hizliresim.com/LPQ6vG
Laptop'u şarja takınca laptop çok ısınıyor, neden olabilir?
hizliresim.com/LPQ6vG
Normal durumlarda da fan çalışıyor olması lazım. Dediğiniz fan çalışmama olayı sadece Gigabyte anakartlarda olan bir durum ama laptopta da böyle bir durum söz konusu mu bilemem. Soğutucu ile alakalı olan bir durum değiş çünkü normalde sıkıntı çıkartmazken şarjdayken sıkıntı çıkarıyormuş. Tozla alakalı değil çünkü normal kullanımda sorun yokken şarjda sorun teşkil ediyormuş. Şimdilik bilgisayarı şarja koyduğunuzda açmayın eğer öyle de ısınıyor ise şarj aleti, kablosunu bir değiştirip deneyin. Veya direkt olarak pil'i çıkartın pilsiz elektrik ile kullanın eğer öylede sıkıntı var ise şarj adaptörünü bir değiştirip deneyin. Satın alın demiyorum gidin bir bilgisayarcıya deneyin sıkıntı yok ise alırsınız.
Muhtemel sebepleri arkadaşlar yazmış.
Bende böyle kullanmaya devam ederseniz olabileceklerden bahsediyim.
Bu şekilde yüksek sıcaklık değerlerinde kullanmaya devam ederseniz ekran kartını yakabilirsiniz (ben yaktım) ya da diğer donanım parçalarına tamiri mümkün olmayan hasarlar verebilirsiniz. Birinci aşamada bilgisayarınızın içini temizletmeyi düşünebilirsiniz. ya da altına soğutucu fan almayı. Garanti devam ediyorsa direk garantiye gönderin.
Soğutucuyla alakası yoq. Aynı sorun bendede wardı soğutucu hiç durmadan calısıyordu. Kararlılık denemesi yaptım batarya ile kullanımda ısınmıyor batarya varken ya da bataryayı cıkarıp adaptörü taktığımda hemen sıcaklık artıyordu. Adaptörü değiştirdim. Sorun ortadan kalktı. Adaptörü almadan önce bilgsyrcıda deneme yap seninkide illa adaptörden demiyorum ama bir deneme yaparak al
Şarjı arızalı olabilir
Tozlanmış olduğundan olabilir
Aküyü tam boşalana kadar kullanma ondanda kaynaklı olabilir
En kısa zamanda anlayan birisine baktırsan iyi olur yoksa kartı yanacak
Tamir ettirdikten sonrada soğutucu kullan kartı çokkez isindı diye
Ömrünü uzatman için soğuk olsun hep.
pc donanım parcalarını temizlet.. bazı virüslerde cpu.yu %100.lerde calistiro iyi bir antivirüs prog. da lazım, sogutucu almayı da unutma
İşte sırf bu yüzden adamlar soğutucu diye birşey icat etmiş.
Cevap
18Cevap
voltaj yüksek geliyor olabilir ad<ptörünüzü değiştirip birde öyle deneyin.sonuç değişmiyorsa servise götürmenizde fayda var.zira sizin halledebileceğiniz bir sorun değil.
bataryayı çıkart ve direk sarj ile kullan laptobu. Geçmiş olsun.
İçi tozlanmıştır tüpür deliğine parmağını sok ovala ovala ovala ovala ovala, oyş. Anlatamıcam.
parana kıyıp bir soğutucu alman gerektiğini üzülerek belirtmek zorundayım aksi taktirde bilgisayarın hayati tehlikeye girebilir
1.Fan taktırman lazım 2.Soğutucuda alabilir 3.Sıkısıksan bu ara leptabın altını kapatma yanı kucagına alınca daha cok ısınıraltı az boşta olsun ısınmaz :)
elektirik haddiden fazla leptoba geliyor.. şarj kablosunu değişirtir sıkıntı kalmaz
Fan eskisi gibi çalışmıyor olabilir. Temizlettirmende fayda var.
şarj aletini değiştir. şarj aletinin içindeki konnestörler şişmiş olmalı
laptopun bataryası çıkar öyle fişe tak.ozamn ısınmaz bu iyiliğimde unutma.
soğutucu al anakartı yakarsın yoksa oda yeni laptop almak demek
garantisi devam ediyorsa servise gönder fanını değiştirirler. yoksa soğutucu al bence de
93 derece mi allah allah, ne zamandan beri yapıyor
bataryayı çıkarıp kullandığında da ısınıyor mu?
Soğutucu fan şart.
temizletttir laptopu beybi
Soğutucu al.
Soğutucu al.
ara ver bir süre
soğutucu kullan
Soğutucu al.
Soğutucu al
yumurta kır üstünde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar