Türk mühendisleri tarafından üretilen, ASELSAN ile TEMSA tarafından geliştirilen ve 15 dakikada şarj olma özelliğine sahip olan yüzde 100 yerli elektrikli otobüs, test sürüşleri için pilot bölge olarak seçilen Hacettepe Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu.

Türkiye'de ilk olan elektrikli otobüs, yeni dönemde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'ndeki öğrencilere hizmet verecek.
Türkiye'nin ilk 'hızlı şarj' özellikli otobüsü Hacettepe'de öğrencilerle buluştu https://t.co/jXZM8NhKTu pic.twitter.com/L6F7OBpJpH
— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) August 4, 2018
Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Çağlar Başlamışlı, yaptığı açıklamada, topografik yapısının uygun olması nedeniyle üniversitenin Beytepe yerleşkesinin testler için pilot bölge seçildiğini söyledi.
Otobüsün özellikle elektronik kısmında yüzde 100 yerli ürünlerin kullanıldığını vurgulayan Başlamışlı, "12 metrelik bir otobüsten söz ediyoruz. Toplamda 87 kişiye kadar yolcu kapasitesi var ve normalde içten yanmalı olan motordan farklı olarak elektrikli motora sahip olma özelliğini taşıyor." dedi.

Şehirlerin toplu ulaşımında elektrikli otobüslerin ön plana çıkmaya başladığına işaret eden Çağlar Başlamışlı, "Üretilen bu otobüsün bataryası daha küçük kapasiteli. Bir sefer yaptıktan sonra 15 dakikada çok hızlı şarj edilerek bir daha sefer yapıyor. ASELSAN'da bu hızlı şarj sistemini kendi üretmiştir." ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin yerli otobüse ilgisi yüksekti

Üniversitenin otomotiv bölümünde yüksek lisans öğrencisi olan Günce Şahin, ring seferlere elektrikli bir otobüsün dahil edilmesinin ilgisini çektiğini belirtti.
Şahin, "Ben daha çok çevresel düşünüyorum. Çevre kirliliği açısından sıfır emisyon bir araç olması bence çok olumlu." diye konuştu.
Kaynak: AA
70km okudum. Şehir içi için gayet yeterli süre