Google NewsTakip Et

Canan Karatay: Koronavirüs Korkulacak Bir Şey Değil

Serap Aksu

Prof. Dr. Canan Karatay, Çin'de ortaya çıkan ve yüzlerce kişinin ölmesine neden olan koronavirüs hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Karatay, "Koronavirüs bir viral enfeksiyondur, korkulacak bir şey yoktur." diyerek yine ezber bozdu.

Çin'de 500'den fazla kişinin ölümüne neden olan koronavirüsü değerlendiren Prof. Dr. Canan Karatay şu ifadeleri kullandı:

Koronavirüsünden bahsedelim. Bir viral enfeksiyondur, korkulacak bir şey yoktur. Mangalda kül bırakmıyorlar sevgili medyamız tabii ki. Virüsler hücre içine girer. Yani bir hayvanın, bir insanın akciğerine. Bu koronavirüs, akciğerdeki hücrelerin içine giriyor, solunum yoluyla bulaşması o demek. Ve o hücre içine virüs büyür, çoğalır. Yani hücrenin içindeki besini kullanarak çoğalır ve de hücreyi parçalar. Sıkıntı da oradan başlar. Bütün grip enfeksiyonları aynı. Virüsler aynı değişmiyorlar. Çok ufak her sene kılıf ve renk değiştiriyor. Çok üçkağıtçılar yani halledemiyor insanlar. Bu kadar teknoloji ilerledi, asırlardan beri, dünya kurulduğundan beri daha virüsleri halledemedik. O halde hücre içine girmesini biz önlememiz lazım. Hücre içine girmezse hastalık olmuyor. Onun için de bağışıklık sisteminin güçlenmesi lazım.

Son Güncelleme: 11 Şub 2020 / 22:02
Canan Karatay: Koronavirüs Korkulacak Bir Şey Değil
32 Cevap