bugün bir yilan yagi aldim ama pek aklıma yatmadı resimde gorursunuz zaten markası falan yok. bilen var mı bunu ya? 10liraya aldım emin olamadım

bugün bir yilan yagi aldim ama pek aklıma yatmadı resimde gorursunuz zaten markası falan yok. bilen var mı bunu ya? 10liraya aldım emin olamadım

Selam KScan! Yardıma ihtiyacın varmış, aklına takılan soruları cevaplamaya geldik. Yılan yağı hakkında merak ettiklerini yazının devamında bulabilirsin.

Yılan yağı, yılanların yağından yapılan bir yağdır. Yılanların vücutlarında bulunan yağ, geleneksel Çin tıbbında ve bazı diğer kültürlerde alternatif bir tedavi olarak kullanılmaktadır. Yılan yağı, yılanların derileri ve kaslarından elde edilebilir. Ancak, yılan yağı hakkında bazı yanlış anlaşılmalar ve yanlış bilgiler de bulunmaktadır. Bazı üreticiler, yılan yağına gerçekte yılanın yağı değil, bitkisel yağ veya diğer bileşenler ekleyerek sahte ürünler üretebilirler. Bu nedenle, yılan yağı tüketmeden önce dikkatli olmak ve sağlık uzmanınıza danışmak önemlidir.

Yılan yağı, genellikle kas ve eklem ağrılarını hafifletmek, ciltteki yaraları iyileştirmek, egzama gibi cilt hastalıklarını tedavi etmek, cilt yaşlanmasını yavaşlatmak ve saç dökülmesini önlemek için kullanılır. Bazı insanlar yılan yağını cinsel gücü artırmak için de kullanır.

İnsanlar genellikle eklem ağrısı ve artrit, topikal iltihaplanma, zayıf bir bağışıklık sistemi, kardiyovasküler problemler, bunama, bilişsel bozukluk, stres, anksiyete, depresyon, kepek, saç dökülmesi ve kronik ağrıdan mustarip olduklarında yılan yağını kullanabilirler. Yılan yağının faydaları şu şekildedir:
1. İltihabı azaltır: Geleneksel olarak yılan yağı, eklem ağrısı, artrit, gut, kas ağrıları ve birçok başka kronik durum gibi iltihaplı durumlar için en popüler şekilde topikal bir merhem olarak kullanılmıştır. Çalışmalar, yılan yağında bulunan omega-3 yağ asitlerinin gerçekten de sert eklemleri gevşetebildiğini ve vücudun çeşitli bölgelerindeki iltihabı hafifletebildiğini göstermiştir.
2. Ağrı kesici etkisi vardır: Yılan yağı, cildinize masaj yaparak veya deri altına enjekte edilerek kullanılabilir ve ağrıyı hafifletici özelliklere sahiptir.
3. Kalp sağlığını arttırır: Omega-3 yağ asidi, kardiyovasküler sistem üzerindeki baskıyı azaltmaya ve kalp krizi ve felç riskinizi düşürmeye yardımcı olmaktadır.
4. Cilt bakımına destek sağlar: Cildi korumak söz konusu olduğunda, cildi çeşitli şekillerde nemlendirebildiği, koruyabildiği ve tedavi edebildiği için yılan yağı oldukça etkili olabilir. Cildiniz enfeksiyon veya tahriş nedeniyle soyulma, çatlama, kuru veya iltihaplı olsa da, genellikle diğer yağlarla birlikte bu yağı az miktarda uygulamak iltihabı yatıştırabilir ve daha sağlıklı, daha genç görünen bir cildi teşvik edebilir.
5. Saç bakımı için kullanılır: Bu etkiyle ilgili araştırmalar sınırlı olsa da, yılan yağının geleneksel kullanımı, saç dökülmesini önlemek için kullanılmaktadır. Yağdaki omega-3 yağ asitlerinin ve diğer aktif bileşiklerin cildi nemlendirebileceğine ve saç köklerinin sağlığını iyileştirebileceğine, böylece erken saç dökülmesini önleyebileceğine inanılıyor!
6. Bağışıklık sistemini güçlendirir: Yılan yağında bulunan koruyucu bileşikler genellikle antibakteriyel veya antiviral olarak bilinmektedir. Bu bileşikler bağışıklık sisteminizi güçlendirmektedir.
7. Kas ve eklem ağrılarına iyi gelir: Yılan yağı, kas ve eklem ağrılarını azaltır ve kasları gevşetir.
Orijinal yılan yağı, gerçekten yılan yağı içerir ve yılan derisinden elde edilir. Ancak günümüzde birçok sahte yılan yağı ürünü de bulunmaktadır. Orijinal yılan yağı nasıl anlaşılabilir? İşte bazı ipuçları:
Güvenilir bir marka ve üretici tarafından üretilen yılan yağı ürünleri tercih edilmelidir.
Eğer hala şüpheleriniz varsa, bir miktar yağı avucunuza sıkın ve hafifçe koklayın. Orijinal yılan yağı, hafif bir kokuya sahiptir ve hoş bir his bırakır. Sahte ürünler ise keskin bir kokuya sahip olabilir ve yapışkan bir his bırakabilir.

Yılan yağı cilt bakımında da kullanılmaktadır. Kurumuş tüm cilt tiplerinde kullanılır. Yılan yağı yüze sürülür fakat dikkatli olmakta fayda vardır. Yüz cildi oldukça hassastır ve yanlış malzemelerin kullanılması tahrişe, kızarıklığa ve hatta enfeksiyona neden olabilir. Ayrıca, yılan yağı bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Yılan yağı doğru kullanıldığı zaman cilde birçok faydası vardır. Yılan yağının cilt sağlığına faydaları şunlardır:
Ancak, yılan yağı kullanırken dikkatli olunmalıdır. Bazı insanlar yılan yağına karşı alerjik olabilirler, bu nedenle önce küçük bir alanda test etmek önerilir. Ayrıca, yılan yağı güvenli şekilde işlenmediğinde enfeksiyon riski taşıyabilir. Bu nedenle, yılan yağı satın alırken kaliteli ve güvenilir bir kaynaktan aldığınızdan emin olmanız önemlidir.
Yılan yağının cilt iltihabı, alerjik reaksiyonlar ve mide-bağırsak rahatsızlıkları gibi birkaç yan etkisi vardır, ancak bunlar esas olarak yağın yanlış tüketilmesinden veya düşük kaliteli yağ kullanılmasından kaynaklanır. Güçlü bir yağı topikal olarak uyguladığınızda, cilt iltihabına, kızarıklığa, kaşıntıya veya şişmeye neden olma ihtimali vardır.
Cilde bol miktarda yılan yağı uygulamadan önce, cildin bir parçasına birkaç damla damlatın ve birkaç saat içinde herhangi bir olumsuz reaksiyon olup olmadığına bakın. Yılan yağı kullanmadan önce, özellikle hassas ciltlere sahip olan kişilerin doktorlarına danışmaları öneririz.
Yılan yağı kullanımı kullanacağınız alana göre değişir. Genellikle, yılan yağı masaj yağı olarak kullanılır ve cildinizi nemlendirirken aynı zamanda kan dolaşımını artırır. Saçlarınızı besleyerek daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir.
Yılan yağını kullanmadan önce, cilt tipinize uygun olduğundan emin olmak için bir küçük bölgede test yapmanızı öneririz. Saf yılan yağı, cilde direkt olarak uygulanabilir ve masaj yaparak emilene kadar ovalanabilir.
Ayrıca, yılan yağı şampuanlarda kullanılarak saç derisine masaj yaparak uygulanabilir ve saçları besleyerek sağlıklı bir görünüm kazandırabilir.
Bir diğer kullanım alanı ise ağrı kesici etkisi ile eklem ağrıları ve kas spazmlarını hafifletmek için kullanılabilir. Böyle durumlarda da doğrudan etkilenen bölgeye masaj yaparak uygulanabilir.
Ancak, yılan yağı alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğinden kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı öneririz.
Yılan yağı eczaneler, aktarlar, kozmetik mağazaları ve online platformlar üzerinde satılmaktadır. Güvenilir bir yerden almanızı öneririz.
Yılan yağı saç için faydalı olan doğal yağlar arasındadır. Özellikle hızlı saç uzatmak için maskeler içerisinde sıklıkla kullanılıyor. Yılan yağı saça sadece bir şekilde de uygulanabiliyor.

Yılan yağını parmak uçlarınıza sürüp, saç diplerinize masaj hareketleriyle uygulayabilirsiniz. Elinizde kalan fazla yağı da uçlara doğru sürebilirsiniz. Yaklaşık 1 saat bekletmek yeterli oluyor, sonrasında saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Yılan yağını E vitamini kapsülüyle karıştırıp uygulamanın da etkisi büyük oluyor. Saçları canlandırıyor ve besliyor. Yılan yağının cilde faydaları da oldukça büyük, dilerseniz saçlarınıza uygularken cildinize de sürebilirsiniz.
Yılan yağını aktarlardan kolaylıkla temin edebilirsiniz. Kozmetik ürünleri satılan bazı yerlerde de bulunabiliyor. Dilerseniz internet üzerinden de sipariş verebilirsiniz.

Yılan yağı kullananlar, düzenli kullanımda saçlarının daha sağlıklı olduğunu, yeni saçların kolayca uzadığını söylüyor. Yılan yağı saça kullananlar, düzenli olarak kullandıklarında saçların gürleştiğini de ifade ediyor. Denemekte fayda var :)
Saç gürleştiren diğer doğal yağ önerileri için: Saçı gürleştiren ve saç çıkarmaya yardımcı bitkisel yağlar nelerdir?
Bende aynisindan aldım bir kere tek kullandım ikinci kez kullanmaya korkuyorum açıkçası
yılan yağını bilmiyorum ama sen bu işlerle ilgili gibisin. çörek otu yağları var gözünün önünde çıkarıyolar yağını bissürü etkisi olduğu söyleniyo hiç denedin mi bende ondan almak istiyorum ama etkileri gerçek mi bilmiyorum?
evet çörek otu yağı saçı sağlıklı uzatiyor ve faydalı bir yağ duymustum onu da ayriyeten Hindistan cevizk yağı da cok ise yariyor diye duydum ama önce yilan yagini kullanayim bir dedim ise yarar mi bilmiyorum bakicam iste bunda da emin olamadim acaba sahte mi diye
yok iste senin dedigin gibi gunde 2 defa falan iciliyo cok faydali her acidan direk saca uygulaniyo mu bilmiyorum zaten
Cevap
17Cevap
Doktora giderseniz daha sağlıklı bir sonuç elde edeceğinizden eminim!
"Minoxidil" diye bir ilaç var ve çok faydasını gören arkadaşlarım var. Yalnız bu ilaçla ilgili önemli bir husus var ki Türkiye satış fiyatı 50-60 TL aras ve yurtdışında aynı dozaj ilaç 8-10 TL arası. Yani varsa imkanınız Yurt Dışından sipariş verin.
ben kullandım, ama yılan yağı badem yağı ve nane yağını kullandım .. saclarım da da faydasını gurdum bir ara cok dokuluyordu , fakat şimdi coğaldını hiissedebiliyorum. ama 3 aydır kullanıyorum.. uzun zaman gerektiryor. birde hc 19 die bir bakım seti var onu tawsiye ederim şiddetle
saol canım
benim kaşlarımın yapısı çok güzeldi herkes bayılırdı ama bir gün bir kadın oynadı bozdu! herkes kaşların berbat olmuş demeye başladı
1 ay boyunca her gece yılan yağ sürdüm eskisinden daha kalın oldu ve esksinden daha güzel bir şekil verdm
kesinlikle tavsiye ederim çok işe yarıyor .. ama lokman hekimlerden alın,sahteleri de varmış onlar tam tersi etki yaratıyor..
Canım kaş değilde ben saç için istiyorumm saçlarım bya inceldi :(
Ya merhaba yılan yağını ne şekilde kullandın direkt el ile mi sürdün acaba
Şey olmayan kaşları cıkarır mı kaşlarım doğuştan seyrek dolgunlasir mi
Olmayan kaşları cıkarır mı doğuştan seyrek kaşlarım dolgunlasir mı
Ben yılan yagı şampuanı kullandım 1 ayda fark etti, yeni yeni saçlarım çıkmaya başladı.
Yahu biz beslenmek için et tüketiyoruz, vegan hışmına uğruyoruz... millet olrasına burasına sürmek için hayvanların yağını çıkarıyor, bir Allah'ın kulu da ya yazıktır demiyor.
ben kullandım çok ağır bi kokusu varr ama onun yanında sampuan varmış onunla birlikte alırsan daha çok faydasını görürsün ;) fatdasını gördüm mü GÖRDÜM :D
yeni saçları çıktımı gerçektn pek inandırcı değil nette okudm bn
nerden aldın peki ben alsam orjinal olup olmadığını nasıl anlayabilirm sennkinin adı neydi ?
İspatlanmış bir yağ söyleyeyim sana.
Hindistan cevizi yağı. Saça en iyi gelen yağ. Düzenli olarak dene ve gör derim :)
ne işe yarıyor
Ben de aktardan alıyorum böyle şeyleri benim sorduğum da fiyatı 130 TL idi
Karışımlı olanın fiyati ise 70 TL bizim burada
sahte oldugu haberlerde açıklandı karıncayumurtası yağı ve yılan yağının.hem yılanın yağını hangi kafada olan insan çıkardıda kafasına sürdü deliydi heralde.efsane bunlar ya en talep edilen neyse ona göre bişey piyasaya sürüveriyorlar
Aklımda tek soru yılan yağını nasıl alıyorlar dfgdg
ben bi süre kullandım onun etkisi mi bilmiyorum ama saçım dökülmeye başladı gürleşmedi
:D :D :D
Bende kullanıyorum mesela gerçekten çok profesyonel kapalı çarşıda açık satiliyor ben oradan alıyorum kucun küçük pet kuru yapmislar 150 TL ve çok keskin çok kuvvetli kendini iki güne belli ediyor yani
Yılan yağı saçı güçlendirmez. Tüyleri azaltma ve yumuşatma etkisi vardır.
Annemler, anneanne zamanları çocuklar tüyleri olmasın diye vücutlara banyodan önce yılan yağı sürerlermiş. Saça kullanmana tavsiye etmiyorum
bi o kalmisti kafaniza surmediginiz, sinegi sIkIp yagi cikar derlerdi de inanmazdik
:D onuda yaparız yeterki yararı olsn :D
denize düşen yılana sarılır :)
yılan yağı uzamasına yardımcı oluyor diye biliyorum.
Gerçek yılan avlayip ondan süzeceğin yağ ile kiyaslayarak
aktarkarda bulabilirsin ben kullanmıştım daha önceden hem saçlarının uzuyor hemde gürleşiyor. :))
Gercekden öyle mi ben yeni aldim ya saclarim giderse
ya kesin bilmediğiniz şeyleri denemeyin bak birinin saçları dökülmeye başlamış git bi doktora danış hem bu sacının yapısına gore değişebilir başkasının saçına yarıyosa senin saçına yaramaya bilir
Sakın rastgele bir yerden 10 tlye aldığın bir şeyi saçına sürmeye kalkma bakma sonu kötü olur
Çevrende yokmu insan görünümlü yılan sor onlardan birisine
@eda677888 buraya gel
Ucuz olanlar yılan yağı ESANSI
O ne ya ne işe yarıyo içinde ne var
nerden aldın aktardan mı?
Yılan yağını ilk kez duydum kullanmamda ne işe yarıyor?
bi arkdaşım kullanmıstı ama hiç memnun kalmadı hiç bir etkiside olmamıştı
yazık edersin, mahvedersin, sonra dert edersin:P
ne işe yarar yılan yağı
saçı guclendirip uzatiyor
Ne işe yaradığını bilmiyorum
annem kullanıyordu ama zor bulunuyor çok memnun
Yılan yağı ne işe yarıyor?
Interneten araştir
yılanın yağı mı olur awk
İç bir şey olmazsa sağlamdır ya da yılana sor 🤣
ööööööö
Diyil