Google NewsTakip Et

Deprem Kahini Frank Hoogerbeets Uyarmıştı!

Faruk Ayhan Utkan
Frank Hoogerbeets
Frank Hoogerbeets

Marmara Denizi'nde meydana gelen depremler sonrası Frank Hoogerbeets'in aylar önce söylediği "alarmda olun" sözleri yeniden gündeme oturdu. Hoogerbeets "Üç ay içerisinde büyüklüğü 7'yi bulabilecek bir deprem o bölgede olursa buna kimse şaşırmasın" diyerek uyarıda bulunmuştu.

Yaptığı deprem tahminler ile tanınan Frank Hoogerbeets, önceki tahminlerinin doğru çıkması ile çok konuşulmuştu. Türkiye'nin risk altındaki bölgelerden biri olduğunu sürekli vurgulayan Hoogerbeets, özellikle İstanbul Depremi konusunda Türkiye'yi her fırsatta uyarıyordu.
Salı günü meydana gelen 4.7 ve bugün meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremlerin ardından Frank Hoogerbeets'in sözleri bir kez daha gündeme geldi.

"Bu üç ay içerisinde büyüklüğü 7'yi bulabilecek bir deprem o bölgede olursa buna kimse şaşırmasın"

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen 4.7'lik depremin ardından Hoogerbeets "Depremin olduğu o bölgede yüksek sismik faaliyet bekliyorum, bana göre önümüzdeki 3 ay çok önemli, bu üç ay içerisinde büyüklüğü 7'yi bulabilecek bir deprem o bölgede olursa buna kimse şaşırmasın. Tam yerini söylemek imkansız ama Silivri'ye çok uzak olmayacağını söyleyebilirim" şeklinde açıklama yapmıştı.

İstanbul'da meydana gelen 5,8 şiddetindeki depremde Avcılar'daki bir caminin minaresi yıkıldı.

Son Güncelleme: 4 Eki 2019 / 04:10
Deprem Kahini Frank Hoogerbeets Uyarmıştı!
15 Cevap