Wi-Fi ya da Wireless Fidelity uzun zamandır kullanıyoruz. Akıllı telefonlarımızda, dizüstü bilgisayarlarımızda, akıllı TV'lerde vs. Ama Li-Fi ya da Light Fidelity teknolojisi olsa nasıl olur? Bu Bence'de bunu yazacağım.
Li-Fi, Wi-Fi tarafından kullanılan radyo dalgalarının aksine, görünür ışık iletişimini kullanarak yapar. Hepinizin evde kullandığı, üstten LED aydınlatmadan yararlanır.

Li-Fi, yüksek hızlı çift yönlü ağa bağlı ve ışık kullanan mobil veri iletişimidir. Li-Fi, bir kablosuz ağ oluşturan birden fazla LED ampulden oluşur.
Bir LED ampule bir elektrik akımı uygulandığında, ampulden bir ışık akışı (fotonlar) yayar. LED ampuller yarı iletken cihazlardır, yani içlerinden geçen ışığın parlaklığı son derece yüksek hızlarda değiştirilebilir. Bu, ışığı farklı oranlarda modüle ederek bir sinyal göndermemizi sağlar. Sinyal daha sonra ışık yoğunluğundaki (sinyal) değişiklikleri veri olarak yorumlayan bir dedektör tarafından alınır.

Li-Fi özellikli ışığın olduğu yere cihazınızı götürmeniz yeterli. Bu tekniği kullanarak, veriler bir LED ampulden yüksek hızlarda iletilir.

Alman Fraunhofer enstitüsü ve Çin Shanghai teknik fizik enstitüsü teknolojik araştırma merkezleri tarafından yapılan deneylemelerde, 1 Gbps (saniyede gigabit) aktarım hızlarıyla çalışıyor ve araştırmalar, 10 Gbps hıza ulaşabileceğini gösteriyor. Yani mevcut Wi-Fi hızını bin ile çarpın!
Li-Fi teknolojisinin çalışması, evlerde olduğu gibi maliyetten tasarruf edecek ve hepsinden önemlisi, yönlendiriciler, modemler, sinyal tekrarlayıcılar, dalga amplifikatörleri ve antenler gibi elektronik cihazlar olmadan da yapabilmesini sağlayacak.

Ayriyeten LED ışık huzmesi vericisi ile direkt temas halinde olmak gerekli olduğundan bilgisayar güvenliği en üst seviyede diyebilirim! Yalnızca aynı LED ampulle aydınlatılan cihazlar birbirine bağlanabilir, bu da ışık spektrumumuzun dışındaki cihazlardan gelen siber saldırılara, güvenli olmasını sağlar!

Sonuç olarak daha hızlı, daha güvenli, daha basit, daha az maliyetli internet bağlantısı Li-Fi! İlk başta bir led ampülün altında durmak garip gelebilir. Ama bugün 100 Mbps interneti bile göremiyorsunuzdur! Burada 10 Gbps internet hızından bahsediyoruz ve sırf bu yüzden bile değer!

Bu teknolojiyi sadece kişisel kullanım için bakmamak lazım, bir üretim tesisi düşünün ve Li-Fi'nin inanılmaz hızıyla üretim makinelerinin ve yönetsel fonksiyonların yapıldığını düşünün!
Sağlık hizmetlerinin, kamu hizmetlerinin yapıldığını düşünün! Eğitim hizmetlerinin, bugünlerde pandemiden dolayı online olarak yapıldığı için ve gelecekte de emin olun öyle olacak, hızlı bağlantınızla aldığınız eğitim hizmetini düşünün!

Bunlar savunma sanayine kadar çoğaltılabilir. Üstelik şu an bile kullanmaya başladığımız, Nesnelerin interneti dediğimiz olayın, metropollerde yüksek hızlarda kullanıldığını düşünün! Bütün bunlar Li-Fi teknolojisiyle, inanılmaz hızlı ve mükemmel olacak diye düşünüyorum.
En İyi Kız Görüşü