Erkekler "bizim için bu boya - badanalar" diyecek ama değil efem, kendimizi iyi hissetmek için makyaj yapıyoruz. Daha güzel olduğumuzu görmek mutlu ediyor bizi 😍Lakin çok tartışılan bu konuyu bir de anket ile açıklığa kavuşturalım Kscanlar! Sizce kadınlar erkekler için mi, yoksa kendini daha iyi hissetmek için mi makyaj yapar?
Erkekler için makyaj yapar
Kendini daha iyi hissetmek için makyaj yapar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kadınlar erkekler için mi yoksa kendini daha iyi hissetmek için mi makyaj yapar?
Bence kendileri için yaparlar. Çünkü etek giymiş bir kadının bacaklarına, erkeklerden çok kadınlar bakıyor. Bazen görüyorum, yolda yürürken bir kız önümden ilerliyor, karşıdan da başka bir kız geliyor. O karşıdan gelen yandan keskin bakarak öyle bir süzüyor ki kızı. Arkasında ben varım beni süzeceğine hemcinsini süzüyor. Bu kadın milletini anlamak gerçekten çok güç. :D
Bir kadın her ikisi için de yapabilir aslında. Onu da geç diğer kadınların yanında daha dikkat çekici olmak için de yapabilir. Bu kadının ne zaman makyaj yaptığına göre değişir.
Yalnızca eşiyle-sevgilisiyle vakit geçirirken makyaja başvuruyorsa muhtemelen ona daha güzel görünmek istiyordur.
Ya da sadece arkadaş arasında makyaj yapıyorsa diğerlerinden daha çekici görünmeye çalışıyor olabilir.
Benim gibi canı sıkılınca mekan zaman fark etmeksizin makyaj yapıp "hayırdır duvarlara mı süslendin" gibi aptal tepkiler alıyorsa muhtemelen kendini oyalamak kendine güzel görünmek içindir.
Eğer her daim makyajlıysa da özgüven problemi vardır diye düşünüyorum
Tek başlarında bir adada yaşadıklarını düşünecek olursak, makyaj yapmazlardı. E kimsenin olmadığı yerde makyaj yapmıyorlarsa, görünen o ki birileri için makyaj yapıyorlar. Birilerinin ilgi odağında olmak, görsel ögelerine iltifat almak iyi hissettiriyor olabilir ancak bunu onlara sağlayacak olan yine erkeklerdir.
Doğrudan kendilerini iyi hissetmek için yapsalar da, bunu erkekler aracılığıyla gerçekleştirebilirler. Bu sorunun cevabı, ''her ikisi de'' olacak..
Kendini daha iyi hissetmek için yaparlar. Neden? Çünkü diğer kadınlardan daha güzel görünmek isterler. Neden? Böylece karşı cins tarafından daha çok beğenilmeyi arzularlar. Bu "neden?"lerden bin bir türlü cevap alabiliriz ve sonuç olarak bunların hepsi karşı cins olarak çıkar.
Her ne kadar ruh güzelliği önemli olsa da, gelgelelim ruhlar dünyasın da yaşamazsakta ve her ne kadar kendiniz güzel hissetseniz de; bazılarınız gerçekten abartıp boya küpene düşmüş gibi yapıyorlar. Tabiki yapabilirsiniz, fakat bunu abartmadan yapmalısınız. En doğal halde güzel olmak istiyorsanız gülün ve sürekli gülümseyin; gülümsemek endorfin hormonu sağladığı kadar sizlere doğal bir güzellik de katıyor.
Ve şunun da altını çizmek isterim ki; sevdiği adam ve ya bir erkeğin gözüne girmek için makyaj yapıyorsa onda ciddi derecede öz güven eksikliği vardır. Bu her ne kadar toplum da önemsenmesede kişi için ciddi bir sorun. Bunun aşılması gerek. Her kadın değerli ve her insan değerli.
Kadınlar erkekler için çabalar durur, her şeyi onlar için yapar. Kendileri için yaptığı bir şeyde yine erkekler e bağlıdır. Makyajın amacı güzel görünmek fakat bu kadınlarda zamanla kalıtsal bir takıntıya dönüşmüş durumda. Kendilerini iyi gormek istiyolar bakımlilar dozunu kaçırsalarda. Makyaja tabi olmayan kızları arar olduk. Kızlar lütfen Kendinizi Siz Sevin! Sevdirmek ve aşırı sevmek her zaman mutlu sonla biten bir şey degil.
Makyajsız kendini değersiz hisseden kadınlara acıyorum... Bi' koafhör, bi' sivilce yok etme ve engelleme için krem, siyah noktalar için krem, birazda yüzün nurlanması için uygun sıvı sabun, beslenmesi için krem oldu bitti... Sonrası diyet ve spor...
Kadınlar kendi aralarında yarışıyorlar... Kıskançlık...
jee kendini iyyi hissetmek için evde otururken makuajla geziypnuz sanki kışın salın bacakları birde kendinizi landırın kendim için yapıyorum diye :D kendini iyi hissetmenin sebebi ilgi çeknek orsın ve buna hizmet eden bir şey yaptığından ama ilgisini çekecek kimse olmayınca yapmıyorsun demek ki kendin için değil
Siz kadınlar Herhangi Bir Sebepten Dolayı Gene Makyaj Yaparsınız 😊 Canınız Sıkkın Oldugunda Yaparsınız. Dışarı Çıkarken Yaparsınız. Ev de bile kendinizi iyi görmek için yaparsınız. Makyajın sizin güzelliğinize güzellik kattığını düşünerek gene yaparsınız.. Yani siz makyajdan vazgeçemezsiniz 😥😂🤣
hiç öyle deme valla :D mutluluk makyajı var evet evde sacını başını yapıp süslenen püslenen tek kendini mutlu etmek için ama sevgili aradıgı dönem :D filan bir ayrı süslenmeler müslenmeler cazibelerr :D yani her zaman erkek için degil ama erkek için oldugu zamanlar azda olsa var :D
Bana göre kendilerine olan özgüveni arttırmak için. Başkaları için yapmıyorlar. Tanıdıklarımdan biliyorum. İlk zamanlarda belki güzel görünmek için yapabilirler ama sonraları bu durum alışkanlık haline gelebiliyor. Yani bu alışkanlıklarını yapmadıklarında kendilerini özgüvensiz hissediyorlar. Mesela en basit örnek; Saçlarım dağınık olursa bu beni rahatsız eder ve tüm günüm berbat geçer gibi..
Öncelikle kendilerini daha iyi hissediyorlar bu bir gerçek. Ama başja kadınların arasında da öne çıkmaktan acayip haz alıyorkar. Haa erkeklerin dikkatini çekmek istedikleri en doğru gerekçe olmasına raģmen bunu asla itiraf da etmezler. Kısacası dişiliklerini cinselliklerini öne ćıkarmak kolayca haz almak için. Makyaj yapan her kadın erkekleri daha ćok etkiler tahrik eder ama abartmayın lütfen. Biz sizi her halinizle çook seviyoruz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Garibim isine gelmeyen herkeze eksi vermis isine gelen yorumlara nasilda artılamıs al benide eksile siz cirkin boya kupleri makyaj olmasa ilyas salman bile donup bakmaz size bunu bildiniz icin 1 evi boyucak kadar boyayla gezersiniz yuzunuzde hayatınız sahte sizin
Kendim için yaparım dışarı çıkınca başımı yerden kaldırmayan biriyim kendimi iyi hissetmem önemli gerisi benim için tırt dünyada bir ben kalsam yine yaparım makyajsız halimde çok beğenilir her türlü güzelim :D
yerine göre modaya uymak diğer kızlardan daha etkileyici ve güzel görünmek için yeri geldiğinde erkekler için yaparlar tek bir ortak nokta var oda üstünlük güzellik ve dikkat çekmek
Kendimi daha iyi hissediyorum tamamen sebebi bu. Kimse için yapmam. Öyle olsaydı evin içinde bile kendi kendime makyaj yapıp dolaşmazdım. Bu arada az makyaj severim. Ne bir erkek için ne de hemcinslerim için kendime bakım yapmam.
Açıkçası ben kendimi doğal halimle de gayet iyi hissediyorum ama yanaklarım biraz daha pembe, kirpiklerim biraz daha uzun olunca da hoşuma gidiyor, bugüne kadar hiç erkekler için makyaj yapan bir kadına rastlamadım ☺
Ozgüvende ciddi artış yaşandığını ve mutlu hissettirdiği düşünüyorum ve insan bunu sadece kendisi için yapar. Kimse kusursuz değildir sadece ufak tefek dokunuşlardan bahsediyorum palyaçoluktan değil tabii
bence iki neden dolayı da olabilir efem. asıl nedene gelince hem karşı cinsinden hem de hemcinslerin den güzelsin diye iltifat almak için olabilir. bu durumda zaten kendini otomatikman iyi hissetmesine yol açar.
Evde otururken bile canım istediğinde makyaj yapabiliyorum. Kendimi güzel hissetmek için yapıyorum beğenilmek için değil. Yoksa niye saçımı boyıycam yani kimse görmüyor 😂
Bu şey gibi bir soru, erkekler için mi duş alıyorsunuz? Kendimize bakmayı, daha güzel görünmeyi sevdiğimiz için makyaj yapıyoruz. Hiç erkeğin olmadığı bir ortamda da kadın makyaj yapar. Her boku üstünüze alınmayın
Dünyada erkek olmasa makyaj yapmazlardı. şu an erkekler icin yapmıyoruz deseler de aslında rekabet içgüdüsüyle yapıyorlar bunu. Diger kızlarla esit seviyeye gelmek bir adım öne geçmek gibi
Kızların kendisini iyi hissetmesi için dışarıdan beğeni almaları lazım (kızlardan ya da erkeklerden) yani b şıkkı aslında a ya açılıyor.. O zaman evde gezerkende makyajlı gezin amaç kendini iyi hissetmek değil miydi?
Kesinlikle kızlar erkeklere güzel görünmeyi düşünmeden önce kendini iyi hissetmek ister.. Ve kızlar bilir biz genelde birbirimizden güzel olmanın derdindeyizdir.. Erkekler en son plandadır 😂
Bence bu yaşla orantılı bir durum. 20 li yaşlara kadar erkekler için yaptıklarını düşünüyorum. Sonrasında ise bakımlı biriyim imajı çizerek kendini daha iyi hissetmek içindir
Fakat erkekler için de bazı noktaları açıklığa kavuşturalım, erkekler de sporu kızlar için yapmazlar. Evet beğenilmek isterler ama sadece beğenilmek için değil.
Şimdi bir duş alsam saçımı bir yaptırsam biraz makyaj hafif bir ojee ohhh misss nasıl iyi gelirdi biri beni alsa evden götürse bir kuaföre bir hamama 😂😂çok seviyorum bakımı ya 😂
Erkekler icin yapani da var sevgilisi icin yapan da hatta rakibi olarak gordugu kizlara karsi yapanda. Bu degiskenlik gostermekle beraber kesin yargiya varmak mumkun degildir.
Bunu kadınlar niye kısıtlamak olmaz. Bazı kadınlar kendileri için yapar, bazı kadınlar erkekler için yapar, bazı kadınlar kendi cinsini kıskandırmak için yapar ve bazı kadınlarda hiç yapmaz. Yani kişiden kişiye göre değişir 😀
Valla makyaj yapinca daha guzel oluyorum Makyajsiz da guzelim ama Kendimi daha iyi hissediyorum Erkekler icin yapmiyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kendimizi daha iyi hissetmek için biz kasınlar en çok diğer kadınları inceleriz kendimizden güzdl bir kadın görünce onun yanında kendimizi daha çirkin hissederiz ve makyaja genelde bu yüzden başvurulur
Her ne kadar kadinlar birbiri icin oldugunu soylesede milyar dolarlik sektor sadece fesatlik uzerine kurulmus olamaz elbette cinsel durtuler cok daha guclu.
İkisi de aynı şey aslında. Erkekler için yaparlar, erkekler tarafından beğenilmek hoşa gitmek egolarına kendilerine iyi gelir. Bu şekilde de daha iyi hissederler
En İyi Cevaplar