Kendine zaman ayırmayı süslenmeyi seven biri sizce itici midir? Elleri, ayakları ojeli olan hafifte olsa Makyajlı, parfümsüz yapamayan biri.. Daha çok salaş, spor giyinmeyi değilde feminen giyinmeyi seven biri.. Japon inanışına göre bir kadının süslenmesi 4 dakikayı geçmemeli yoksa çirkinmişiz 🙄 o zaman ben çirkinlerin önde gideniyim 😀#Mademoiselle88♥️
Dediğin gibi bir kadın, "süslü" değil, bakımlı, kendine özen gösteren, kendine, yanındaki insana, diğer insanlara saygısı olan kadın gibi kadındır.
Ne yani, ter mi koksun? Pahalı parfümler şart değil. Mis gibi kokmalı kadın.
Oje ve aseton zamanla tırnakları yıpratıyor. Ruj, civa ve çeşitli kimyasallar içeriyor. Mümkün oldukça az kullanmak daha sağlıklı. Kadın, makyajsız da güzel. Bunlar da ayrı konular.
Japonlar ne bok biliyo ki. Aman bu erkekler de süslü kadın sevmeyiz derler süslü hatun görünce dipleri düşer sonra. Geçen meslise gidecektim bir vekili ekledim Face ten o da bana diyodu ben makyajlı kadın sevmem etmem ful makyajla gittim herifin dibi düştü üst üste arıyo yazıyo bıktım engelledim en sonunda kurtuldum adamı :-)))) Erkekler hep böyledir sevmeyiz derler ama severler sen dinleme
Bir kadin ne kadar çok makyaj yapıyor ise saklanacak o kadar çok şey var demektir. ama yaşadığımız devirde insanlar kendini vitrine koymak zorunda. eğer bir yalan, gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar düzgün ise bu dünyada bu geçerli. Herkes güzel /yakışıklı değil , onlarında dünyada mutlu olmaya ihtiyaçları var. elbette doğallık en güzeli
Bir kiz potansiyel olarak guzel olsa bile kendisine ozenmedigini belli eden yonleri ondan itebiliyor. Yuze 5 kat boya surmek, 1 km.'den kolusu duyulan parfum yabda abartili dekolteler olmak zorunda degil. Mutevazi bir bakim hem guzelligi pekistirir, hem de kizlara hava katar. Kadinsi gosterir.
Japon sözüyle ilişkilendirmek değil. Makyaj yapan insanlarda çirkin değil. Kendi güzellikleriyle alıp veremedikleri nedir anlamıyorum kendi ciltlerini saçlarını tırnaklarını yaslandiriyorlar hadi bunu da geçtim hastalık riski taşıyorlar. Susluleri itici buluyorum
kesinlikle evet saç tarama 1 saat makyaj yapma yarim saat. 20 dakika oje surmek son 10 dakikada apar topar gec kaldigini anlayinca ayakkabisini giyip evden çıkma. bunlarin hepsi bir yana birde duyacagin şu garip söz " ayy kusura bakmabcok bekletmedim ya? " iste o an hayatin koptugu andir 😂
eğer kocasına süsleniyorsa meleklerin bile gıbta ettiği bir cennet hurisidir. ama başka erkeklere yapıyorsa evet gercekten iticidir. zaten çok süslenme ihtiyacı hisseden kadınlar genelde öz güven eksikliği taşıyanlardır
Bence, değildir;her kadın nasıl istiyorsa öyle olmalı. Japonlara göre;Adriana Lima, Candice Swanepoel, Barbara Palvin Rosie-Huntington Whiteley, Sara Sampaio, Romee Strijd ve daha nicesi çirkin :) *Gecen bol olsun.*
O Japonlara özgü birşey bence çünkü zaten küçücük gözleri var makyaj yapmaya kalksa on saniye sürer, benim gözler iri olduğundan bir göz makyajıma yirmi dakika harcıyorum 😄
Yani şimdi hepiniz görmüşsünüzdür kafeye giderke bile gelinin kız kardeşi makyajı yapan tipler var. Ha işte onların iticiliğini anlatmam öğğkkk ııykköö böböğbkbkğb. Kararında yap itici olmaaaa
Ben ikisi arasindayim. Makyaj yapmak, taki takmak vs sorun degil ama asiri olmasini sevmiyorum. Kiyafet olarak da rahat seyleri seviyorum, spor giyinimli insanlar daha hos geliyor cogu zaman.
Japonların neye inancı var ki? İnsan kendini güzel hissetmesi için süslenebilir bunu bir dakika kavramı ile ölçmek saçma AMA tutupta 1 saat hazırlanıyorsan inanışa va gerek yok bir şeyler ters gittiği belli
Önyargımla diyebilirim ki öyle biriyle evlenmek istemem. Ha gezen, tozan, öpen koklayan olabilir, saygı duyarım ama ben almayayım. Zaten öyle biri de benim gibi eski kafalı biriyle takılmaz. Onun için sorun yok ;)
Bu kadinin yetistirilme tarziyla annesinden gordugu ve yasadigi cevresiype alakali diye dusunuyorum. Annem topuklu giymez makyaj yapmazdi.. ben de farkli bir sey giydigimde rahatsiz oluyorum. spor klasik giyiyorum isyerinde bile takim elbisenin altina cogunlukla düz taban bir ayakkabi giyerim.. topuklu ayakkabi ses cikartiyor rahatsiz oluyorum
Benim gibi eski kafalı birinin evleneceği kadın ne çok radikal, ne çok feminist olmalı; realist ve aynı zamanda ailesine sadık kalmalı. Arkadaşları ve başkaları için değil, ailesi için yaşamalı. Yaptığı ve yapacağı her şeyi kocasıyla planlamalı, paylaşmalı. İletişimin bittiği yerde kıskançlık, ihanet, gaflet ve gurur başlar ki bu da ilişkiyi öldürür. Her konu hakkında, ne olursa olsun her konuyla ilgili konuşulmalı. Kavgalı da olsan eşinle konuşarak bunu çözebilecek kadar medeni olmalı (insan) Öyle süslenip püslenip kocasının yanında başkalarının bakışlarını üzerine çekmeyen kadın. İlle de süslenecekse kocasına süslenecek. TÜm bunlar her iki taraf için de geçerli.
Uzerime giydigim kiyafetle arkamdan kopek kovalasa rahatlikla kosacagim , yolda arabayla mi gidiyorum bir cimenlikte sevimlo bir hayvani cömelip sevebilecegim bir kiyafet olmali. düz sade ama şık.
@timid sen benim sorumu yanlış anlamışsın 😊 bu saydıkların çoğu kadında vardır zaten yani karakterli olan her kadında bir kadın bana göre önce kendi için özen göstermeli illa biri için değil mesela ben kendime özen gösterdikçe mutlu olan biriyim ve bir kadın kendine bakıyorsa da bakımlıysa kötü olmamalı bence Yinede ben teşekkür ederim cevap için.
Erkeklerin hepsi ayni seyi soyluyor Timid gibi ama bu soylediklerinin hepsi hikaye Timid61. Klişe şeyler. Evlilik sirkettir. saygi en onemlisi ve de herkesin ozgur alani olmali
karakterli diye tabir ettiğin kadınlar ya azınlıktalar ya da ortalıkta pek gözükmüyorlar. Ayrıca bakımlı olmakla süslenip gecelere akmak, ortam yapmak, erkekleri üzerine çekmek arasında epey bir fark var. Bu kadar uzatmaya gerek de yok hani. Bizimkisi birer yorum. Herkesin düşüncesine saygım vardır, benim düşüncelerime duydukları saygı kadar.
Etek aldim birkac tane aslinda cok şık oluyor ayakkabilarim da var topuklu ama dugunde merasimde arkadas toplantilarinda iyi hissettiriyor evet. ama gunluk hayatta nadiren giyiyorum.
Haklısın bakımlı süsüne önem veren her kadın gecelere akmıyordur emin ol bende düşüncelere saygı duyarım saygı gösterildiği sürece.. Umarım istediğin gibi olur.
@Pembemor123 biz evliliği bir sözleşmeli şirketten ibaret görerek yetiştirilmedik. Biz bu klişe dediğiniz "hikayelerle" büyüdük. Ailemiz de böyle idi, biz onlardan böyle gördük. Şimdiki neslin tv dizilerinden magazinlerden imrendiği o şatafatlı dünyalar 'modern' insanların altında gizli.
@Pembemor123 İİBF mezunu olarka şirket tanımına gayet hakimim. Burdaki sorun evlilik tanımının farklı algılanması. Konuyu uzatmaya gerek yok. Konuşmak ve yazmak farklı meziyetler. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet vererek yazıklarımızı ya da düşüncelerimizi ıspatlama yoluna gidersek buradan çıkamayız. Farklı fikirler her zaman alternatif sonuçlar doğurabilir. Saygı duyarım. İyi akşamlar.
Ortası iyidir çok süslü olunca düğünde gelinin kız kardeşi gibi olunur. 😂 Ama bakımsız bir kıza da kendine bakmıyor bana hiç bakamaz derler en iyisi ortası herşeyin dozunda olması iyidir🤗🤗
yataktan kalkmış hâlde dışarı çıkmaktansa biraz süslenip bakımlı çıkmak en doğrusu, tabii ki abartmamak gerek ama güzel olan yerleri ön plana çıkarmak bence yeterli
Doğal olarak güzelliğine güvenmiyorsa Japonlar'ın dediği doğru oluyor :)
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çekik gözlüler doğru söylemiş kadın ne kadar çirkinse o kadar çok süslenmeye makyaja ihtiyacı olur çünkü kusurlarını 4 dakikada örtemez. Doğal kadın güzel kadındır.
bazılarına yakışıyor bazılarına yakışmıyor. üstünde duruyor ise no stresss
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bir çarşıya markete bile düğüne gider gibi gidenler var yapmayın bacılarım o kadar abartmayın Tabiki kadınlar bakımlı olmalı ama o kadarı da abartı oluyor kuş yuvası gibi yapıyorlar saçlarını
Allah kimseye onun gibi sevgili eş nasip etmesin ya gerçekten erkeklere üzülüyorum kız dışarıda bakımlı evlenince gerçek yüzü ortaya çıkacak kız yurtta o kadar pis ki yatağının altından kirli ped çıktı tam pasaklı
Uyardım pedini tuvalette değiştir oranın çöpüne at dedim odada değiştiriyor odanın çöpüne atıyor ben yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum dedi yapmaya devam etti böyle iğrenç bir insana ne öğretebilirim
En İyi Cevaplar