Hakkında dolandırıcılık ve sahtecilik suçlamaları olduğu sebebiyle Interpol tarafından aranan Amerika vatandaşı Kemal (Kevin) Öksüz, Ermenistan'da yakalanıp gözaltına alındı.
Ermenistan polisi, Öksüz'ün Interpol'le işbirliği yapılarak yakalandığı bilgisini verdi

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Kemal Öksüz hakkında, 'FETÖ soruşturması' başlatılmıştı.
Basına göre Gülen yapılanması sebebiyle hakkında yakalama kararı bulunan Adil Öksüz ve kardeşi sanılan Kemal Öksüz arasında bir bağ olmadığı anlaşılmıştı.
ABD tarafından dolandırıcılık, Türkiye tarafından ise Gülen yapılanmasına üyelik nedeniyle aranan Kemal Öksüz Ermenistan'da yakalandı https://t.co/o7NA9wyEIb
— BBC News Türkçe (@bbcturkce) August 30, 2018
Öksüz hakkında, ABD Temsilciler Meclisi'nin Etik Komitesi'ne sahte belge sunmak dâhil dört ayrı dolandırıcılık ve sahtecilik suçlaması bulunuyordu.
Öksüz, Türk-Amerikan ve Avrasyalılar için faaliyet yürüten 'Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyi' (TCAE) adlı sivil toplum kuruluşunun başkanı olarak görev yapıyordu. Ermenistan basınındaki haberlere göre sivil toplum kuruluşunun amacı Türkiye ile Azerbaycan'a geziler düzenleyerek Türk vatandaşları ile Amerikan vatandaşlarını bir araya getirmekti.
(Ermenistan emniyeti Kemal (Kevin) Öksüz'ün yakalanma ve gözaltı görüntülerini resmi hesaplarından paylaştı.)
Öksüz, sivil toplum kuruluşunun hiçbir kaynaktan doğrudan veya dolaylı mali kaynak almadığı yönünde beyan verip belgelerde sahtecilik yapmakla suçlanıyor.
Kaynak: BBC
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
En İyi Cevaplar