Google NewsTakip Et

AB'den Türkiye'ye İdlib Teşekkürü

Hakan Guray

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Mogherini, İdlib'de ateşkesin korunmasına yönelik Soçi mutabakatı sayesinde yeni bir katliamın engellendiğini belirterek Türkiye ve Rusya'ya teşekkür etti.

AB'den Türkiye'ye İdlib Teşekkürü

Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu görüşmeleri çerçevesinde düzenlenen "AB Ev Sahipliğindeki Suriye Krizi Toplantısı" başlıklı oturumun açılış konuşmasını Federica Mogherini yaptı. Mogherini , konuşmasında Suriye'deki savaşın henüz bitmediğini ve savaşın bir kazananı olmayacağını belirtti.

En büyük bedeli Suriye halkının ödediğine dikkati çeken Mogherini, "barışı kazanmak" için BM öncülüğünde siyasi ve müzakere edilmiş bir çözümün tek seçenek olduğunun altını çizdi.

Yeni bir katliam engellendi

Mogherini şöyle konuştu:

Türkiye ve Rusya arasında sağlanan anlaşma sonrasında İdlib'de yeni bir katliamın engellenmesiyle birlikte rahat bir nefes aldık. Türkiye ve Rusya'ya katkılarından ötürü teşekkür etmek isterim.

"Suriye'nin ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi" konferansının üçüncüsünün, 2019 Mart ayının sonlarına doğru düzenleneceği bilgisini de paylaşan Mogherini, bu yıl düzenlenen ikinci konferansta, Suriye halkına insani yardım sağlama yönünde verilen vaatlerin yüzde 95'inin yerine getirildiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 27 Eki 2018 / 04:10
AB'den Türkiye'ye İdlib Teşekkürü
36 Cevap