3gunde bir yıkıyorum ilac kullaniyorm ama bitti derken sonra bidaha olyo gorustugu kuzennden gecyo sanırm okul bitti kurtardım derken artık hırpaladım gorüşmesin die sert cıktım huylandım kaşınyom bend😔
Cevabın nedir?
+1 yılSaç biti nedir?
Saç bitleri küçük altı bacaklı haşaratlardır. Bitler insanlarda saç ve boyun gibi bölgeler yapışarak insan kanından beslenirler. Bitler bir susam çekirdeği büyüklüğündedirler ve bunları fark etmek zor olabilir. Bitlerin yumurtaları sirke olarak adlandırılır ve saçlara yakın veya saç derisinde yapışık olarak dururlar. Bunları görmek gerçekten zor olabilir. Bitler bir çocuktaki hastalığı bir başka çocuğa taşımazlar.
Bitlenme riski olan çocuklar kimlerdir?
Saç bitleri yaygınlıkla küçük çocuklarda görülür. Bu çocuklar günlük bakıma ihtiyaç duyan, anaokulundaki veya ilkokuldaki çocuklar olabilir. Bu yaşlardaki çocuklar sıklıkla birbirlerine yakın oynarlar ve saç saça temas bu çocuklarda daha sık görülür. Bu çocuklarda tarak-fırça paylaşımı, şapka paylaşımı, saç tokalarının paylaşımı daha yaygındır. Çocuklu yetişkinlerde saç bitleri daha yaygın görülebilmektedir.017 Yorumla- +1 yıl
Saç bitleri nasıl yayılır?
Saç bitleri bir çocuktan diğerine saçların temas etmesiyle ve saçlarda kullanılan fırça, toka gibi kişisel eşyaların paylaşımıyla bulaşır. Bitler atlayıp, sıçrayamazlar, uçamazlar. Dolayısıyla çocuktan çocuğa sıçrama, atlama, uçma gibi yöntemlerle bulaşmazlar.
Saç bitleri nasıl saptanır?
Her ne kadar bitler ve s, irkeler oldukça küçük olsalar da ve zor da olsa gözle görülebilirler. Saç bitleri beyaz, kahverengi ve koyu gri renklerde olabilir. Genelde boynun arka kısmındaki ve kulak arkasındaki saçlarda yerleşmişlerdir. Sirkeler ise yuvarlak biçimli olup saç derisine yakın saçlara sıkıca yapışmış haldedirler. Sirkeleri atmanın en uygun yöntemlerinden birisi de banyo sonrası ıslak saçları tarakla taramaktır.
- +1 yıl
Saç bitlerinin belirtileri nelerdir?
Çocukların çoğunda saç bitleri herhangi bir belirti göstermeyebilir. Fakat belirtiler oluşursa en yaygın görülen bitlenme belirtisi saçlardaki kaşıntıdır. Saçlarda bitlerin hareket etmesiyle kaşıntılar oluşabilir. Ayrıca bu kaşıntı, kaşınan bölgenin sürekli kaşınmasıyla saç derisi tahriş olabilir ve kaşıntı daha da artabilir.
Saç biti alerjisi?
Saç bitlerinin yol açtığı kaşıntı böcek ısırıklarına karşı bir alerjik reaksiyondan kaynaklanabilir. Saç derisinin fazla kaçınması tahriş ve yara oluşmasını tetikleyebilir. Nadiren de olsa bu tahrişler enfeksiyona yol açabilir. Eğer çocukta saç biti varsa ve saç derisinde bu kaşınmalardan dolayı kızarıklık, şişkinlik veya acı gibi hisler oluşursa çocuğu hekime göstermek gerekir. Çünkü çocukta bir cilt enfeksiyonu gelişmiş olabilir.
- +1 yıl
Çocukta saç biti varsa ne yapmalı?
Saç bitleri kendi kendilerine gitmezler. Eğer çocuğun saçlarında oldukça fazla bit ve sirke varsa öncelikle hekime göstermek gerekir. Çocukta saç biti ve sirkeden şüphe duyan ebeveynler de teşhis için hekime göstermelidir. Eğer çocukta bitlenme varsa veya bitten şüpheleniliyorsa diğer aile üyelerinde de bu kaşıntı gibi belirtilere bakmak gerekir. Çünkü çocukta bir olması diğer aile üyelerimde de bit riskini artırır. Ayrıca çocuk okula gidiyorsa okulda da bu tür bitlenme belirtileri olabilir. Çünkü aile üyelerinden birisinde bir görülürse tedaviye diğer aile üyelerinin de katılması faydalıdır.
- +1 yıl
Saçlardaki bitlerden kurtulmak için?
Bit öldürücü otc ilaçlar bulunmaktadır. Bu ilaçlar genelde güvenli kabul edilmektedir. Fakat bu ilaçların küçük çocuklar için de tavsiye edilmiş olması gerekir. Yani küçük çocuklarda tavsiye edilmeyen bir bit ilacı kullanılmamalıdır. Bu ilaçlar bitleri öldürmekle birlikte sirkeleri yok etmezler. Bu tür bit ilaçlarının kullanım sürelerine, dozlarına, yönergelerine iyi dikkat etmek gerekir. İlaç tedavisi olduktan sonra ikinci tedavi 9-10 gün sonra gerekebilir. Eğer her iki tedavi de işe yaramazsa hekim daha güçlü bir ilaç verebilir.
- +1 yıl
Evdeki bitler için
Bitler aynı zamanda yatak örtülerinde de olabilirler fakat buralarda uzun yaşamazlar. Bit tedavisinde evdeki yatak örtüleri, yastık kılıfları v. b. şeyleri de mutlaka yıkamak gerekir. Daha önce giyilmiş kıyafetleri de sıcak suda yıkamak gerekir. Eğer çocuk gece uyurken yanında peluş oyuncağıyla uyuyorsa bu oyuncağı da 20 dk süreyle sıcak suya koymak gerekecektir. Sıcak su peluş oyuncaktaki bit gibi haşaratları öldürecektir.
- +1 yıl
Saç bitleri için evde uygulanan çözümler
Bazı ebeveynler çocuklarındaki saç bitlerlinin yok edilmesinde mayonez, beyaz sirke veya çay ağacı yağının işe yaradığını belirtmektedirler. Mayonez yönteminde bitleri öldürmek için saç derisine gece uyumadan önce mayonez kalınca uygulanır ve duş başlığı takılarak uyunur. Sonra sabah kalkınca çocuğun saçları şampuanlanarak yıkanır ve taranır. Beyaz sirkenin ise saçlara yapışıp kalmış sirkeleri atmak için işe yaradığı söylenmektedir. Bu tür ev çözümlerinin henüz bir bilimsel kanıtı bulunmamaktadır. Bu tür tedaviler bit tedavisi için ana tedavi yöntemi olarak kullanılmamalıdır.
- +1 yıl
Saç bitlerinden korunmak için
Küçük çocukları saç bitlerinden korumak için yapılabilecek çok fazla bir şey bulunmamaktadır. Çünkü bitler çocuktan çocuğa kolayca geçebilir. Yapılabilecek en iyi şey çocuğun saçlarını ve saç derisini düzenli olarak kontrol etmektir. Bu bit ve sirkeleri erken bir dönemde tespit etmeye ve tedavi etmeye yardımcı olur. Erken müdahale bit ve sirkenin diğer aile üyelerine ve başka çocuklara yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
- +1 yıl
Bit Temizleme Yöntemleri Bunlara Dikkat
Saç biti sorununuz için herhangi bir tedaviye başlamadan ya da seçmeden önce aşağıdaki önerilerimize bir göz atmanızda fayda vardır.
Saçnızdaki sorunun gerçekten saç biti olup olmadığı konusunda emin olun! Hamile ya da emziren kadınlar ve 12 aydan küçük bebekler kimyasal tedavi yöntemlerini kullanamazlar. Bu yüzden gebe, emziren ve 12 aydan küçük bebeklerde bu sorun var ise hemen bir sağlık kuruluşuna gitmeleri gerekmektedir. Kullanacağınız kimyasal ürünler gözleriniz ile temas etmemelidirler. Gerçek saç biti tedavi ilaçlarının oldukça ağır bir kokusu vardır ve bu ilacı saçnızda bırakacağınız için ( belli bir süre) sinirlerinizin bozulma ihtimali vardır. O yüzden sakin olmanız çok önemlidir. Kimyasal tedaviyi seçtiğinizde ne olursa olsun etiketin üzerinde tavsiye edilen şekilde kullanın. ( Doktor aksini söylememişse) - +1 yıl
Özellikle çocuklarınız üzerinde eter, haşere ilaçları ya da gazyağı kullanmayın! Kimyasal tedaviden sonra saçınızı saç kurutma makinesi ile kurutmayın çünkü ısı kimyasal ürünü etkisiz bir hale getirebilir. Tedavinin ardına saçlarınızı 1 ya da 2 gün boyunca yıkamayın. İlacı kullandıktan sonra ölü bitlere rastlarsanız kullandığınız bit ilacı işe yaramış demektir. Fakat hiçbir bit ilacı saçlarınızdaki bit yumurtalarını öldüremez bu nedenle saçlarınıza bit ilacını 7 gün sonra tekrar uygulamanız gereklidir.
- +1 yıl
Bit Tedavisinde Bilinmesi Gereken Pratik Bilgiler:Ailenin diğer bireyleri de, onlarda bit veya yumurtası olmasa bile, aynı zamanda tedavi görmelidir.
Ayrıca, iç çamaşırları ve yatak takımları ile banyo havluları da, aynı zamanda en az 60 derecede yıkanmalıdır. Kimyasal temizlik de fayda sağlar.
Sıcak yıkamaya dayanıklı olmayan elbiseler veya yıkanamayan (tüylü oyuncak hayvanlar gibi) eşyalar, 14 gün süreyle plastik bir torba içerisinde muhafaza edilmeli ya da en az 24 saat süreyle derin dondurucuya konulmalıdır. - +1 yıl
Taraklar, saç fırçaları ve öteki yıkanabilen şahsi tuvalet malzemesi, kaynar sabunlu su içinde 10 dakika (54°C) süreyle yıkanmalıdır.
Koltuk takımı, battaniyeler, yorganlar, yataklar, yastıklar, bisiklet kaskları, kanepeler, araba koltukları elektrikli süpürgeyle emdirilmelidir.
Şapkalar, bereler, boyun atkıları, bisiklet kaskları, saçla ilgili malzemeler (tarak, fırça, toka gibi) değiş tokuş yapılmamalıdır. Uzun saçlar toplanıp bağlanmalıdır. - +1 yıl
Tedavi bittikten sonra, yumurtaların saçlara hala yapışık kaldığı sıkça görülür. Bütün bit yumurtaları, özel bir bit yumurta tarağı, el tırnağı veya makas ile uzaklaştırılabilir. Tedavi, ancak o zaman tamamlanmış olur.
Soran+1 yıltesk eline saglik hepsini yapiyorumm
- +1 yıl
sorun degil burcunuz ne
Soran+1 yıloglak aktara gidip bide onlardan lavanta felan bit asere ilaci bakcam
- +1 yıl
aynennn
- +1 yıl
kizina eczaneden sampuan al
En İyi Cevaplar
Saçı uzunsa kısalt biraz yoksa başka türlü gerçekten çıkmaz benim komşumun çocuğunda vardı ne yapsa ne etse çıkmadı En sonunda aldıĞı iLaçlardan sıkıp bir güzel tarafı Sonda kuaföre götürdü şuanda da yok
02 Yorumla
Soran+1 yılbenim kiz suslu baba kedtirtmiyo🤔
Gizli Üye(30-35)+1 yılhırpalama. Çocuk sonuçta, annesiniz ve annelik iç güdüsü ile hareket etmeniz gerektiğini bekar olan ben mi size söyleyeceğim.
Görüşmesini istemiyorsan uzak tutmayı bileceksin ama daha yumuşak şekilde.
İkincisi buraya soracağına eczane ve ya doktora danışman daha mantıklı değil mi? Kesin sonuç verebilecek şeyi onlar söyler.
Gaz yağı bildiğim kadarı ile kullanılıyor. Araştırabilirsiniz.09 Yorumla
Soran+1 yılbelirttim zatn eczaneden en paglilarin kullandim ve yontem felan yok covuk oluncw wnlarsin dinlemiyolar ordan soylemesi kolay
Cevap sahibi+1 yılHaklı gibisin ama çok hırpalama yinede :D Günah kıyamam. Çocukları sevdiğimden yazdım.
Gerçi değer verdiğin belli. Yapmazsın böyle bişey. Sana önerim gaz yağını bir araştır.
Soran+1 yılcok bunaldim bnd bitlencrm allhtn sari sevmiyo bitler dinlemiyo soz gecirmek cok zor gax yagi zararli degilmi
Cevap sahibi+1 yılbir araştır ben de duydum etkili olduğunu. nasıl uygulanır falan araştır. öldürüyor bitleri.
Cevap sahibi+1 yılgazyağı normal petrol istasyonundan 1 lt alın
sacınıza boya yapar gibi bir fırça ile sürün sonra bit tarağı ile iyice tarayın
taradıkca ölü bitler dökülecektşr
ilk bir kaç şampuan da saçınız köpürmez
defalarca şampuan ile yaokayın sacınız acılır normala döner
Soran+1 yılo kotu kokarki mahveder adami
Soran+1 yılbunu kim onerdi zararli deilmiymis kokusu
Cevap sahibi+1 yılablacığım duydum ben valla bilmiyorum zararı var mı. bir araştır öyle dene.
Eczanede güzel bir şampuan var eczacı ya solerseniz o size yardımcı olur
014 Yorumla
Soran+1 yılo dedinden kullandim para tuzsgi hepsi
Soran+1 yılen güclusu yagi fis fisli olan sampuani en basiti 2 sinde kullandim geciyo ama gidip alip gelyo biyerlerden
Soran+1 yılaaa ciddenmi olurmu oyleki
Soran+1 yılaktardan alip nasil kullandiniz eve aparat vs ismi var mı ilacin
Soran+1 yılhm ismi yok yani gidip alim sivi bisey yani
Soran+1 yıldenicem karincalarida kacırirmi
Soran+1 yıl😀😁😂
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
10Cevap
+1 yılCocugu neden hirpaliyorsun onun sucu ne!!!
Adam. akilli bit sampuaniniel yika bit taragi ilr tara ayikla sonrasinda yakasina aktardan kafurun al bir beze muska gibibyap tak yakasina kokusina gelmez...00 Yorumla
+1 yılLavanta esansi , bir tencere biberiyeyi yarin tencere suyla kaynat kizini sampuanla yikadiktan sonra 1/2 oraninda actigin biberiye suyuyla durula bide allahtan sabir dile 😯
08 Yorumla
Soranlavalntadan kactiklarini duydm ama oldururmu
- +1 yıl
Lavanta esansi sur kizini balkona koy oyunaklariyla oynasin gunde 1 2 saat 1 haftada durumu cozersin ama balkonuna o bir hafta icin karantina bilgesi gibi davranmalisin surekli dezenfekte etmelisin ilaclarda var onlardan kullanmayi dene
Soran+1 yılodalarida ozaman karantinaya alim kendimidemi aktara gitsem iu olur sanirm tesk
- +1 yıl
Bide annem bize falan da gaz yagi surer bit taragiyla tarardi 😆 zamaninda herkes bitlenmistir yani 😔
- +1 yıl
Allah yardimcin olsun 😯
Soran+1 yılarkadsimn kizi buyuk ondaydik gecen 3.4 saat taplet izlediler bitte yoktu yani gecmisti onlardn alyo hep sanrim gur kafalari kizlarn bide gorumcemin kizi valla biktim cidden
- +1 yıl
Bir sure kizinizla sadece siz ilgilenin bu bir saglik sorunu sonucta hastalik gibi birsey 😟
Soran+1 yılgizli gizli gorusyolar kuafor umuz var orda bulusyolar
Bencede o kuzeni ile bir süre görüşmesin. İlaç kullanıyorsanız geçmesi gerek aslında ama ilaç dışında bir de banyo yaparken suyunun içine bir miktar elma sirkesi koy iyi gelicektir .
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBanyoda sirke ile yıka saçını. Biraz bekle ve dişli tarakla tara. Saçları kuruduktan sonra düzleştirici ya da ütüyle saçlarına sıcak ısı ver. Hepsini öldürüyor bu iki yöntem
01 Yorumla
Soran+1 yılsirke vardi aklimda hatirlattn icin tesk
Mazot ile yıka kafasını bir saat kalsın sonra bit şampuanı ile şampuanlayıp bit tarağı ile tarayın çözüm müdür
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyni yastik yuzuyle yatirma. Benim teyzemin kizinda da oldu ilacla geciremediler bildigin makina deterjaniyla yikadi saclarini o sekilde kurtuldu
03 Yorumla
Soran+1 yılaaa ciddn bunu ilkkrs duydum
Cevap sahibi+1 yılCamasir makinasi icin toz deterjanlardan varya onlardan kullandi en son care halledemezsen denersin aklinda bulunsun cok da saglikli bir sey degil ama bit de illet bir sey gecmiyor
Soran+1 yılevt ya biktim resmen baydan nefretvetti 3saat banyoda tariyorm ilacliyorm kacyo artk istemiyo yikanmak tatışyoz hanfendiyle
+1 yılMazot ile yıka kafasını bir kaç saat beklesin sonra da bit şampuanı ile tara.
00 YorumlaYastığı yorgani falanda yıkamaniz lazım gibi hatta eve ilaç atın kökten çözüm birde kişileri suçlamayın çocukluk olacak böyle şeyler
10 Yorumlaanti bit şampuan ve bittokalr vat çok hoş görünümli kimse bilmez onu
01 Yorumla
Soran+1 yılanti bit kullandim bide yag olaninda
Gizli Üye(25-29)+1 yılGaz yağı kullanın kesin çözüm başka hicbirsey kullanmayın en pahalı bit şampuanıni almıştım ise yaramadi gaz yağı kesin çözüm
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBide yastık çarşaf tarak hepsini değiştir eskiden kullandığı tarağı sakin kullanmasın
Fındık yağıyla saçlarını yıkayın.
00 YorumlaKirece yatır (mesuliyet kabul etmem)
00 Yorumlayaz günü hergün yıkanması lazım
01 Yorumla
Soranhaassas tikanyo hemen hergun olmasada 3.2gunde mecbur
yaşı küçükse saçını kazıt hem daha gür saçı olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılbaba kesttirtmiyo
Sirke sanırım iyi geliyor
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 353 cevap paylaştı.
+1 yılİyi bir ilaç al derim
01 Yorumla
Soran+1 yılaldm paglisindan ama tekrarliyo
Gizli Üye(25-29)+1 yılDöv ağzını burnunu kır
00 Yorumlahastane
01 Yorumla
Soranbit hastanesi acilmıs duydum bnde
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi