Makyaj yapmayı sevenler olarak hemcinslerimiz tarafından çoğu zaman "o kadar makyaj yapsam bende güzel olurum" klişesine maruz kalıyoruz.. Sizce güzellikle makyaj arasındaki ilişki nedir? Bu klişe yargılama cümlesine katılıyor musunuz?
Makyaj yapan her kız çirkin olduğu için mi yapar sizce?
E tabii ki. Gözünü, kaşını, dudağını, hep öne çıkarma taktikleri var. Memeleri bile büyük gösterebiliyorlarmış, neler var neler. Bunlar hep hile, sevmeyiz biz. Neyse onu göstermek doğrusudur. Örneğin ben hiç makyaj yapmam, yüzümü yıkarım yeter. Kadınlar ölü gibi oluyorlarmış makyajsız, o açıan yapıyorlarmış. Erkek ile farkları var aralarında, makyajsız yüzleri solgunmuş...
@kalbimigorenoldumu Sakal bıyığı kesenler de çoğunluk ama yani herkes bırakmıyor ki sakal bıyık. O zaman yüzümüz meydan da, her şey açık. Hani kadınların yapısı gereği göz altları falan kara gözüküyormuş, diyorlardı.
Hiç bir insan çirkin değildir. Kimsenin kimseye çirkin demeye hakkı da haddi de yoktur. Lâkin makyaj yapan kızların özgüven eksikliği vardır. Bunu kendilerine itiraf edemeseler de erkekler bunun farkında.
Kimi insanlar güzelleşmek için kimiyse bazı noktaları belirginleştirmek için yapar. Mesela ben doğum lekelerimi kapatmak için fondaten sürüyorum bu güzel olmak için. Yanakla çene arasındaki çukura allık sürüyorum çene kemiklerini belirginleştiriyorum. Ruju üst dudağım varmış gibi göstermek için sürüyorum fotolarda çok fazla çıkmasa da doğal dudak gibi oluyor
Hayır alakası yok. Her makyaj yapan kadın çirkin değildir ki kendini daha güzel bulmak için yapıyordur. Aynı şekilde bakım yapıyoruz diye de çirkin olduğumuz anlamına gelmiyor bu.
Makyaj yapmak eğlenceli ve güzel ama çirkin olan biri makyaj yapar bazıları ise sadece gülümser ve gülümsemesi onu güzel gösterir yani güzel olmanın her sırrı makyajda değildir Sen Kendin olsan da yeter En azından içinde bir güzellik vardır yüzüne bağlı değildir Allah nasıl yarattıysa öyle devam eder ama güzellik dediğimiz iç Güzelliğinize dış Güzelliğinize yansımaz iç güzellik mı dış güzelliği yüze yansır Sen her zaman herkes iyi ve güzel olmuş olur yani kalbin temiz yapmayı göster kendini çok zorlama güzel olur sun yani canım hayatım her Sırrı makyajda değildir Sen kendine ol yeter yeni makyaja falan takmışsın ya makyaj yapıyorsunuz Sadece yüzünü boya mı soruyorsun akıyor gidiyor sen Bak sen makyaj falan takma hiç güzelliğine önem var dış güzelliğini tamam mı olabildiğince iç güzelliğine önem ve dış güzelliğini boş ver yani takma makyaja falan bırak gitsin Akkaya gidiyor zaten 😋😋😋😍😍😘😘
Makyaj kadın güzelliğine farkındalık yapar. Burada seçilen makyaj ve makyaja hangi gözle baktığınız önemlidir çünkü estetik ve güzellik anlayışı kişiye göre değişir. Bazı kadınlar belirgin renkler ve gece makyajlarından hoşlanırken bazıları ten makyajı yapmadan sadece dudak balmı ve rimel tercih eder. Bu durum erkeklerin kadına bakış açılarında da öyledir. Etrafımdaki bazı erkekler kadınlarını evde de makyajlı görmek istiyor bazıları ise bu düşünceden uzak..
Makyaj yapınca kendimi kadın gibi hissediyorum kirpiklerim uzun uzun olduğu için daha ihtişamlı göründüğümü düşünüyorum allıkla bir tatlı oluyorum rujle çekici makyaj kadının ruh aynasıdır bence kolay bişey değil emek ister beceri ister sabır ister muhteşem eyeliner çekip tüm gün canlı bakıyorum etrafa çok hoş bişey ya
Yapmak için yapıyorlar herkesin makyaj yapması ve yapmazsa onlardan daha kötü görüneceğine inanması ve tabiki elle istenilen görüntünün verdiği haz ve alışıklıkla yapıyorlar. Bana kalırsa makyaj yapmamak daha çekici ve seksi
Hayir da endam katmak ister kendisine hepimiz biliyoruz ki makyaj yapan insan daha bir goze hitap ediyor bunun cirkinlikle alakasi yok her dogal kizada guzel diyemeyiz bakimsiz dogallarda var sonucta
Şahsen ben kendimi makyajsız da beğeniyorum ve günlük hayatımda makyaj yapmıyorum. Sadece birileriyle buluşmaya ya da bir etkinliğe gideceğim zaman daha da güzel ve dişi hissetmek adına makyaj yapıyorum.
Bütün bu cümlelerde tıpkı bayanlar erkekler için makyaj yapıyor giyiniyor vs vs kadar saçma. Bırkın makyajı estetiğin bile kurtaramayacağı insanlar (erkek -kadın ayrımı yapmadım) mevcut. Hatta makyajla kendini komik gösterenler bile mevcut😉😆
Makyaj yapan çirkin demek değildir kimisininki kompleks kimisininki birilerine hoş görünmek için çabalar falan hep kendi güzelliğini maskeler kızlar ve makyajlı hallerinin kendileri olmadığını düşünüyorum.. özenen olmayın özenilen olun
Bence çoğu kendine güvenemiyor. Makyajı abartmayın kızlar makyajsız gezdiğiniz zaman hasta gibi gözüküyorsunuz. Bence kötü etki bırakıyor. Ama makyaj yapmayıp sadace özel günlerde yapıldığı zaman daha fazla göze çarpıyor 😊
Güzel kız vardır güzeliğine güzellik katmak ister makyaj yapar. Çirkin kız vardır güzel olmak için makyaj yapar. Güzel kız vardır doğal olmak ister makyaj yapmaz. Çirkin kız vardır makyaj yapmayı sevmez. Bu kadar basit
Bence çirkin olan bir kız makyaj yapsa da çirkindir çünkü temeli sağlam olmayan binanın üzerine ne koyarsan koy olmaz. Ama güzel olan kız makyajsız da güzeldir zaten bana göre
Diğer kadınlardan daha güzel olmak için. 2. levelde nasıl fenomen yapıyorlar milleti anlamıyorum. 35 soru sordum olamadım millet 3-5 soruyla oluyor :))
Sizde yok makyajlı kadın sevmem yok nefret ederim gibi sözler kullanıyorsunuz filozofi yapmayı bırakın neden etrafınızdaki kadınlar hep boya küpü oluyorlar?
Ben genelde ikiyüzlülük olarak görürüm makyajı ama hani yok gibi makyaj derler ya onu severim de yapmam yinede. Bide çirkine zaten yaramıyor diyorlar, sence Duygu Özaslan makyajla tarz olmadımı?
Bence nekadar makyaj yapılsada yüzün kipriklerin yapısıyla alakalı olan birsey kiprikleri uzun ve gür olan bide kısa ve az olan biri rimel sürse aynı etkiyi yapmaz kişinin tamamen fiziksel yapisina bağlı (burda kiprikleri az olanin takma kiprik takıp da aynı etkiyi yapıcağından bahsetmiyoruz aradaki fark belli olur ztn) makyajın etkisi A kişisiyle B kişisinde aynı sonucu göstermez
çirkin olduğu için değil kendini daha güzel hissettiği için yapar makyajı kadınlar. Ama bana sorarsan en çirkin denen kadın bile makyajsız çok daha güzel ;)
cirkin oldugu icin degil ozguvensiz oldugu icin cogu kiz aslinda guzel ama guzel olmadiklarini dusunuyolar ve makyaj yaparak kapatmaya calisiyolar. aslinda siz dogal halinizle guzelsiniz
Makyajlı halini görmesek makyajsiz hali güzel gelicek ama makyajlı halini görünce makyajsiz çirkin gelio anlatabildimmi🙂yani kendinize kötülük yapiosuniz
güzellik kendinden olucak. belki bakımlı olmak olabilir ama şahin görünümlü doğan gibi geneli. hiç hoş gelmiyor bana olduğundan farklı biri gibi görünmeye çalışan insanlar
onlara bişi demiyorum ama dudağını olduğundan iki kar büyük göstermek için saçma sekillere giren ya da gözüne yeni göz cizenleride bu listeden cıkartalım lütfen.
Makyaj yapmayınca hastalıklı gibi duruyorsunuz, adamın hallenesi gelmiyor. Mümkün mertebe bakkala çakkala dahi makyajla çıkın. AIDS gibi, vebalı gibi muamele görmekten evladır..
Güzel olmak içinde yapan var alışkanlık haline getirdiği içinde yapan ama bence fazlası çok itici duruyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bazıları o boyalarla resmen yeniden surat yapıyor kendine tepki alan da o kadar yoğun makyaj yapanlar bence şöyle de bir durum var erkek olsam sevgilimin-nişanlımın yüzündeki boyadan arındırır doğal haline bakardım
kimisi cirkin oldugu icin kimisi bakın benn cok güzelim icin kimisi bakımlı kadın makyaj yapar dedigi icin aslında bakımlı olmak temiz ve güzel kokmaktır
@IBlackMambaI senün karşına çıkmamış demek ki. ya da makyajsız güzel bir kız görmemişsin. Her kız makyaj yapar. Sen fark etmiyorsun. Makyaj var makyaj var. Ondan diorum
En İyi Cevaplar