Düz Dünya Derneği Başkanı Doğukan Özkan, Antarktika'nın fotoğrafını çekene 100 bin tl vereceklerini açıkladı. Antarktika'nın basına servis edilmiş görüntülerinin sahte olduğunu ve Antarktika'nın dünyanın etrafını çevreleyen buzullardan olduğunu iddia etti. Sizce dediği doğru olabilir mi? Dünya düz mü yoksa yuvarlak mı?Düz Dünya
Bence dünya düz!
Bence dünya geoid (yuvarlak)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Düz Dünyacılar: Antarktika'nın fotoğrafını çek 100 bini kap! Sizce dünya düz mü yuvarlak mı?
Zamaninda bircok bilimadami bugun kanun seklinde kabul edilen fikirlerini acikladiklarinda tepki gormuslerdi. Ileri derece fizik egitimi almis biri olarak, duz dunya teoremini cok detayli sekilde arastirdim. Cidden guclu ve mantikli nedenleri var. Yeterli mi? Tam olarak degil... Burdaki yorumlara bakarak sunu demek isterim. Bazi bilinenlere bu denli saplantili ve bagnaz olup da ortaya biseyler koyan insanlara hakaret etmek burdaki eksik akilli, fizikten bihaber insanlarin haddini asar... Geoid ya da duz demiyorum. Cunku at gozluklu degilim. Su an icin geoid sekline daha yakinim ama duz oldugu ortaya cikarsa cok da dumur olmam isin acigi. Iyi aksamlar herkese...
Akademik ve Üni kuruluşu olamdığı için yeterli değil tabi ancak bireysel olarak akademik çalışmalar yapan fizik dalında vs. Birçok DüzDünyacı mevcut yeterli ilgiyi gördüğünde bilim insanları realite bilime alanında çalışmalarını yapacaklarına inanıyorum ayrıca zamana ihtiyacı var şu an DüzYeryüzü nün..
Dünya yuvarlık. Dünyanın düz olduğu teorisi tamamen boş laftan ibaret. Uzaya, dünya yörüngesine gönderilen o kadar uydu, ki üstelik bu uyduların hepsi farklı ülkelere ait, hepsi yalan mı söyleyecek?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yıllarca dünya yuvarlak tezini kabul ettik fakat benim anlamadığım uzak doğu ülkeler yani mesela kore amerika veya Kaliforniya gibi en uzak ülkelre gitmek için ülkemizden geçmek zorunda. Dünya küredeki gibi görünüyorsa diğer taraftan daha kısa olmaz mıydı yolculuk?
Onu kim uydurdu sende hemen inanmışsın öyle bişey yok. Güneykoreden biri doğusunda kalan Amerika'ya Kaliforniya ya rahatlıkla kısa sürede gidebiliyor. Deli saçmalığı illa bizim üzerimizden batıya doğru gitmesi.
Yahu bu saçma bilgiyi nereden aldın kaynak at bana sen. Ne kadar araştırıyosun göreyim bakim. Ben Coğrafya öğretmeniyim kendimce araştırmalarım bilgilerim var yeterince. Merak ettim sana bu deli saçması fikirleri kim verdi.
@Colakoglu69 geoid şeklinde dünya Amerika dünya geoid diye uydursaydı rusya çin ve diğer ülkeler dğnyanın yuvarlaklığını ispatlardı Kaldı ki amerika dünya yuvarlak diyerek her hangi bişey kazanamaz Gereksizliği bırak saçma sapan bir iddiadır dğnya düz demek
sevgili @fangoria Amiral byrd olayını oku. Belkide böyle bir olay yaşanmadı ama okuduğumda elle tutulur çok fazla done var . Ya gerçekse?
Mesela Amerikalılar daha hala Van allen kuşağını insanlı geçebilmek için uğraşıyor. Ama aynı Amerika Aya insan yolladığını iddia ediyor. Bizden saklananları bilmiyoruz. Aramızda Reptilian ırkından olup dünyada devlet yöneten liderlerinde olduğu bir gerçek ama bu basına hiç yansımadı. Çünkü söyleyen deli muamalesı görüyor. Bu kadar büyük kainatta Dünyamızı dışardan hiçbir canlının bulamadığına inanıyormusunuz yıllardır?
Sahi biz bu dünyada yalnızmı yaşıyoruz acaba? Böyle güzel madenleri oksijeni havasuı suyu olan bir dünyayı hiç savaşmadan biz insanlaramı bıraktı bu ırklar? ya da cezbedıcı gelmıyormu?
Yani bizden saklanan çok şey var. Dünya düz diye tüm dünya hemfikir olsa gram şaşırmam.
Yani diyorsun ki benim kafam çalışmıyor bilim adamları ne derse doğrudur.. Kabul ederim sorgulamaya gerek duymam itaat ederim.. Çünkü onlar öyle diyorlardan başka ispatın var mı?
Rabbim düz diyor yaydık diyor deve kuşu yuvası gibi diyor Kuran’da Hz. Peygamber dünya düzdür öküzün boynuzları arasındadır diyor ve 1500’lü yıllara kadar İSTİSNASIZ bütün tefsirler dünya düzdür diyor Küre diyenler Dehrilerdir diyor.
Coğrafi keşifler sayesinde Hristiyan alemi ile birlikte müslümanlar da değişiyor. 400 yıl önceki Kuran tefsirlerine artık küre olduğunu da iddia edenler vardır notu düşülmeye başlanıyor günümüzde ise direk küredir yazıyorlar. Yani Dehriler haklı çıkıyor.
Kuran’da hatalar elbetteki vardır Hz. Allah Peygamberine bilmediği bir şey öğretmemiştir yanlış bildiğini de düzeltmemiştir yoksa armut piş ağzıma düş olurdu imtihanın manası kalmazdı.
@greenprofessor şimdiki dinler neyi ima ediyor? Evet kuranda ve bütün kutsal kitaplarda yazabilir bu kişiden kişiye görecelidir eski kadim öğretiler de insanlar bu zamanki gibi aptal değildi birşeyler biliyordu sümerler in torunu babiller gibi astronomi de en ileri düzeydeydiler
Evet babilden de esinlenilmiş, hamurabide kısasa kısas var mesela, bir şey ima etmiyorlar, sümerler gibi kadim medeniyetlerin öğretileri evrilerek bugünkü dinler oluşmuş, bunu ilahiyatçılar da biliyor, googleda aratınca ilahiyat akademik dergileri var, astronomileri konusunda çeşitli teoriler var.
Evet geçmiş dediğimiz belki gelecek değildir çünkü her geçen gün kötüye Gidiyoruz sistemin istediği kafa yapısı sorgulamayan ve istisnasız kabul eden köleler istemesi bizler ne zaman aklımızı kendimiz kullandık o zaman o kişi kurtuluşa ermişdir..
Tüm kadim çizimleri tesadüf olabilir mi 20 ye yakın eski dünya mit çizimlerinde benzerlikler var.. İnkalar, mayalar, aztecler, mısır, babylon vs. Hepsi düz tasvirleri var tarihi kapatan bir güç var oda rabbin planıdır ancak #MudFlood aratabilirsin eskiden dev insanlar veya dağların ağaç kütüğü olması mantıklı görüşler var.
Bahsettiğiniz medeniyetlerin hepsi düz dünya görüşünde, ilk düz dünya tasvirini sümerler yapmıştır, bu da dinlerin sümerlerden evrildiği tezini destekler, sümerler de dünya düzdür demişler, astronomide ileri olmaları düz dünya görüşünü kanıtlamaz.
Koskoca, bakın, Koskoca Pisagor çıkmış Dünyanın Yuvarlak olduğunu söylemiş, bu adamdan sonra Fernando, Dünya seyahatinde bunu onaylamış, kalkta sen 1-2 yurdum insanının sözüyle dünyaya düz de. Ha? Sonra gel bilim anlat.
Herşeyi anlarım, hadi şöyle diye bilirsiniz "ya günümüzde çıkar için dünya yuvarlak diyorlar" tamamda, M. Ö. yaşamış olan Pisagor ne elde etmiş reisim? Oda mı NASA ile işbirliği içindeydi?
Bırakın ya. Günümüz Bilimi, dünyaya yuvarlak diyerek, bunun videolarını bizlere göstererek, ne kazanıyor söyler misiniz? Bende çıkıp dünya üçgen desem, tüm Türkleri inandırırım. Neden?
E Çünkü, Irkımız cahil? Bide, dünyaya düz diyenlerin, yarısından çoğu Müslüman ha. Tek akıllılar Ateist olur hep. Ulan, birkezde rezil etmeyin bizi ha. ( Konu sahibine demiyorum :D Düz dünyacılara diyorum yanlış anlaşılmasın :D )
@Colakoglu69 kayıtlar var uzaydan kayıtlar var. sizin tek işiniz o kayıtlara "montaj ülen sahte fake fake" demek. "nerde bulacaz o kayıtları?" e internete yaz 1000 tane çıkar önüne. sana kanıtla desem,
@Colakoglu69 ilginç kafa? Ya bu sitedekiler beni kanser ediyor. Sizin gibi lavuklara prim vermek istemedim sadece. Birde sonda laf soktuğunuzu sanıyorsunuz.
Sadece Hristiyan bir adamla konuşmak istemiyorum anlata bildim mi bre? Hadi şimdi defol.
@Colakoglu69 Ohoo dinsiz reis düz dünyacı. Ben sana Hristiyan dedim, sen buna önyargı dedin. Hristiyanlık 2000 yıllık din. Hristiyanlık inancında, dünya düz. Hatta bunun delilleride vardır. Hristiyanlık, dünyanın "düz" olduğunu öngörmüş ya? Bende bu yüzden, Hristiyan olduğunu sandım bro.
Bunu ben demiyorum sonra bana atarlanma, bunu Ateistler dahil herkes der,
2 tip Ateist cahil ola bilir, 1. Ateist olupta Dünyaya Düz demek (ki bunun sebebi Ateistler Bilime tapar (mecazi anlam taşır) ve böyle birisi bu sitede var ). 2. Ateist olupta Burç Falına inanmak (ve böyle birisi bu sitede var).
Ay'a çıkıldımı? Çıkıldıysa 50.5 yıldır neden çıkarmadılar Van Allen nasıl geçtiler? Gördüğün gibi hala eksik biliyorsun İncil kuranda veya Zebur da yazması kanıt olmaz.. İlk kitap eski ahit (Torah) Tevrat ta tasvir edilir Hristiyanlıkla alakası varmıymış hayır en eski öğretiyi istersen kabbala kitabında yazar oda 3000 yıllık dünya merkezli ha birde zülkarneyn generali klaudyos Batlamyus da dünya merkezli? Dinlerle alakası varmıymış hadi şimdi tüy burdan fikrin yok..
@Colakoglu69 vay be bana önyargılı diyorsun, kendin bana tüy diyorsun? Ne ayaksın koçum? Sen araştırıyorsunda, biz ne yapıyoruz? İncil, Zebur ve Tevrat olayını yanlış anlamışsın. Dinimi sorma gereği bile duymasın bre. İncil, Zebur ve Tevratın tahrifli (değiştirilmiş) olmasının kanıtlarındandır, bu 3 kitabın dünyaya düz demesi.
Kuran dünyaya düz demiyor. İnanmamaya devam et banane senden.
--
Geçelim diğer konuya,
Van Allenden kastettiğin, Van Allen Kuşağı olsa gerek Bre.
Van Allen geçilemez ülen! Diyenlerin hiçbir dayanağı yok,
Bu sadece Teoriye dayanır.
İşte Yüksek derece Radyasyon bulunur bu yüzden işte orayı geçmek ölümcüldür falan filan. Ölürsün, geçilemez gibi iddialar mevcut.
Bu benim söylediğim tek iddia. Bir bilsen, bu Van Allen hakkında kaç iddia var diye!
--
Van Allen, "Radyasyon Kuşağı" olarakta anılır.
Bu kuşağa neden Van Allen deniyor peki?
E Çünkü, Keşfeden James Van Allen?
Şimdi, senin dediğin Van Allen geçilemez filan dediğim gibi zavallı düz dünyacıların ortaya attığı bir teori.
Böyle önemli bir şeyi keşfeden, James bile "geçilemez ulan!" gibi bir iddiada bulunmamıştır.
Buda zaten zavallı düz dünyacıların sığındıkları birşey olduğu belli.
--
Bu arada Brem, James kendisi bu kuşağın geçile bileceğini iddia ederekten, bazı teorileri ortaya atmıştır.
O devirdede, bu kuşak geçilmeye çalışılmış.
Bilinene göre, başarısızlıklar elde edilmiş. Sonrasındaysa bu kuşak geçilmiştir anlata bildim mi?
Peki, Bu Kuşak Ölümcül diyorlar, sonra geçildi diyorlar o ne iş?
--
Van Allen kuşağında yüksek derecede radyasyon var dediğim gibi.
Eğer, 300 rad. e maruz kalınırsa, bu iş ölümcül hale gelirdi.
Yalnız, onlar sadece 13 rad. e maruz kaldıkları için birşey olmadan başarılı bir şekilde oldu herşey.
--
Önyargıyla "bilmiyorsun ulan tüy ulan!" diye saldırmanı, yakıştıramadım.
Van allen hakkında herşeyi okudum dediğim gibi manyometre ile kim ölçmüş? Kutuplarda sıfır olan şeyin varlığı yokluğu belirsiz bro sadece hipotez.. Tamam kuran değişmi mi değişme miş? Diğer kitaplar madem tahrif edildi değişti diyorsun kanıtın nedir?
Cevabın için teşekkür ederim yinede tatmin edici değildi dinlerin geçmiş tarihi öyle güzelleme yaparak anlatılamaz kaynak sunulur.. Öyle anlatılır rahip bahira duydun mu? Yoksa kuran bir hristiyanın elinden çıkma mı? Diğer 3 kutsal kitabı 2 cümleyle tahrif edilmiş diyemezsin delil getireceksin herkes şaşırtacak şekilde ikna edeceksin.. Kuranın değişmediğine delilin nedir?
Boşluk bırakırsan harfler sığmaz tabii..
Ben sana şunu sordum o zamanın teknolojisi ile aya çıkan ABD apollo uçuşlarıyla nam salarken şu an neden ellibuçuk yıldır çıkamıyor?
meselâ Kuran değiştirilmiştir diyen Müslüman Hocalar var!!! Müslüman diyorum bak.
Kehf 105-i örnek getirelim bazı meallerinde Kehfte şöyle der (105) "Onlar için tartıda konmayacak".
Peygamber 1400 yıl önce, bu ayeti misal getirerek şöyle demiştir:"Onlar için tartıda konmayacak ayetini okuyunuz". Yani günümüzde olan bu ayet demekki Peygamber zamanındada varmış. Bu sunduğum örneklerden bir tanesi. Tatmin edici gelmeye bilir. O zaman şunu söyleyelim, Peygamberin 4 Halifesi devrinde, Kuran eskisinden daha çok titizlikle yazılmıştır, Peygamberin Halifelerinden bazıları (mesela Hz. Ömer) bile Kuran kitaba aktarılınca incelemiş, hafızların eşliğinde, şahitlerin eşliğinde bu ayetin böyle olduğu onaylanarak aktarılmıştır.
Hatta, bundan daha çok tedbirler alınarak yazıldı Kuran (diğer 3 kitap maalesef öyle yazılmadı). Kuranın değiştirilmediğine, MUCİZEVİ bir delil getirelim istersen. Kuranda geçer ki:
"Bu Kuran, sana Mekke ve çevresindekileri uyarman için indirilmiştir."
Peki, Kuran ve Muhammed alemlere, tüm insanlığa gönderilmiş diyor Allah, sonra Mekke ve civarı (çevresi) diyor ne iş? İşte mucizede burda. Günümüz Bilimi, Mekkenin dünyanın tam kalbinde, tam merkezinde, yani dünyanın tam ortasında olduğunu açıklamıştır. Dolayısıyla, çevreside, tüm dünyayı kapsamaktadır.
Yalnız, bu Kuranda 1400 yıl önce geçmiştir. Maalesef, Ateist kardeşlerimiz, ayetin hikmetini anlamamış, ve Hz. Muhammedin bir hatası olarak değerlendirmişlerdir. Bu ayet, dünyanın "yuvarlak" şeklinde olduğunu göstermektedir.
Kurandaki bu mucize, Kuranın ilahiliğini, değiştirilmeyecek olduğunu gösterir. Bu ayet tesadüf eseri yazılmıştır diyen ateistlere, Naziat suresinden bir misal meselâ:
@Colakoglu69 Prf. Dr. Yaşar Nuri Öztürk (Allah ondan razı olsun) Naziat suresi 30-cu ayeti şöyle meal etmiştir:
"Bundan sonra da yeri yayıp deve kuşu yumurtası biçiminde yuvarlattı."
Bu ayet, Tarihçi olan Taberi (Allah ondan razı olsun) tarafından kabul görmüştür. Ayet, deve kuşu yumurtasını misal verir,
ayetin aslı:
Bundan sonra da yeryüzünü döşeyip yaydı.
Dır. Yalnız, ayette ap açık "dehavna" sözü geçer. Dehv kelimesinden türemiştir ayette geçen "dehavna". Anlamıda "yuvarlaklık"tır. Ayrıca "deve kuşu yumurtası" sözü de bu sözden türedi.
Ayette, ap açık "kevvera" geçmektedir. "Kevvera" "sarmak", bir diğer anlamıysa "küre"dir. Arapçadaki, Kuranda ap açık geçen bu 2-3 esasında, ayet, böyle meal edilmiştir.
Peki, Kuranda "deve kuşu yumurtası" geçiyorsa bundan bize ne? Deve kuşu yumurtası, günümüz dünyası şeklinde, yuvarlaktır. Kurandada, "deve kuşu yumurtası"ndan misal çekilir. Buda Nice Tarihçi ve Profesörler tarafından mucizevi bir ayet olarak kaydedilmiş, Kuranın değiştirilmedine karşı delil olarak gösterilmiştir.
Güzel münazara yapıyoruz kuranda apaçık düz ve yaydık döşedik fiili kullanılmıştır senin arapçan yoksa yaşar nuri öztürk Allah razı olmasın çünkü onlar şeytana biat etti taberi kaynağı ve hadisler beni ırgalamaz sen bizzat çeviri yaptın mı hayır sadece bir meal getirdin ama ben günlerimi verdim yüzlerce meal karıştırdım. Melamilik nedir baktım.. İsmail Dinçer Kureyş arapçasına baktım... Yılmadım ama kuranı kurtarmaya yetmez orda döşek sermek sergi kürede olmaz dehvve veya dehv değil dehaha yumurta şekli deha dan geliyor çok yanlış biliyorsun ki.. Kuran bilimsel bir kitap değildir.. Sana bir sorum olacak kuranı kim yazdı ve orjinali nerede? Dinsizim çünkü ateist kadar ayetleri gurcaladım %97 varan düzlüğe işaret ediyor oda sşsizn#DüzYeryüzü nü bilmemenizden kaynaklı bir durum.. Dediğim gibi orjinal ilk kuran nerede?
Dinlş ve dinsiz whatsapp Gruplarımız var yüzlerce kişiyle tartıştık bu konuyu 3 kişi fıhık ve Arapça imam hatipli deist arkadaşlarım ve tamamen hakimler dediğim gibi kuranı kim yazmıştır.. Değişmediğine delilin nedir?
Kuranda dünya düzdür.. nasa yalancidir! Rad- 3., hicr- 19., kehf-7. , naziat- 30. , gaşiye-20., Kuranda maddah ve sath kelimeleri yaymak düzlemek anlamındadır! Bakara-22, nebe-6, taha53, zuhruf-10 da yeryüzünü döşek kıldık yazar! SIZ HIC KÜRE BIR DÖŞEK GÖRDÜNÜZMÜ? “Ve Allah, yeri sizin için bir yaygı yaptı.” Nuh-19. Yaygı, “halı, kilim gibi, yere ya da döşeme üzerine serilen örtü.”dür! Rad-3 ve Şems suresi 6. Ayet; “Yere ve onu yayana” Kuranda arzın düz olduğu vurgulanır! Arapçada dünya ;` âlem've `dünya' kelimeleriyle kullanılır! Yeryüzü yani arz düzdür! Naziat 30 da; `dehaha' YAYMAK DÜZLEMEKTIR! Deve kuşu yumurtası anlamı YOKTUR! deve kuşunun yuvasının yayılmış bir şekle sahip olduğu için dehaha yuvayı anlatmak için kullanılır! Zariat-7 de gök HUBUKİdir! (spiralimsi, hâle hâle)! Kuranda sultan (dunyevi iktidar) olmadan çıkamazsınız der.`kutur'larından çıkamazsınız ise köşe bucak ile daireyi kastededer. Illa kürenin çapı için kullanılmaz kutur kelimesi! Sultanı kuranda tarattığınızda sadece Rabbe iman edenlere verildiği yazar. Nasa moson ve sataniktir. 👉Bircok musluman ulkede küre dunyaya inanmak kafirliktir! Zümer-5 de şemsi kamera yukevviru ayetinde, güneşi aya, sardı! yani bu şekilde yörungesi var demektedir. dunyanin küre oldugunu göstermez. Yukevviru sarığa sarma gibi işlemlerde de kullanılan kelimedir üstelik! Yani yarım küreyi de işaret etmektedir! Murselat-9 , infitar-1, inşikak-1 , hakka-16, muzemmil-18, meryem 90, kaf- 6 ( göğü BİNA ettik! hiçbir çatlağı yoktur.” ) Atmosfere çatlamak ifadesi uymaz! Hava çatlamaz! Tavan ve kubbe olarak van allen kuşagina işaret edilmiştir! Tur-5 ve Naziat-28 de (sema'nın) tavanını yükseltip dizayn etti! TAVAN? Tavan kapalı bir sistem olduğunu gösterir! VE TAVAN DÜZDÜR! O halde nasa aya gidemez! VARSAYDIKLARI HICBIR UZAYLI DA DÜNYAYA GELEMEZ! GİREMEZ!
çıkış yoksa giriş de yoktur! Nasa surekli uzaylılar îmâsı ićindedir ve uzaylı filmleriyle beyin yıkıyor! Meteor ve uzaylı yoktur kuranda! Cin 8-9 da asla cinlerin dahi göğe ulaşamayacakları, denerlerse yakılacakları yazar! ALLAH KURANDA NASA YALANCILARINA MEYDAN OKUR! bu ayete rağmen nasaya biat eden imanını sorgulasın! “Ey cinler ve insanlar topluluğu; göklerin ve yerin kuturlarından (dairesel çaplarından, uçlarından) geçip gitmeye gücünüz yetiyorsa geçip gidin. Ama SULTAN olmadan geçemezsiniz.!” SULTAN? ın ilahi bir güç olduğu ve sadece Rabbe iman edenlere verildiği vurgulanır! ASLA KAFİRLERE `SULTAN' VERİLMEZ! sultan kelimesini taratirsaniz bulursunuz! rahman-33! Ne göklerden ne de yeraltindan çıkış olmadığı nettir! O halde gök de yeraltında da çepecevre yasaklanmış, bir koruyucu tabaka vardır!(van allen ile çepecevreyiz) Ankebut-22 ; Siz, yerde de gökte de (Allah’ı) âciz bırakacak değilsiniz. NASA ALLAHI ACİZ Mİ BIRAKTI? NASIL UZAYA GIDILEBILIR DIYORSUN? “Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede
yüzmektedir.”(Yasin 40 ) YÜZMEK? Uzay su kaplı? Nebe-19 da kıyamet günü semanın kapıları açılacak, yazar! Demekki kiyamete kadar sema açılmayacaktır! Kapalıdır! Murselat-9 göklerin yarılması! Gokyuzu Uzay boşluk ise yarılamaz! `Yarılma' bir yapı olduğunu gösterir! Kuranda yildizlar (gezegenler) ay ve güneş, sadece yön bulmak ve zaman tayini için yaratılmış hesap aracıdır! (6/96),(2/189) seyahat edip yerleşmek, gezmek YOKTUR! Somut bir yapıları olduğu belirtilmez! Ziya, sıraç,(günes)- nur (ay)-necm (yıldız) bunlar sadece ışık kaynağıdır! Ayetlerde görüldüğü üzere [İsra 92, Sebe 9, Tur 44, Hacc 65] semâ ve semâdan parçalar düşebilir. Buna kevakıb (gök cisimleri) de dahildir. Dünyaya değil ise, yer merkezli Kur’an kozmolojisinde, başka nereye düşebilir? Kuranda dünya sabittir dönmez! güneş ay emrimize verilmiştir! Yani evren Dünya merkezlidir! 👉`Dünya düz olsa ne olmasa ne' diyenlere ayet!3-191; Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah'ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler! Ilk emir İkra! Yer-gök ve arasındakiler Allahın ayetlerindendir! tebliğ farzdır! ŞİMDİ FALANCA ÂLİMLERE Mİ, NASA'YA MI İNANACAKSIN 👉KURAN'A MI?
@Colakoglu69 of reis bu konu nereye gidiyor anlamadım da neyse :D yeniden okumaya başlıyorum yazdıklarını izin ver geç cevaplaya bildim kusurumada bakma artık. Kontör ile giriyorum.
Koskoca mı ahaha biz onunla hergün takılıyoruz hatta cevaplar verdik biz ona sorular sorduk cevap vermedi durmadan kaçıyor hatta Antalyada temmuz ayının sonunda seminer düzenledi müridleriyle Antalyada Düzdünyacı arkaşlarda çok içlerine sızıp katıldılar hatta resmini bile attık şu an link atamıyorum 😂😂😂
@Colakoglu69 Evvelâ , Dehavna ve Besatna konuları, Dr. Zakir Naikte ilgilendi bunlarla, Ayrıca Dehv dedim, Dehavnayla aynı anlamda bu bu arada bunuda söyleyelim kardeşim. Daha doğrusu, köklerinin aynı olduğu, Dehavna, Dehahanın Dehvden türediği söyleniyor, anlamı aynıdır derken bunu kastettim.
--
Taberi, Hadisçi filan değil, Tarihçi. Altını çiziyorum, Dindar bir Tarihçiydi. Tefsirleri meşhurdur.
"Tefsir-i Taberi".
Ayetin Arapçası diyorsun, ok brom arapçasına bakalım nasıl istersen,
Naziat suresi 30:
وَالْأَرْضَ بَعْدَ ذَلِكَ دَحَاهَا
Şimdi ayeti, inceleyelim o zaman kardeşim.
"Vel arda bade zalike dehaha"
İşte, "dehaha" mealsiz baktık kardeşim.
Demek istediğim, ayetteki "dehaha" nın "dehv" den türediğiydi.
Dehvin anlamlarına göre meal edilmiştir ben sana sadece bunu demek istedim kardeşim.
Ayetin Meali, "Dehaha" yani daha doğrusu "Dahv/Dehv"e göre yapılması.
--
Orjinal Kuran nerede? diye bir soru sormuşsunuz. Kuranın nüshaları, farklı farklı ülkelerede gönderilmiştir. Bilinene göre, Hafsada ana "Mushaf" bulunmaktaydı.
Hafsaysa, onu yaktı.
--
Kuran, ilk baştan beri tüm ülkelere farklı farklı gönderilmiştir, orda şahitlerle farklı farklı yazılmıştır. Hz. Osman Halifeyken, Kuran yazımına daha çok sarfetmiş, mükemmel bir şekilde Kuran yazılmıştır. Tabii, yeniden başka kitaplara. Ben size, koruma, şahit, hafız, Hz. Ömer ve Hz. Osman ile birlikte yazıldı dedim bunu 2-3 kez tekrar ettim, sizde hep "deliliniz ne?" dediniz. Delilim bu.
Bu arada kardeşim çok özür dilerim kontör ile giriyorum son 1 saatim kaldı okuyamıyorum pek okumaya gayret ediyorum ama.
Saba attığım ayetleri tek tek incele onun bunun mealcisini bırak imamhatipli arkadaş tek tek çevirmiş sana attım onları mantığın nereye yatarsa tekrar cevapla sana dediğim gibi dehaha ve dehv dahv deha kelime ne olursa olsun Allah hata yapar mı hayır yumurtayı kastetmiyor deve kuşu yumurtasının yuvasını kastediyor yani yuva küresel biçimde olamaz.. Huda medha yaydı döşedi döşemek yaymak düze delildir yumurtayı baz almıyor yuvasını baz alıyor netten yaz bal deve kuşu yuvasını çarpıtma yok kelime doğru olabilir.. Ancak mecaz anlam dolu olduğu için 30 farklı anlam çekilebilir.. Apaçık inmişse neden İslam coğrafyasında karışıklık dinmemiş diğer anlattıklarına gelirsek.. Evet kuran orjinal musafı nerde işk orjinal kuran haftaya verildi dedin ilk yazan kimdir?
Kuranı komple meal oksuısn mu? Ömer Ebubekir yazdığı kuran üstüne birde.. Halife Osman yazmış öylemi? Yetmezmiş gibi Muaviye Yezid yazmış hareke eklemiş sende bunu kabul ediyorsun öylemi? Herhangi bir prof. İlahiyaçı vs. Birine sorabilirsin 7 kıraat 7 Harf üzerine inmiştir dediği musaf farkını yani 7 çeşit kuranı kabul ettiklerini duydun mu? ya da sen yaz arat Which Qur’an arat warsh, Qaloon, Hafs. El duri, Khalaf vs. 31 çeşit kuran olduğunu biliyormuydun? Kalem 13. Ayet Allahın arkadaşım dediğini küfür ettiğini biliyormuydun?
@Colakoglu69 Bakara 22 Yani "Döşek" ayetine geçelim kardeşim.
Sana bir kitapta yazılanlarla cevap vermek isterim kardeşim.
dünya bir yatağa, döşeğe benzetilmiş, bu yüzden dünya yuvarlak olamaz diyenlere şöyle bir cevap verilmiştir ki, Alakası yoktur. Dünya (daha doğrusu küre) büyük olduğunda, onun bir yeri üzerinde yerleşmeye imkan sunulduğundan bir "satıh" (yüzey) gibi görülmektedir. Nitekim (misal), dağlarda, dünyanın (yeryüzünün yani) direkleridir. Ama, onların üzerine yerleşmek gayette mümkündür. (İmza: Alim Er-Razi).
--
Nuh 19-a geçelim.
Kuran Yolu Tefsiri kitabında şöyle geçmektedir:
"Sergi sözü, dünyanın düz olduğuna işaret değildir (böyle anlaşılmaması lâzımdır). Arza, insanların kolaylıkla hareket ede bilecekleri bir düzen (yapı) verildiği için, böyle bir misal çekilmiştir."
-- Murselat-9 a gelelim.
Bu ayet, bana göre mucizevi bir ayettir. Einsteinin "Genel Görelilik Kuramı" vardır. Kütle Çekim Kuramı yani.
Burda, Geomotrik Çekim düzeni bozuluyor, ve göylece, gökler kolayca koparılmaya maruz kalır.
İşin içerisine biraz daha girersen, biraz daha incelersen, gökyüzünün birden bire değil, aslında bir karadelik vasıtasıyla büzüşüp, yok olacağı söylenir.
İşte bu yüzden, bu gök yarılmasına, "çıplak tekillik" desekte yanılmayız. Bunun için dünyanın düz olması gerekmez aslında, çünkü "çıplak tekillik" düz dünyaya mahsus olan bir teori değildir.
Seninle ayetleri tartışıyorum senden daha iyi biliyorum ki DüzDünya ya işaret eden yüzlerce delil biliyorum sen 2 3 ayetle geliyorsun ancak şu an yeni üyelikten dolayı ne resim nede link atabiliyorum seninle tartıştığım konu kuranın yalın halindeki orjinali nerde dedim sen bana ayet tefsiri yapıyorsun ben dinsiz karmati biriyim din kullanmıyorum onu müslimlere anlat ben o cevaplara doygunum
@Colakoglu69 Dehahanın deve kuşu yumurtası anlamına geldiğini değil, kökünde böyle anlamlar olduğunu söyledim bu arada.
Kaf 6-ya bakalım.
Çatlaklardan kastettiği, herhangi bir dengesizliğin vs. olmamasıdır.
Günümüzde Kuranın Kaf 6-daki ayetinin Mucize olduğunu söylemiş, çünkü günümüz Astronomisi bunu onaylamıştır.
Halâ şüpheler vardır.
Naziat 28-e bakalım.
Tavana kafan takılmış.
Burada denilen, Tavan sadece bir misaldir.
Ayetlerde "Bina"da diyor. Allahın 10-11 katlı bir apartman kuracağını düşünmüyorsundur her halde?
Rahman 33,
Kıyamet günü, İnsanlara Rahman suresinden bazı ayetler okunacaktır, içlerinde "Rahman 33" de bulunmaktadır.
Yani Kıyamette insanlara,
Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin sınırlarını aşıp öteye geçebilirseniz haydi geçin! Ama (tarafımızdan verilmiş) bir güç olmadıkça geçemezsiniz.
@Colakoglu69 Dostum, 1-2 ayetle geliyorsun diyorsun. Tonlarca ayet paylaşmışsın, ben kontörle giriyorum 1 saatim kaldı diyorum. Sen bana senden daha çok biliyorum diyorsun. Bune ego? 1 saatim var, senin için tüm sorulara cevap mı vereyim? Dediğin, sorduğun, yazdığın herşeyin cevabı var işte. Bunların hepsi kulaktan dolma bilgiler değil mi meğer brem?
Ben çok biliyorum demedim egoist değilim ayrıca sana kuranın orjinali nerde dedim konuyu ört bas ediyorsun.. Attığım ayet incelemesini okumadan bana bunları atman abesdi sadece biliyorum dediğim bunların içini deştim dostum koskoca Rab kitabında açıklayamamış ama sen Allahı aciz yapıp o öyle değil böyle bu böyle değil öyle diyorsun.. Yaratıcı hata yaparmı? Kuran evrensel olamdığı halde ya da anlamadıktan sonra bana faydası ne? Ben Rab in kitap gönderdiğine inanasım gelmiyor bu kuran Muaviye Yezid noktalama kuranı 1 nokta birçok anlama geldiğini bildiğin halde gelmişsin Burda Allahı aciz duruma düşürüyorsum kafir Nasa nın tanrıyı oynadığını bilmiyorsun gavur diyorsun ABD malını bilimine tapıyorsun biat edeceksen doğru olacaksın Rab dalga konusu olamaz benim bildiğim yaratıcı hata yapmaz kitap olarak da evreni okumam gerektiğini biliyorum..
@Colakoglu69 reisim seni engelliyorum buarada çok pardon. Sonra "çakal" filan deme. 2 saattir "ne yazacak?" diye korka korka bekliyorum. Bukadar korku yeter, senin inancın kendine, benimkisi kendime, ama şunu da söylemeden geçemem reis, bir soruyu araştırıyorsunda, cevabını neden araştırmıyorsun ki? cevabınıda araştırsan bulacaksın zaten. tatmin edip etmemekle alakası yok, ayrıca dünya düz olsun, yuvarlak olsun umrunda mı? seni cehenneme atacak ve ya cennetlik edecek bir Tanrın var mı? E Yok? O Zaman, neden? İşte, "Neden?" cevabını kimse veremiyor, kal sağlıcakla. İyi geceler.
Alla alla kardeşim orjin kuran nerde dedim hem suçlu hem güçlü.. Bilmediğin kurana biat edip 3 diğer kutsal kitap değişti dersen rivayet olmuş olur kendi kuranını İKRA oku tanı aklet diyor RAB tekrar tekrar demesine rağmen sen naptın Allahı alet edip küçük düşürdün kitabın oku bakalım Allahın ve Muhammede nasıl iftira atılıyor bak bakalım... Ahzap. 37.50.51.52.53 Nisa. 34.. Ve birçok ayet kuranda ne işi var?
Duz diyenler dalga amacli mi basti acaba 🤔 😂😂 hadi diyelim duz altinda ne var bosluk mu 😂😂😂 yeri kazalim uzaya cikariz ozmn nasii fikir ama? Veya ucakla dumduz gitsen ne olcak duz dunya teorisine gore bir yerden sonra uzaya cikman lazim gece gunduz ne uzun surerdi biliyormusunuz siz mantiken bile sacma 😂
Bu iddiayı ben de çok araştırdım şeker. Dünyanın bilinen haliyle olan olaylara da mantıklı bir açıklamaları var aslında. Ben kesinlikle yuvarlaktır veya kesinlikle düzdür diyemem. Zira gözümle hiç görmedim. Sadece bize emperyal devletlerin sunduğu resimleri ve görüntüleri görüyoruz. Bu da bunların gerçek olduğu anlamına gelmez. Düz dünyacıların da kendilerince nedenleri ve açıklamaları var ama tamamiyle inanmam için o da yeterli değil. Açıkcası yer küre bilindiği gibi değilse de pek şaşırmam.
Yok tepsi şeklinde. Düz diyen mantık boşuna okul okumuş o zaman. Bütçeye bak, bozdurup harcanır. Normal bir insan antartikaya gidecek olsa o bütçenin en az 2 katını harcaması gerekli. Çekeceği fotoğrafı telefonla kabul etmezler, profesyonel isterler bu da zaten yaptığı masrafın çeyreğini karşılamaz
Dünya düz olsaydı, mevsimler o kişinin kıcında yaşanacak, gece gündüz olayı olamazdı. diğer gezegenleri çıplak gözle rahatlıkla görüyoruz ve yuvarlak oldukları ortada bu kadar gezegen içinde neden Dunya düz olsun. ulan orta çağda bile bu kadar cehalet olacağını sanmiyorum.
Evren ve bukulmeden yola çıkarak dünya Düz deniliyor... Yani zamanın her şeyi bükmesinden yola çıkarak zaman boyutunu insan görü boyutu ile karşılaştirarak düz diyorlar. Yani düz den karşıtları tepsi manasında değil...
Bu konuya artık kafa yormak istemiyorum zira konu konuyu tetikliyor. Bu ortamda 3 soru açmıştım bu konu işe alakalı ama toplasam 10 yanıt bile alamadım. Velhasılkelam; kafa yormayı bıraktım Hoca Nasreddin'in yoluna daldım...
Yaw tamam herşey tamam da bu idiotlar türkiye bazında bile düşünse antalya İstanbul arasındaki gündüz süresi farkını nasıl açıklıyorlar çok merak ediyorum. Küre şekli dışında bir açıklaması yok bunun bunuda mı idrak edemiyorlar
İnternet & Teknoloji konusunda 1,6b cevap paylaştı.
Hayatınız da hiç İncil okudunuz mu bilmem ama ordaki cümlelerden biride dünya tepsiye benzer gibi birseydi resmen onu ispatlamak iicn elinden geleni yapıyor millet halbuki sacma sapan bir cümle ve bilime aykırı
Dünya düz olsaydı güneş ışınları dünyaya hep aynı açıyla gelirdi dolayısıyla mevsimler oluşamazdı sırf bu temel bilgi bile yeterli güneş ışınlarının dünyaya hep aynı açıdan düşmemesini neyle açıklıyor bu vatandaş?
Güneş küçük ve yakın aynı şey DüzYeryüzü modeli içinde geçerli eline fener al daire şekline dolandır bakalım halının tamamı aydınlanıyor mu? 21 Aralık ve 21 haziran arasında analemmalar oluşturarak bu şekilde mevsimler oluşuyor..
Adamlar çalışıp çabalıyor ve belli sonuçlara ulaşıyorlar, cahiller de onların ellerindeki somut kanıtları yalanlamakla yetiniyorlar. Sıkıyosa sen de araştır ve tezini kanıtla, kimsenin kanıtına çamur atma. Sen düz dedin diye gerçekler değişmiyor a cahil. Bunlar hep amariganın işleri diyenlere diyecek cevabım bile yok.
Bu haberi bende bir site de okudum ve hunharca güldüm 😂 adamlar artık neyin kafasını nasıl yaşıyor bilmiyorum ama koskocaman dünya ya düz demişler, gerçekten düzler 😂
İnternet & Teknoloji konusunda 398 cevap paylaştı.
Doğru diyor Dünya yuvarlak mı olur... Peh yuvarlak dünya saçmalık... :D Dünya ayan beyan ortada düzdür dümdüz :) Tabiki hayır. Buraya kadar okuyan oldu mu merak ettim
ya adam elinde navigasyon kullanıyor sonra nankör gibi düz dünyayı savubuyor. bunlar konum atarken dünya düzse acaba hangi uydular konum belirliyor. antartikanın çevresinde tlf istasyonları var sanırım
Ne önemi var? İster düz ister yuvarlak ister üçgen olsun ne önemi var? Dünya cennet gibi bir yer ama biz talan ediyoruz burayı. Bence asıl odaklanmamiz gereken nokta burası.
Len çok merakliysa helyum balonuna GPS destekli kamera koyup salsın böylece neyin ne olduğunu görür birkac kişi böyle yapıp kendi gözleriyle şahit oldu dünyanın yuvarlak olduğuna. Bir de derkenleri var yaa enteresan insanlar varya
Dünya düz olamaz cahilliktir bu ya astronotların fotosu bile var bilim cağındayız. dünyanın düz olamayacağının birçok nedeni var Cahil olmayın araştırın. Öpüyorum 😘
@oziiyaman Kardeşim bak, Marsı 20 liralık teleskopla görürsün. Ayı çıplak gözle görürsün onlar düz mü? Eski yunan da bir çok filozof bu bilgiyi biliyordu. Geriye gitmeyin ya
Yuvarlakmı görüyorsun sen bilmem kaç bin kilometredeki seyin arkasını görmeden önden bakarak yuvarlak görüyorsan sen adamın dibisin senden zeki insan yoktur
Bos konusmayın gözünüzle hiç birşeyi görmeden veya birilerinden duyarak baska milletin dedigine inanarak gelişme saglayamazsın her şey olabilir arastırmak gerek
Tamam al eline batı doğu şeklinde DüzDünya haritasına bak yine aynı geldin görün mü haa yok benim kafam basmadı diyorsan küre modelde uçak her 5 dk bir eğimden dolayı burnunu aşağı eğmeliydi aksi halde uzaya yol alırdı.. eğiyormu hayır +3 derece burnu hava da uçuyor..
Duz dunyacilarin gorseli bu degil benim bildigim ama... arkadaslar ben denizciyim macellan pasifik vs bile gecmis bir denizci... dunya duz degildir. Hatta yuvarlakligindan istifade yolu kisaltmak icin buyuk daire seyri diye birsey bile vardir.
Amiral Byrd olayı gerçek ise dünya kesinlikle yuvarlak değil.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Soruyu soran da kendini kültürlü bak ben uzayla ilgileniyorum filan sanıyordur. Düz dünyacıları idam etseler şu an günümüzde mutluluktan keyif sigarası yakardım
Dünya düz ya da değil bunun konuşulması benim hoşuma gidiyor , sorgulayan insanları görmek. Gerçeği aramak. Mesela Vatikan arşivleri açılsa Dünyada din , abd , kilise hatta Nasa tüm güvenilirliklşeri yok olucak.
slk dıyerek kucuk gorme yanı ınsanları. Kım slk tarih göstericek.
@Colakoglu69 arkadaşlar tek bir videoyla hatta o video birkaç saniyelik size neden dünya yuvarlak açıklardım ama ne ben uğraşmak istiyorum ne de siz bana bulaşın. Gelip burada bana biriniz vatikan belge vs birinizde yok bu vatikanı nereden bilecek demeyin. Romaya gittim ben kafanızdan yok nerden bilecek çıkarmayın. Siz iatediğiniz kadar sorgulayabilirsiniz ya da bu tür manyaklıkları sorgulamak güzeldir gibi slogan laflarla koruyabilirsiniz. Üstüme gelmeyin.
İtalya'ya gitmiş olman o arşivlere ulaşabileceğin anlamınamı geliyor hahaha güldüm akşam akşam. Dünya liderleri dahi özel izinle onlara ulaşabildiğini bilmiyor sanırım bu arkadaş. Dünyada top secret korunulan yerlerden biri ve yeraltında muhafaza edliyor. Dünyanın en iyi korunan yerlerinde başı çekiyor. Madem içindeklr okadar onemlı degıl neden okadar korundugunu bır arastır. Neyse ben kactım. Bizim insanlarımız gercekten dogmatık bilgilere kendını fazlasıyla kaptırmıs colakoglu.
Dediğim dedik insanlarla tartısma yapamazsın. Kendı fıkırlerıne ınanmayan ınsanlara slk deyıp gecerler. Farklı fıkırlere tahammulerı yoktur.
@KahveSacliHeRif biraz önceki arkadaş vatinakı bilmediğimi iddia etti. Ben ona cevaben romaya gittiğimi söyledim. Lütfen beni tekrar tekrar açıklama yapmak zorunda bırakmayın. Yazdıklarımı tekrar tekrar okuyabilirsiniz.
Rica ederim aslında pek buralarda aktif değilim baktım %99 kısım toşşak geçiyor sıf bu yüzden üye olup geldim twitter mecrası çna uğrayın buyrun size hashtagler var aksini ispatlayacak buyurun twittera #DüzYeryüzü#FlatEarth#Düzdünya#DönenKüreDünyayıİspatla#düzgökyüzü
En İyi Cevaplar