
Kamuoyunda tartışılan ve tepki alan yasa, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen yasanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından doğru bulunmadığını ve veto edildiğini duyurdu.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısına ilişkin yaptığı açıklamada, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen yasa ile ilgili, "Cumhurbaşkanımız düzenlemeyi doğru bulmamış ve veto etmiştir." diyerek, "Cumhurbaşkanımızın bu vetosunun doğal mantığı, şirketlerin çevrenin korunmasına dönük hassasiyetleri yerine getirecek uygulamaları hayata geçirmesidir."
Bunun Erdoğan'ın ilk vetosu olduğunu söyleyen Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız insan sağlığı ve çevre konusundaki hassasiyetin anayasal görev olduğunu ifade ediyor. Bu herkesin görevidir. Cumhurbaşkanımız enerji konusunun çevrenin önüne geçmemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız incelenen kanunun 50'nci maddesinin yeniden incelenmesini istemiştir. Bu düzenlemeyi uygun bulmamıştır" diye konuştu.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
En İyi Cevaplar