Google NewsTakip Et

Pucca'ya Verilen Hapis Cezasının (5 Yıl 10 Ay) Gerekçeli Kararı Açıklandı

"Pucca" Lakaplı Pınar Kaaragöz

"Pucca" lakaplı Pınar Karagöz'ün "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme" suçundan hapis ve adli para cezasına çarptırıldığı davada gerekçeli karar açıklandı. Karagöz, "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme" suçundan 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 660 lira adli para cezasına çarptırılmıştı.

Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan gerekçeli kararda, sanık Pınar Karagöz'ün Twitter üzerinden yaptığı paylaşımların, uyuşturucuyu övücü paylaşımlar olması nedeniyle ifade özgürlüğü kapsamına girmediği belirtildi. Sosyal medyanın (Twitter) kitlelerce kullanıldığına işaret edilerek oluşturduğu etkiye değinilen gerekçeli kararda, "Bu imkanı kullanarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükümetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilmiştir. Bu nedenle sosyal medya aracılığı ile kitlelere ulaşma, onları etkileme, yönlendirme imkanı klasik basın araçları televizyon, radyo ve gazeteye kıyasla daha kolay, ucuz ve elverişli olmuştur. Bu da her yaştan kişinin erişim imkanı olan sosyal medyanın gücünü ortaya koymaktadır." denildi. Gerekçeli kararda, sanık Karagöz'ün Twitter'da yaptığı bir paylaşımında, "uyuşturucu kullanımının bir suç olmadığını, insanların geçimini sağlayabileceği bir ekmek kapısı olduğunu ima ettiği" savunuldu. Sanığın başka bir paylaşımında ise uyuşturucu maddenin birçok çeşidinin olduğu ve kullanımı meşru bir madde olduğu algısı oluşturma çabası içerisinde bulunduğu anlatılan gerekçeli kararda, bunun neticesinde yönlendirmeye açık insanların ve özellikle iradeleri tam oturmamış gençlerin toplum için tehlike teşkil eden uyuşturucuya yönlendirilmesinin yolunun açıldığı bilgisi verildi. Gerekçeli kararda, sanık Karagöz'ün Twitter hesabının herkese açık olması ve ulaştığı kişi sayısının çokluğu göz önüne alınarak, cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak verildiği kaydedildi.

Pucca'ya Verilen Hapis Cezasının (5 Yıl 10 Ay) Gerekçeli Kararı Açıklandı

Pucca sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile gerekçeli karar için şu ifadeleri kullandı:

Gerekçeli karar açıklandı.. Karakolda olan ifademde, üstüne mahkemede 'kısmetse olur' programından bahsettiğimi üstüne basa basa söylemiştim! Hani şu çiftleşme programı, bir ara hepimiz yorum yapıyorduk. Ben onu hesaba katmazlar dedim ama sağolsunlar, ne Escobar'ın Narkos dizisi olduğunu; ne bunun bir program olduğunu bahsetmemişler. Adamların geçim kaynağı bu, ben napim, her yerde bu yazıyor zaten... Ne diyeyim canları sağ olsun. Burada tekrar ediyorum, temyizde de anlatacağım. Kocaman bir şakanın içindeyim resmen 2017 sen önce yazılan tweetler bunlar bu arada

Gerekçeli karar açıklandı.. Karakolda olan ifademde, üstüne mahkemede 'kısmetse olur' programından bahsettiğimi üstüne basa basa söylemiştim! Hani şu çiftleşme programı, bir ara hepimiz yorum yapıyorduk. Ben onu hesaba katmazlar dedim ama sağolsunlar, ne escobar'ın narkos dizisi olduğunu; ne bunun bir program olduğunu bahsetmemişler. Adamların geçim kaynağı bu, ben napim, her yerde bu yazıyor zaten... Ne diyeyim canları sağolsun. Burada tekrar ediyorum, temyizde de anlatacağım. Kocaman bir şakanın içindeyim resmen 2017 sen önce yazılan tweetler bunlar bu arada PuCCa (@puccito)'in paylaştığı bir gönderi ()

Son Güncelleme: 26 Nis 2026 / 02:04
Pucca'ya Verilen Hapis Cezasının (5 Yıl 10 Ay) Gerekçeli Kararı Açıklandı
Cevapla