Google NewsTakip Et

Dünya Sağlık Örgütü 'Koronavirüs' Hakkında Açıklama Yaptı: Acil Durum İlan Etmek İçin Henüz Erken

Dünya Sağlık Örgütü: Koronavirüsle ilgili acil durum ilan etmek için erken
Dünya Sağlık Örgütü: Koronavirüsle ilgili acil durum ilan etmek için erken

Dünya Sağlık Örgütü, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs ile ilgili "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmek için erken olduğunu açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Komitesi, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve ülke geneline yayılan yeni tip koronavirüs ile ilgili Cenevre'de bugün gerçekleştirdiği toplantının ardından basın açıklaması yaptı.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus
Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus

Bugün acil durum ilan etmememiz, DSÖ'nün olayı ciddi bulmadığı veya ciddiye almadığı anlamına gelmiyor

Komite Başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronovirüsle ilgili "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmek için erken olduğunu söyledi.

DSÖ'nün virüsle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Ghebreyesus, "Bugün acil durum ilan etmememiz, DSÖ'nün olayı ciddi bulmadığı veya ciddiye almadığı anlamına gelmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan yeni tip koronavirüs dünyada yayılıyor

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs, Singapur, Vietnam ve Suudi Arabistan'da da görüldü. Şu ana kadar Çin'de 571 kişiye, şiddetli akut solunum yolu sendromu (SARS) ile benzerliği bulunan yeni tip koronavirüs bulaşmış, 17 kişi bu nedenle hayatını kaybetmişti.

İlgili haber: Sağlık Bakanlığından Koronavirüsüne Karşı Önlemler

Son Güncelleme: 25 Nis 2026 / 01:04
Dünya Sağlık Örgütü 'Koronavirüs' Hakkında Açıklama Yaptı: Acil Durum İlan Etmek İçin Henüz Erken
Cevapla