laptop çok ısınıyo bu zararlı mı yoksa normal mi ? bir saat oldu açalı bakıyorum baya ısınmış
Cevabın nedir?
altında fan kısmında görebildiğin kadar küçük bir fırca yardımıyla temizle.kullanırken altta hava akışının düzgün sağlanabileceği zeminde kullan.yani hava kanallarını kapatarak kullanma.mesela yatağın üstüne koyarak kullanma.mutlaka soğutucu temin et.yada altına yükseltmek için birşey koy.hiç biri olmuyorsa hala ısınmaya devam ediyorsa fanda sorun vardır.düzgün çalışmıyordur.toz pislik birikmiş devrinde dönmesini engelleiyodur.diz üstü pc lerde ısınma önemli bir sorundur.çünkü parçalar ufak ve daha iç içe olduğu için herhangi bir bileşenin ısısı diğer parçalara kolaylıkla aktarılır.en çokta ekran kartı ve işlemci ısınır.fazla ısınmada pc kendini kapatıp korumaya alır.ancak bu ısınma zamanla parçaların ömrünün kısalmasına,plastik yada plastik karısımlı malzemelerin gevşeyip çıtırtı yapmasına,esnemesine neden olur.biraz uzun yazdım ama bilgilen istedim kusura bakmazsın artık :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Laptoplarda ısınma sorunu soğutucu fanın giriş kısmının toz, tüy vs. gibi maddelerden dolayıdır. Kasa alt kısmında bulunan salyangoz fan dışardan hava alamadığı için ısınma yapmaktadır. İlk olarak fan girişinin temizlenmesi gerekmektedir. Isınmayı en aza indirgemek için soğutucu fanlardan kullanabilirsin. Mümküm olduğu kadar bilgisayarı, yatak, çekyat vs gibi şeylerin üzerinde kullanma, çünkü fan buradaki küçük tüyleri çeker ve tıkanmaya sebep olur. Isınmanın bir başka nedeni de bilgisayar işlemcisinin aşırı yüklenmesidir. Bilgisayara sistemsel temizlik yapılması gerekir.
00 Yorumla
Portatif fanlardan al.Bende de ısınma sorunu vardı bu şekilde çözdüm ancak garantisi varsa ısınıyor diye servise götürürsen yardımcı olurlar.
04 Yorumla
Soran+1 yılben normal bi durum mu onu anlamıyorum
Soran+1 yılama ilk zmanlarda ısınnıyordu kaç yıl oldu kapanma gıbı bı sorun yaşamadım
ısınma zarardır. Laptop soğutucuları oluyo byük marketlerde satılıyo çokta pahalı bişey değil soğutucu almalısın.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
39Cevap
laptopun ısınması normal fakat soğutmassan dizindeyse sana masadaysa masaya ve ısındığı için hertürlü kendine zarar verir. benim laptopun işlemci macunu erimişti. bakıma götürmesem alet yanacaktı. laptop soğutucalar var 10-15 lira civarında. al bi tane koy altına çalıştır saatlerce otur bişey olmaz =)
04 Yorumla
Soran+1 yılbakıma derken her hangibir bilgisayar tamiri yerlere mi götürmk gerekir
laptop un ısınması normaldir ama işlemci ve ekran kartının fanları yeterli gelmiyorsa hava sirkülasyonu ii dğeilse maalesef bu bahsettiğim donanımları soğutamayacağından bilgisayaraın hantal çalışabilir belki zarar bile görebilir. benden sana tavsiyem laptobyu kullanırken altı boş olsun yada ne bileyim bunun için özel soğutucu altlıklar var onlardan bi tane al. merak etme ısınma olayı herkeste olan bi olay. sormnak istediğin olursa sorabilirisn.
14 Yorumla
Soran+1 yılaltı boş olsun derken masa üstü olmaz mı?
Soran+1 yılhımm evet benim ılgısayarda o küçük çıkıntılar koptu zaten :)
+1 yılöncelikle bil bilgisayarcıya git laptopunu actır ve işlemci üzerindeki fanın pisligi al kendinde yapabilirsin basit
sonra laptop sogutucularından al 10 tl
eger evde calısıyorsan yada iş yerinde pilini cıkart ve fişe takılı çalış
bu kadar
:-)02 Yorumla
Soran+1 yılpil zaten hiç dayanmıyor
- +1 yıl
fanın tozlanmıs eger iki sene olmadıysa garanti kapsamında degistir. ben 2 seneye yaklasınca garanti kapsamında degistirdim fazla dayanmıyor diye
+1 yılsıcaklarda normal bir durumdur.
Yine de rahatsızlık veriyorsa laptop soğutucularından edinmenizi tavsiye ederim.
15-50 lira link08 Yorumla
Soran+1 yılbunlar işe yarıyormu komik belki ama camı açtım biraz daha
- +1 yıl
Evet benim laptopumun sıcaklığını 10 c etkiledi.
Soran+1 yılbu bilgisayarlarında derdi bitmiyor ya hele laptopsa
- +1 yıl
Her zaman yaz olmuyor kaldı ki elinizde komplike bir ürün var.yani bütün parçaları bastırılmış bir kitap.Haliyle içeride yeterince parça mesafesi kalmıyor.Isınması normal bu havalarda biz bile pişik oluyoz :)
Soran+1 yılcamın önüne aldım şimdi masa üstüne..kuzenim bana gelince diyor laptop rahat ya ne güzel diyorum bi de bana sor derdi bitmiyor batarya zaten iyiyce giti
- +1 yıl
Soran+1 yılya zannediyolar ki çok rahat..diyor ohh ne güzel kucağına al takıl sonra aldı 10 dk sonra yandım demeye başladı :)
- +1 yıl
Kullanmayan bilemez :=)
- İnternet & Teknoloji konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılzararlı tabiki işlemci her geçen gün daha çok eskiyor işlem görmez hale geliyor. Benim laptopun da fanında arıza vardır bozuldu son zamanlarda da düzgün soğutmuyordu. Garantiye gönderdim adamlar fan değişecek demişti. 1 ay 3 gün sonra yani bugün geldi bilgisayar anakartı komple değişmişler :D
Bu konu da titiz olmak lazım en kısa zamanda bilgisayarcıya git halleder onlar.04 Yorumla
Soran+1 yılama ilk aldığım zamanlarda böyleydi yani sorun olmaması için hiç mi ısınmaması gerekiyo
- +1 yıl
İllaki ısınacak. Makineyi nasıl kullandığına bağlı yatağın üzerinde yada dizinin üzerinde falan kullanıyorsan fanları tıkanıyordur hava almaz makine.
Fanlarından hiç ses çıkıyor mu çalşırken yada ilk güne oranla fanların sesinde artma oldu mu (yani kulağı tırmalayacak kadar.)
Soran+1 yılyok normal gibi sankı ılk zamanlarda böyleydi ama arada susuyodu dıye hatırlıyorum
- +1 yıl
bilgisayarı olabildiğince hava alabileceği şekilde kullan. Isınınca bilgisayarda takılmaları çoğalıyor mu ? Mesela KS de gezinirken farklı sayfalara geçiş süresi artıyor mu ilk açtığın zamana göre
İnternet & Teknoloji konusunda 419 cevap paylaştı. altını açabiliyorsan söküp tozunu temizle, özellikle fanı. fanının düzgün çalıştığından emin olman lazım birde. sert zemin üzerinde çalıştır ayrıca hava delikleri yatakta kucakta kapanıyor. notebook soğutucu Zalman NC 1000 ya da 2000 alınırsa bilgisayarın ömrünü ikiye katlar.
önemli olan işlemci ve grafik işlemcinin sıcaklığı. PC wizard gibi bi programla ona bakabilirsin. 60 65 derece civarı hatta 70 bu sıcak havalarda normal olmalı.00 Yorumla
+1 yılgarantisi bittiyse matkapla fanın üstündeki kapağa 5 10 ekstra tane delik açın.2 3 ayda bir fanını temizleyin.kumaş üzerinde kullanırken altına kitap vs koyun.çok fazla ısınma varsa anakarta zarar verebilir sürekli mavi ekran hatası veriyorsa anakart hasar görmüştür
02 Yorumla
Soran+1 yılmavi ekran hatası verdi bi ıkı kez ama şundan dolayı security diye birsey gelmeye başladı casus virüs yazılımıymış onu yok etmek için yöntemler buldum ınternetten ve yok ettim aradan baya zaman geçmişti geçen gün yine geldi fakat aynı yöntemi denediğimde mavi ekran geldi bi sürü yazılar vardı anlamadm
- +1 yıl
6 yıldır benim laptopum öyle çalışıyor hala bişey olmadı.bazen elimi değdiremiyorum altına aşırı ısınıyor bazı laptoplar
laptopun ısınması çok zararlı birşey ama hemen hemen tüp laptoplarda olan bi sorun.. laptopunu masadan yükselteek şekilde altına birşeyler koy mesela ben 4 köşesine pet şişe kapağı koyardım eskiden çok faydası oluyo hava akımı artırıyo daha az ısınıyo. yada laptop sogutucular var laptopun altına koyuyosun kendi fanı var extra sogutma saglıyo, ayrıca laptopu yatak kanepe vs. üzerine koyup kullanıyosan buda extradan ısınmasına sebep olur
02 Yorumla
Soran+1 yılevet öyleymiş ben yatakta kullanıyordum böle oluncada laptop olmasının faydası kalmıyo ki
+1 yılsıcaklıgı dısarı iletmesi daha iyidir amam tozlanmada kaçırılmaması gerekn bı olay bır bilgisayarcıya goturup tozunu aldır fanını yaglat yinede ısınıyorsa ama performansında dusme yoksa o kadar ck dert etme mesela toshibalar cok ısınır sıcaklıgı dısarıya ıyı ıletır performansta cok dusme olmaz o bakımdan ıyı ama dedıgım gıbı mutlaka temızlıet
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnu asla tam olarak soğutamazsın laptoplar ısınırlar bu biraz tasarımla ilgili etkiye göre sırayla fanlarını temizlersin işlemci üzerindeki termal macunu kaliteli birtaneyle yenilersin laptop altı soğutucularından alıp kullanabilirsin başkada pek birşey yapılamaz Birde windows 7de pil tasaruf modu felan vardı sanırım ona ayarla
02 Yorumla
Soran+1 yılfazla anlamıyorum o tarz şeylerden soğutucuda yakın zamanda alabileceğimi zannetmiyorum umarım birşey olmaz şuan azaldı fanın sesi ve sıcaklık
Cevap sahibi+1 yılBende de hp laptop var ısınmalarıyla ünlüdür almasanda olur birşey olmaz bende ekstra yer kapladığı için kullanmıyorum
+1 yılMutfak tezgahına tencereyi ters çevirip koy. Ardından laptopun tabanı tencereye gelecek şekilde tencerenin üstüne koy. Alüminyum ısıyı havaya ve tezgaha iletecek, tezgahtaki soğuğu alıp laptopa iletecek. Böylece ısı gider, serinlik baki kalır. :P Hepsi şakaydı. Ama söylediklerim doğru.:)
00 YorumlaÇok yüksek sıcaklıklarda laptop zaten kapanır, yine de o hale gelmesine izin verme. Benim bir keresinde küt diye kapandı, baktım fan çalışmıyor, sonra fanı temizlemeye çalıştım düzelmişti.
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 513 cevap paylaştı. notebookun soğutucu fanlarının çalıştığından emin olunuz yoksa işlemci aniden bir gece ansızın gidebilirim der:))
02 Yorumla
Soran+1 yılçalışıyo sesi çıkıyo
link
..
laptop soğutucu bi nebze işe yarıyor. teknoloji marketlerde 20 tl felan00 YorumlaLaptop ısınması normaldir. Eğer kapanmıyorsa ısıdan zarar vermez . çünkü ona göre tasarlanıyor laptoplar. Ama kaç derece olduğu önemli Hwmonitor programını indirip sıcaklıklarını yazarsan birde laptobun modelini çok zararı var mı yok mu bakarız
01 Yorumla
Soran+1 yılyok hiç öyle kapanmadı..
Fan tarafına elini tut sıcaklık geliyorsa iyidir gelmiyorsa kötüdür çünkü gelen havanın sıcak olması fanin çalıştığını gösterir asıl soğuk ise kork
01 Yorumla
Soran+1 yılevet geliyor
+1 yılLaptopun normal bir ısınma derecesi var bu normaldir lakin bunun üzerindeyse devrerelere zara vereceğinden dolayı bu ısınma normal değildir.Büyük ihtimalle termostat fanları tozlanmıştır 40-50 liraya bakını yaptırın.Not:Elektronik teknisyeniyim.
00 Yorumla
+1 yılbi sogutucu oıl cok faydası oluyo 20 tl mi neydi ben 11 tl den aldım ve memnunum
01 Yorumla
Soran+1 yıl10 tl bile yok şuan bi süre alamam malesef :(
İnternet & Teknoloji konusunda 3,8b cevap paylaştı. sıkıntı yaratabilir... hele bu sıcaklarda.
notebook soğutucu alın.00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 655 cevap paylaştı. bir laptop soğutucu al. ömrü kısalır elinde kalmasın.
00 Yorumlahiç masraf etmek istemiyorsan laptopun altındaki ayaklarını yükselt dört tane kül tablasını ters çevirip altına koyabilirsin mesela :D
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı. sebebler: sıcaklık, tozlanma, fanda arıza, fan işlemci arasındaki macunun tükenmesi
00 Yorumla
+1 yılçok zararlı 15 - 20 tl sogutucu al yarın hemen hele bu havalarda
00 Yorumlasoğutucular oluyor ondan al yada en basıtı laptopun altına 4 tane boş sigara kutusu koy ısınması çok zararlı
00 Yorumlabenim akşama doğru laptopuma el değmiyor..resmen kaynıyor..
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1b cevap paylaştı. Yaz aylarında normaldir benim de çok ısınıyor. Soğutucu almanın zamanı geldi :/
00 Yorumlazararlı. soğutucu kullan. Kuzey köprüsü sorunu yaşarsın.
00 Yorumlaİşlemci gücün zayıf ise çabuk ısınır mesela win 7 i kaldıramıyordur zorlanıyordur .
00 YorumlaIsınması hızına etki eder , ikincisi ise kendine zarar geleceği sıcaklıkta kesicisi vardır o tehlikeli sıcaklıkta gücünü keser soğuyana kadar açılmaz
00 Yorumlaısınır normaldir ama çok fazla ısınırsa zararda verebilir aç fanını temizle bide soğutucu al.
00 Yorumla
+1 yılHavalar sıcak olduğu için genel bi sorun senin laptopla alakalı olduğunu sanmıyorum
00 YorumlaZararlı. Soğutucu al bence
00 Yorumlabizim dükkana getir :D
10 Yorumla
+1 yıldüz bir zeminde kullanmadıkca daha da fena oluyor
06 Yorumla
Soran+1 yılmasa üzerine aldım şimdi
- +1 yıl
benim kucagımda şu an ve cok sıcak bacaklarım yanıyo :D
Soran+1 yılona dayanamıyorum bazen yastık koyuyorum altına yinede fena
- +1 yıl
hele sakıncalı yerler ısınınca cok fena oluyo :D
Soran+1 yılçok zararlıymış
- +1 yıl
erkeklerdeki soguk saklanmalıymış zaten :)
+1 yılhava almasını sağla alttan.
04 Yorumla
Soran+1 yılyatağın üstünde olmaz mı
- +1 yıl
yatak başka şeyler içindir. sen koy onu masanın falan üzerine.
Soran+1 yılne anladık bunun laptop olmasından yaa rahat kullanamadıktan sonra
- +1 yıl
çok adi zaten bu laptop ya, nefret ediyorum ben ondan.
elini fazla ısıtmıyorsa zararsız
02 Yorumla
Soran+1 yılısıtıyor ama yani bi saat ancak oldu açtım
Normal olan her şey zararsız mı?
00 Yorumladuman çıkmadıkça zararı yok devammmm
00 Yorumlabilgisayarın kalitesiz ondandır..
11 Yorumla
Soran+1 yılbi kaç bilgisayarda bu durumu gördüm hem kalitesiz olsa kaç yıldır bu durum yüzünden bozulmazmıydı
Normal..
00 Yorumla
+1 yılyenisini al
00 Yorumlapatlar bilgisayar
00 Yorumla
+1 yılhavalardandır :D
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi