AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
131Cevap
Bunu ciddiye alarak mi soruyorsunuz yoksa milletin aklıyla dalga geçmek için mi?
İspatla yiğidim bitir DüzYeryüzü nü :)
@Colakoglu69 ben ispatlama davasinda drgilim.
Eger dunya yuvarlak degil dux diyenler samimi ise tum cografi bilgileri alip bir cope atalim...
Zaten çöp nerden tutsan elinde kalıyor 3n basiti 1670 km suları yapışık tutarak dönmesi..
@Colakoglu69 ha o zaman meridyen paralel ekvator harita gunes dunya mesafesi ay ile dunya mesafesi iklim mevsim falan filan hepsini al bir cope at...
Elbette dediğim gibi kürede çalışan ne varsa düzde de çalışır zor birşey yok bilim karşıtı değişim realite bilimden yanayım..
Yahu adamlar marsa koloni kurmanın peşinde bizim daha tartıştığımız konuya bak
Ne güzel söylemiş.
Dünyayı istediğimiz gibi tanıyalım, onun hep bir aydınlık ve bir karanlık yüzü olmaya devam edecektir. Wolfgang Van Goethe
Gece gündüz döngüsünü açıklayın o zaman size zahmet.
Dünya düz olsaydı uçaklar uç kısma geldiklerinde uzaya doğru ilerlerdi
DüzDünya terosini anlamamış zerzevatlar sizi o sizin kürede tutarlı.. Bir daha dene
ya diyelimki düz, bize faydası ya da zararı var mı yok o zaman bizene mk
Ölünce neyin ne olduğunu görürüz ya ne bu tantana arkadaş. :d
Mk adamlar uzaydan dünyanın fotoğrafını çekmiş her noktanın uydudan görüntüsünü almış hala da dünya düz diyen insanlar var hatta dernek kurmuşlar ben buna ancak gülerim agsgdghsgshsgsgsfshsgsg😂😂😂😂😂shhshsbdbdhd
Yuvarlaktır. Antartika'ya gidip fotoğrafı kendileri çeksin. Sonra görsünler ebelerinin örekesini.
Dünyanın düzlüğü tükettiği alkol miktarıyla alakalı olabilir. Bunu muhtemelen 1 büyük devirdiği gün falan söylemiştir
Dünyayı direk kuzey kutbundan güney kutbuna kadar dolaşmış kimse yok. Neden acaba 🤔
Bende hep bunu merak etmişimdir. Piri Reis haritasını çıkardı lakin oralar gittiği için değil. Orada bir şekilde yaşayan insanlanlardan ya da dünya dışı yaşam formlarından o bilgiyi aldığı hadisesi var.
Yani tüm dünyayı dolaşıp , keşfeden insan yok.
Piri Reis sadece bize ulaşmış olan ondan daha önce de dünyanın haritasını çıkaranlar vardır kesinlikle
Piri reis enerji ızgaraları olduğunu söyledi ayrıca haritası bir kısmı kayıp çizerken hesaba katmadığı şeyler:
1. hava
2. yerküre eğimi
3. yerçekimi
4. Dünyanın dönüşü
Eski haritalar elbette var mesela 7 ülke tarafından lisans almış en yakın zamanda kullanılan denizcilerinde kullandığı DD haritası Gleason Maps. Klaudyos Batlamyus maps 2. Dünya savaşında kullanılan haritalar.. BM bayrağındaki harita Al biruni çizdiği, USGS maps Küre modeldeki (AE) AZİMUTHAL şekilde açılımı yapılmış haritadıt uçuşların %90 nı kürede eğil kavisli yol izler.. Gleason maps uyarlandığı zaman hepsi oturuyor..
Bişey diycem aya falan çıkıyoruz diyor bu salaklar dünyanın düz mü yuvarlak mı olduğunu onlar biliyor😂
madem dünya düz o zaman niye milletten saklıyorlar mantıklı mı bu?
Madem dünya düz, peki Amerika da gece olunca burda nasıl gündüz oluyor bunu açıkla 👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼
gerçekten neden bu kadar canım bir toplumuz ya neden neden
Fotoğrafı çekip gelenede inanmaz ki bunlar. Shop yapmışsınız diye geçiştirirler.
Onlar çekmdilerde bizmi inanmadık varsa başka birşey aksini ispatlarsınız sevinirim
@Colakoglu69 fotoğrafını cekmediler mi? Şaka mı yapıyorsun? Her tarafın fotoğraf dolu. Kaç tane uydu gitti uzaya?
Kaçtane uydu gitti? Saydınız mı? Ayrıca atmosferi nasıl geçti? Hiç arıza yapmadan 24 saat nasıl çalışıyor? Neden dünyanın bazı bölgelerine radyo dalgası gönderemiyor? Kayıp Malezya uçağı uydu yardımıyla neden bulunumadı.. ya da uçaklar neden belli rotalarda uçma gereği duyuyor? Atkantik ve pasifik okyanusu üzerinden uçakların kuleden sinyal almadan 3-4 saat kadar Allaha emanet uçtuğunu biliyormuydun
Geçen güya düz olduğunu ispatlayacak deney yaptılar, sonuç yuvarlağa göre çıktı 😄
At bakalım nasıl eğim görmüşler anlat tekrar :))
Dünyanın düz olduğunu savunmak orta çağ insanları kadar ilkel olmaktır
Haydaa İlk çağa geri dönmüşüz dünya okyanusta yüzen bir disktir.
Ülke cahil cuhela doluymuş cidden.
Gundemde Kalmak icin
Ne sacmalayacaklarini sasirdiler
Eğer dünya düz değilse Kur’an ayetleri yalan durumuna düşüyor.
Hangi ayet
@a8___ Google’a yazman yeterli olur
Kuran tek başına bilim ispatı yapamaz gözleme bakar herşey
İddia eden sensin sen kanıtla madem. Ayet var demekle olmuyor. Kuran’ı red etmiyorum ama her ayetin tefsiri farklı. Mesela bir ayet vardı rahman 33 yalnıs anımsamıyorsam. Orda diyor ki Gökde bir çizgi var o çizgiyi aşamaSınız diyor. Van allen kuşağı diye geçer bu. Atmosferde bulunan zehirli gazlar. Bu yüzden de düz dünyayı savunanlar aya hiç ayak basılmadı der. Şimdi bu ayetin tefsiri her yerde farklı. Bilmem anlatabildim mi?
Anladım kardeş alta doğru git cevaplar orda :)
@Colakoglu69 nerde
Rahman 33 de bahsediyor mesela ne diyor ayeti at bakalım birlikte
@Colakoglu69 ben çok baktım sen bak
Arapçan yoksa bakma o zaman ne diyim algısı kapalı adama birşey anlatılmaz
@Colakoglu69 anlat sen anlarim ben
Kuranda dünya düzdür.. nasa yalancidir! Rad- 3., hicr- 19., kehf-7. , naziat- 30. , gaşiye-20., Kuranda maddah ve sath kelimeleri yaymak düzlemek anlamındadır!
Bakara-22, nebe-6, taha53, zuhruf-10 da yeryüzünü döşek kıldık yazar! SIZ HIC KÜRE BIR DÖŞEK GÖRDÜNÜZMÜ?
“Ve Allah, yeri sizin için bir yaygı yaptı.” Nuh-19. Yaygı, “halı, kilim gibi, yere ya da döşeme üzerine serilen örtü.”dür!
Rad-3 ve Şems suresi 6. Ayet; “Yere ve onu yayana”
Kuranda arzın düz olduğu vurgulanır! Arapçada dünya ;` âlem've `dünya' kelimeleriyle kullanılır! Yeryüzü yani arz düzdür!
Naziat 30 da; `dehaha' YAYMAK DÜZLEMEKTIR! Deve kuşu yumurtası anlamı YOKTUR! deve kuşunun yuvasının yayılmış bir şekle sahip olduğu için dehaha yuvayı anlatmak için kullanılır! Zariat-7 de gök HUBUKİdir! (spiralimsi, hâle hâle)! Kuranda sultan (dunyevi iktidar) olmadan çıkamazsınız der.`kutur'larından çıkamazsınız ise köşe bucak ile daireyi kastededer. Illa kürenin çapı için kullanılmaz kutur kelimesi!
Sultanı kuranda tarattığınızda sadece Rabbe iman edenlere verildiği yazar. Nasa moson ve sataniktir.
👉Bircok musluman ulkede küre dunyaya inanmak kafirliktir! Zümer-5 de şemsi kamera yukevviru ayetinde, güneşi aya, sardı! yani bu şekilde yörungesi var demektedir. dunyanin küre oldugunu göstermez. Yukevviru sarığa sarma gibi işlemlerde de kullanılan kelimedir üstelik! Yani yarım küreyi de işaret etmektedir!
Murselat-9 , infitar-1, inşikak-1
, hakka-16, muzemmil-18, meryem 90, kaf- 6 ( göğü BİNA ettik! hiçbir çatlağı yoktur.” ) Atmosfere çatlamak ifadesi uymaz! Hava çatlamaz!
Tavan ve kubbe olarak van allen kuşagina işaret edilmiştir!
Tur-5 ve Naziat-28 de (sema'nın) tavanını yükseltip dizayn etti!
TAVAN? Tavan kapalı bir sistem olduğunu gösterir! VE TAVAN DÜZDÜR! O halde nasa aya gidemez! VARSAYDIKLARI HICBIR UZAYLI DA DÜNYAYA GELEMEZ! GİREMEZ! çıkış yoksa giriş de yoktur! Nasa surekli uzaylılar îmâsı ićindedir ve uzaylı filmleriyle beyin yıkıyor! Meteor ve uzaylı yoktur kuranda!
@Colakoglu69 yapma alalar aşkına bir sürü resmî var dünyanı uzaydan
Cin 8-9 da asla cinlerin dahi göğe ulaşamayacakları, denerlerse yakılacakları yazar!
ALLAH KURANDA NASA YALANCILARINA MEYDAN OKUR! bu ayete rağmen nasaya biat eden imanını sorgulasın!
“Ey cinler ve insanlar topluluğu; göklerin ve yerin kuturlarından (dairesel çaplarından, uçlarından) geçip gitmeye gücünüz yetiyorsa geçip gidin. Ama SULTAN olmadan geçemezsiniz.!” SULTAN? ın ilahi bir güç olduğu ve sadece Rabbe iman edenlere verildiği vurgulanır! ASLA KAFİRLERE `SULTAN' VERİLMEZ! sultan kelimesini taratirsaniz bulursunuz!
rahman-33! Ne göklerden ne de yeraltindan çıkış olmadığı nettir! O halde gök de yeraltında da çepecevre yasaklanmış, bir koruyucu tabaka vardır!(van allen ile çepecevreyiz)
Ankebut-22 ; Siz, yerde de gökte de (Allah’ı) âciz bırakacak değilsiniz. NASA ALLAHI ACİZ Mİ BIRAKTI? NASIL UZAYA GIDILEBILIR DIYORSUN?
“Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir.”(Yasin 40 ) YÜZMEK? Uzay su kaplı?
Nebe-19 da kıyamet günü semanın kapıları açılacak, yazar! Demekki kiyamete kadar sema açılmayacaktır! Kapalıdır! Murselat-9 göklerin yarılması! Gokyuzu Uzay boşluk ise yarılamaz! `Yarılma' bir yapı olduğunu gösterir!
Kuranda yildizlar (gezegenler) ay ve güneş, sadece yön bulmak ve zaman tayini için yaratılmış hesap aracıdır! (6/96),(2/189) seyahat edip yerleşmek, gezmek YOKTUR! Somut bir yapıları olduğu belirtilmez! Ziya, sıraç,(günes)- nur (ay)-necm (yıldız) bunlar sadece ışık kaynağıdır!
Ayetlerde görüldüğü üzere [İsra 92, Sebe 9, Tur 44, Hacc 65] semâ ve semâdan parçalar düşebilir. Buna kevakıb (gök cisimleri) de dahildir. Dünyaya değil ise, yer merkezli Kur’an kozmolojisinde, başka nereye düşebilir? Kuranda dünya sabittir dönmez! güneş ay emrimize verilmiştir! Yani evren Dünya merkezlidir!
👉`Dünya düz olsa ne olmasa ne' diyenlere ayet!3-191; Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah'ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler! Ilk emir İkra! Yer-gök ve arasındakiler Allahın ayetlerindendir! tebliğ farzdır! ŞİMDİ FALANCA ÂLİMLERE Mİ, NASA'YA MI İNANACAKSIN 👉KURAN'A MI?
O resimi atarmısın kuranı attım sana neymiş düzmüş değilmi neymiş Van allen kuşağı tavan aşılamaz mış değilmi?
@Colakoglu69 Van allen kuşağı var ama her yerde aynı değil gazlar. Barış Özcan ın videosunu izle bence
@Colakoglu69 profil resmime bak
Barış özcan şaklaban teki onun sayesinde düzcü olduk... Van allen evet kutuplarda sıfır.. Ben çıkılamaz demiyorum kuran nediyor bir sultan olmadıkça diyor değilmi?
@Colakoglu69 eskiden çok severdim de son videoları pek tatmin etmemeye başladı herifin. Ama ben hala ikna olamıyorum düz dünyaya
MODIS VE CGI diye birşey duysun mu? Resimler hepsi fake en üst düzeyde bile eğim görünmüyor 1670km hızla dönen topun sularını hangi güç tutabilir?
@Colakoglu69 o zaman Ufuk çizgisi ne oluyor? Denizde gemiler neden kaynoluyor
LightAroundtheMoon, Dave Murphy, Erıc Dubay, Rob skıba, Düşünen insan kanalına uğra
@Colakoglu69 sen bu Ufuk çizgisine ne diyorsun
Ne biliyormusun ufuk çizgisi seninle beraber göz hizasında yükselir yani görme sınırmız var 16 mil kadar nesnelerin küçülmesi ine perspektif diyoruz.. Eğerki geminin gövdesi önce kaybolup direğin batıyorsa sağda ve solda da eğrilik olması gerekirdi.. bu görüş alanından çıktığı anlamına gelir.. Kısaca görme sınırlı son gördüğün nokta eğim değil bir teleskop ve Nikon P1000 ile yakınlaştırdığında yeniden görüş allanına giriyor... Birçok neden dolayı atmosferik etki ve su buharı görüş mesafesini kısıtlar kısaca snell yasasını araştır
yazık ya o kadar bilimsel anlamda çalışan devlet uzay araçları var bunu tartışıyorlar
dünyanın düz olduğuna inanmıyorum, ama oyuk dünya teorisi çok kafa karıştırıcı.
Gülsem mi sovsem mi bilmiyorum. Hiç mi açık denizde ufku izlemedi bu adam?
Varsa ispatı olan dünyanın düz olamdığını kanıtlı ve mantılı olarak izah etsin..
ne düz ne yuvarlak deve kuşu yumurtası şeklinde gibi
Dhdjkdkdkdx bazen güldürüyorsun KS. Yok öküzün boynuzunda dünya sallanınca deprem oluyo
İşsizler derneği başkanı da aynı kişi mi
Açsa kimse itiraz etmez. Ondan âlâ işsiz yoktur sanıyorum. Hatta lüzumsuz işler uzmanı sertifikası dahi alabilir.
Kesinlikle aynı fikirdeyim
Düz dunyaciyim bize nakledilen hersey yalann
Gruba gel kardeş küreci düzcü farketmez herkes gelebilir :)
@Colakoglu69 ne diyosun beee
Troll seni grup yapıyuruz dedim sende gel istersen :)))
Bu konuda yalan söylemek kime ne kazandırır ki
Araştır bakalım nasıl köle gibi gözünün yaşına bakmadan şeytaniler tarafında ırzına geçildiğinin farkına vardığın zaman
Millet marsa gitsin bizde dünya düzdür diyelim
Millet uçan araba yapıyor biz hala dÜnYa DüzDır
BSDIBSISBSOEHEOEHEOWJWOWOEIJDOEHDIEHDOWJDIDID
😁😂
Ahahah
Daha güzel bir soru: Cevabın bize faydası ne?
Aya bakıp ondan bile nasiplenmiyorlar 😅
Aya bakınca hep aynı yüzü nasıl görünüyor küçük Einstein :)
Büyük einstein sen aydan gelen ışınların ancak küresel bir cisimden gelebileceğini bir köşede düşün ondan sonra gel burda küçük einsteinlerle oyna.
Düz olsa düşeriz bir yerden sonra zjcjviig
Dünya düzdür kendi gözlerimle gördüm
Alkolü ağzınızla için
Diyelim ki dünya düz. Eee? 😂
Herkes aptal zaten (!)
100 bin çok az ya uğraşmam onun için 😂😂😂
Din düzdür dediği için düz dünyacılar var.
Karmatignostik olduğum için inanıyorum atesit inanırları bir hayli fazla dikkatini çekerim...
Dünya tabiki düz geoid ne ya.(!)
İsveç bilim adamları düz diyene kadar düz değil :/
Her an her şey olabilir
Futbolmu lan bu top yuvarlaktır dünya da
Böyük oyunlar dönüyor olabilir kardeş, emin olma
Nasıl katiliyoruz bu yarışmaya
Düz ise ne olacak değilse ne olacak?
Düz değil, yuvarlakta değil.
100 bin için değmez🙄
Dünya düz değil bunların beyni düz
Aksini ispatlarsın buyur?
Hayır dünya üçgen bir kere😂
Dünya küp şeklindedir 😂
Şşmdi hepiniz dağılın
😂😂😂 3gen olmasin abi dikkatli bak jsjsjsjsjs
@Black7458
Pardon pramit şeklinde diyecektim dilim sürçmüş 😂😂😂
Aynen bende shashirdim bir an kup diyince 😄😄😄😂
@Black7458
Dünya öküzün boynuzlarında asılıdır 😂 öküz başını sallayınca deprem oluyor 😃😃 bilmiyosanız öğrenin 😂😃😃😄😃😄😃😂😂😂😍😍😜😝😋😝😝
Aaa ben buyuk bir baligin ustunde saniyordum😄
Ulan fotograflari var bu nasil kafa?
yav salak salak hareketler yapmasınlar lütfen:xd
Nerden baktığına bağlı
düz biyere yatırırım onları şimdi
Düz, yuvarlak yaşa gitsin ameke
Dünya düzdür adaleti yoktur dönmez. 🌹
Hâlâ düz kafalılar yaşıyo mu mk
Ne kadar salak salak sorular bunlar ya
Şu dünya Düz'cüler hiç düşünmüyorlar yahu :D