Bu proje sahibinden. com ve letgo gibi bir proje ancak çok daha farklı fikirin sağlamlığına inanıyorum hatta proje okadar potansiyeli yüksekki dünyanın en iyi b2bplatformu olabilir daha önce düşündüğüm ve başaramadığım ama başkasının başarıp zengin olduğu ender fikirlerden gercekten sağlam bir fikir getirisi çok yuksek olucak bundan eminim İstanbul avrupa yakasindayim görüşmek isteyen varsa detaylarını gorusebiliriz her ortaklığın tabiki kuralları vardır yorumlarda bekliyorum
Beyler bir projem var bir mobil uygulama fikre ortak arıyorum?
dünya devleri çok poktan sitelerle başlamışlardı halende kötüler ama arkada para gücü oldukları için dünya devi oldular. amazon alibaba aliexpress ebay
türkiyede ise n11
yok muydu harika siteler vardı. ama tv ye reklam veremediler dijitalde reklam bütçeleri yoktu vs. n11 gibi siteler ise tek günde 500 bin 1 milyon tl reklam bütçesi ile çıkıyorlar.
dünyanın en iyi projesi dahi olsan reklama çıkacak bütçen yoksa inan iş yapamazsın
Bu konuda sana hak veriyorum ancak yazılım işi ve patent işi çözüldüğü zaman finans iside çözülür elde somut birşey olursa beğenisi yüksek olacagindan yatırımcı bir ortak daha bulunabilir fikir yazılım finansman üçlüsü lazım çünkü
ben girişimcilik ile ilgileniyorum n11 ilk çıkacağı zamanlarda harika projeleri olan girişimcilerle tanışmıştım. hatta İstanbul'da etkinliklere katılmıştık. site harika alt yapı harika ekip var her şey dört dörtlük yatırımcılarda vardı. n11 tv lerde reklam döndürdü kendi stüdyosunu kurdu mankenler çalıştırdı günde 500 bin tl reklam bütçesi bastı çocuklar 2 milyon tl yatırım ile reklam mı versin iş mi yapsın karar veremediler ve paraları işe yatırdılar. sonuç başta forum sitelerinde konuşulan pazar yeri oldular daha sonra ise iştirakler tercih etmediği için batan batarken borçla batan ve müşterilerin paralarını bu sebeple geciktiren firma oldular. kısaca çok ciddi rakamlar ayırmazsan işin zor. başla ama yatırımcı x teknoloji şirketi aynı projeyi parasıyla yapar ben reklama yatırırım bütçemi seni geçerim diyebiliyor. ki haklıda. harika bir içeriği dün 10 bine satın almış adamla tanışmıştım
Yani benim sistemde alışılmışın hepsinin dışında bir sistem sistemime guveniyorum fikrime guveniyorum ancak senin dediğin zorlukların farkındayım buyuzden fikrimi koruyorum ve dediğin paralara benim fikirdede ihtiyaç var yani eğer böyle bir ortaklık bulamazsam zaten başından sonuna yazılım öğrenmek zorunda kalicam ancak öyle komik paralara değişmem sanmıyorum
ortada ürün yokken fikre kimse yanaşmaz. şu an sokağa çıkalım milyon tane yaratıcı voow dedirten fikirlere denk geliriz. sen ürünün demosunu çıkar sonra yatırım ara. fikire kimse yatırımda bulunmaz. ilk 10 gün aralıksız tüm sosyal medya ve tv lerde reklam vermen gerekir. peşine tüm fenomenlerle çalışman ve sonrasında tv yi bırakıp dijitalde 10 günde 1 reklama çıkmalısın. harika seo çalışman olmalı. her aranan kelimede en üstte gözükmelisin. buda sponsorlu içerik demek bunun içinde para gerekir. hürriyet gibi sitelerin ilk sayfasında reklamın dönmeli ve 1 günlük reklama 60 bin istiyorlar. ayda 3 kere desek 180 bin sadece tek siteye gider demek. bir bu kadar da diğerlerine gitse yine benzeri fenomenlere gitse yani aylık 500 bin reklama ayırmalısın. 2 milyon yatırım aldım yuppi dersen anca 1 yıllık masraflara gidecek paran olmuş olur.
Evet ortada bir örnek program olmalı nasıl çalıştığını ne kazandirabilecegini gösteren bir protatip olması gerekiyor ve senin bahsettiğin n11 in konumu sadece Türkiye ancak benim projem daha zor dünya çapında alibaba aliexpres amazon klasmaninda ve eğer başkası yaparsa bu projeyi icime oturur bunun için kaza yapmadan fikrimle temkinlk bir şekilde ilerliyorum mesela dediğin çok mantıklı demosunu yapmak bunu nasıl yapabilirim bide sektörün icinde bulunmuşsun mesela başarılı yazılımcı bir tanidigin var mı beni yarı yolda bırakmayacak birisi fikirle bitmiyor hiçbir iş çünkü guvenilir ortaklar kullanılabilir en üst seviye yazılım ve reklam bunların hepsi ayrı bir engel bunları aşmak dediğinden daha zor
İnternet & Teknoloji konusunda 1,8b cevap paylaştı.
Yazılımcı mı arıyorsun yatırımcı mı :) Bence biraz detay paylaşmalısın. Her önüne gelen ortak olalım diye mesaj atmasın. Veya sen bu işin neresindesin sadece fikir babası mı olacaksın yoksa başka katkıların olacak mı? Gibi detaylar.
Ben aslında senin dediğin tabirle fikir babasym ve yazılımcı arıyorum fikirde yazılım kadar hafta yazılımdan daha önemlidir yazılım işin mutfak kısmıdır çok yazılımcı vardır ancak fikir olmadığı için asgari ucretlerde çalışır oyuzden onu fikir yükseltir biara bende dedim bu mutfağa girsemmi eğitimini alsammı diye ancak bunu öğrenmek zaman alacağı için güvenilir yazılımcı bir arkadaşla birlikte gerceklestirmek daha mantıklı geldi böyle soyleyim
En İyi Cevaplar