Bekarken ful özen gösterip bakıma saatler harcayan beyler/ kadınlar, imzayı attıkları anda salıveriyorlar kendilerini. Saça, sakala, cilde, kiloya, giyime... kısacası bakıma dair her şeye son veriyorlar. Belki evliliğin başında değil ama yıllar geçtikçe çoğu kişi bu duruma geliyor. Artan sorumluluklar mı, yoksa başka sebepten mi bilmiyorum. Sizce nedeni nedir? Siz evlendikten sonra kendinize bakım yapmayı bırakır mısınız, yoksa "nasılsa beğenen beğenmiş" diyip salar mısınız?
Neden insanlar evlendikten sonra bakım yapmayı bırakır?
Her şeyi bir kenara bırak daha Türkçe'nin doğru bir şekilde kullanılmadığı sorular nasıl oluyorda günün sorusu seçiliyor? "Neden insanlar evlendikten sonra bakım yapmayı bırakır?" burda vurgulamak istediğin şey insanlar mı? Sanki diğer canlılar da bakım yapıyormuş insanlar yapmıyormuş anlamı çıkıyor burdan. Doğrusu "İnsanlar evlendikten sonra neden bakım yapmayı bırakır?" olmalı. Ayrıca üç noktadan sonra küçük harfle başlanmaz. Bunların pek çok örneği var aslında, bu sorular nasıl günün sorusu seçiliyor gerçekten anlamıyorum. Bir de şu var profilinde fenomen yazan herkesin her sorduğu günün sorusu seçiliyor. Artık site iyice kendinden itiyor beni. Her gün aktif olarak kullandığım site artık sıkıcı bir hâl almaya başladı. Zaten artık aktif değilim.
benim de merak ettiğim sizi burda zorla mı tutuyorlar. @kızlarsoruyor bu arkadaşa bir mod luk verin bir etiket falan verin de milletin yazısıyla imlasıyla uğraşmasın, kendi işine baksın.
Yazıya büyük harf ile başlamadığına mı yanayım? Soru cümlesinin sonunda nokta kullanmana mı yanayım? Yoksa etiketlemeni yanlış yaptığına mı yanayım? Doğrusu @KizlarSoruyor olmalı, "ı" harfi Türkçe karakterdir. Tabii ki sen bir fenomensin. Bu sitenin, birini nasıl ve neden fenomen olarak adlandırdığını bile bilmiyoruz.
adı ustunde bekar kısı kendıne bır es edınmek ıcın elınden gelenı yapar sac bas makyaj kıyafet vb. genelde sevgılı olma surecındede bellı eder kendını bır sure sonra cıftler bırbırıne alısmaya basladıgı ıcın dıkkat yerıne dogal olmaya baslar aslında bır nevı evlenmeden evlılıgı yasamak gıbı zaten evlendıkten sonrada nasıl olsa artık benım evlendım dıyerek dahada rahat oluyor fakat kendı ıcın kendıne bakım gosteren kısıler bunu ıster evlı ıster bekar ıster sevgılı surecındede olsa daım sekılde devam eder
Adam hayattan soguttu beni. Biyik bile biraktim. Onu gectim diyet miyet hak getire kutuk gibi oldum. Diger kadinlar da olmasa bakim namina hic bir sey yapmayacagim. Bunaltiyor. İki gunluk telefonu da kapatip ormanin icinde bir otele gideyim dedim. Bin defa aradi, gecenin bu saatinde nereye gidiyorsun, niye gidiyorsun, evine don falan diye. Bugun bana ne dese begenirsin? İki gun tatile gidecekmis. Telefonu da kapatip. Tamam deyip yuzune kapadim telefonu. Ben gitmeye kalkimca tulay ne olur geri don, onun kafa dinlemeye ihtiyaci var. Ayiplip bayilan da kendi. Sanki iki gunluk tatilde ben birini bulup takicam koluma. Oyle bir korku. Ondan saldim kendimi.
Burdaki hicbir goruse kesinlikle katılmıyorum ben bakımlı bir bayanim en azindan fazla makyaj yapamasamda cildime dikkat etmeye calisiyorum fakat benim bir cocugumvar daha yeni yurumeye basladi sabah kalkiyorum kahvaltisini hazirlayip doyuruyorum sonra evden camasir topluyorum sonra ogle uykusuna salliyorum sonra mutfak topla sonra yemek sonra mutfak sonra cocukla ilgilen allah askina hergunu ayni maratonda gecen bir ev hanımındam ne bekliyosunuz ki valla kocam makyaja vs dalmiyorum diye birakcaksa kapi orda koluda lazim olur hic umrumda degil eve zor yetiyom kilo bile alamiyorum
beni beğenen beğenmiş algısı çok yanlış, artık imzayı attık garantisi bende nasılsa demek gibi bişey. halbuki pek çok evlilik bu bakımsızlık ve kendini salma durumundan bitiyor arka planda. Her zaman kendine dikkat etmeli, temiz ve bakımlı olmalı çiftler. Ayrıca da, hiç kimse içi değil kendim için bakım yaparım, bigün eşimden değil kendimden vazgeçersem o zaman bakım yapmayı bırakırım, evlendikten sonra ne daha çok bakım yaptım ne yaptığım bakımdan vazgeçtim :)
Artan sorumluluklar, ev iş çocuklar gibi özellikle kadınların kendini salmasında büyük etkenler. Çünkü zaman kalmıyor neredeyse. Bulanı var ama illaki bir şeyden feragat etmeden de olmuyor. Onun haricinde geneli köprüyü geçene kadar diye düşünüyor. Bakım sonuçta başkaları için değil kendimiz için yaptığımız bir şey olmalı. Makyaj anlayışım rimel, hafifi göz kalemi ve çok çok nadiren rujdan oluşur. Bunları kendim istediğim için yapıyorum. Yani erkek arkadaşımın beni makyajsız da gördüğü zamanlar çoktur. Ama bakımsız mıyım? Hayır. Çünkü kendini seven insan kendine bakar.
Çünki bakım yapsada eşinden iltifat alamıyor. Evlenmeden önce kendini beğendirmek için güzelliğine önem verir kadınlar. Hakkınıda yemeyelim bayanların doğasında var zaten süslenip püslenmek ama erkeklerin bazı öküz olanları iltifatı evlendiğine bırakıyor hatta eşiyle dalga geçiyor kadın garibim napsın gt göbek salıyor. Yazık ya.
Şu sebeple, ulaşamadığımız her şey bize tatlı geliyor. Ulaştıkça monotonlaşıyor. Evlilik bizim hayal ettiğimiz kadar büyük ve eğlenceli bir şey değil aslında.
Alan aldı zaten diye düşünüyorlar sanırım. 😏 Kaybetme korkuları olmuyor pek. Ne de olsa 'benim' havasında oluyorlardır. Ya da, hep bakım yaptıkları için bir süre sonra bunalmışlardır. Veya, eşim bakımsız sonuçta bende bakımsız olsam sorun olmaz gibisinden düşünce aşılanıyordur. 😏
Baba evi saray saray, annen varsa ablan kardeşin hep yanında, sen kendin için bişey almaya üşensen senin için yapacak birini illaki bulursun fakat evlendin mi, sendende üşengeç bir ırkla karşılaşıyorsun, bide çocuk yaptın mı kendine ayıracak iki dakikan kalmaz, çocuğum olduktan sonra hatırlıyorumda banyodan sonra saçlarımı nemliyken tararım ben zor açılır yoksa, bebek ağlıyor koca durmuyor derken saçlarımı bile tarayacak zamanım olmuyordu bir bakmışım koyun yünü olmuş iki gün sonra, açamadım bir türlü ertesi gün ağlaya ağlaya kuaföre gittim ta omuzlarıma kadar kestirdim belimde olan saçlarımı, kısacası evlendikten sonra tek insan olmuyorsun o yüzden kendine eskisi kadar bakamıyorsun malesef
Her gün aynı evin içindesin, her haliyle göreceksin tabi ki. "Ben mükemmelim." rolü yapmaya gerek yok. Birinizden biri kazada engelli olsa ya da yansa siz onu bakımsız göreceğiniz için ayrılacak mısınız?
"Engelli olduğundan beri kendine bakmıyorsun. O yüzden artık seni çekici bulmuyorum, ayrılalım." derseniz büyük eşeklik etmiş olursunuz. Dış görünüş artık her türlü düzeltilebiliyor ancak iç görünüşü kimse düzeltemez. O yüzden dışa göre değil de içe göre eş seçerseniz daha mutlu olursunuz.
Kadın/erkek (genelde kadınlar) kanıtlayağını kanıtlamıştır gözüyle bakar bu olaya ve sonucu aldatılmaya kadar gider. Tabiki sabahın köründe sizden makyaj yapılmasını veya sabah sabah ağzınızın lavanta bahçesi gibi kokmasını bekleyemez ama ilişkinin başında çıtayı ne kadar yüksek tuttuysanız sonrasında o kadar tutarlı olmanız lazım. Evlilikten sonra bıyık bile almayan kadınlar var. Yapmayın
1- Bakımlıyken Elde etmek istediği artık onunladır ya da 2-Evli olduğu için bakıma ihtiyaç duymaz.
Ancak Kadın evli olsa da olmasa da kendine bakmalıdır. Bu dışarıya fora olmak, dışarıya kendini pazarlamak, göstermek veya süslü püslü yaşamak anlamına gelmemelidir.
Kadın Erkeğine Karşı daima Bakımlı Olmalıdır. Keza erkekte kadınına karşı bakımlı olmalıdır.
Ben cok bakımlıydım o kadar ki evlendikten sonrada hergun saclarimi yapardım hatta 1saat öncedenbaşlar maşa yapardım saçlarıma ve giyim konusunda hergün çekici kıyafetler giymeye özen gosterirdim ta ki cocugum olana kadar sonra ne kadarda baksam eskisi gibi olmuyo kesinlikle bu bir gerçek.
İnsan kendini az çok bilir.7 sinde neyse 70 inde odur derler ya kısmen doğru aslında bu. Birinin ilgisini çekmek için değil sırf kendime olan saygımdan ve kendimi öyle daha çok sevdiğimden bakım yapıyorum. Ve benim için hobi gibi bir şey bu boş zamanlarımda da yaparım. Evlendikten sonra salacak biri olduğumu düşünmüyorum karşımdaki insanı her türlü memnun etmeye çalışırım.
Bence nedeni artan sorumluluklar. Çünkü insan bakimliysa bunu önce kendi için yapmalı bence. Başkası için veya başkalarına kendini beğendirmek için degil. Öyle yapanlar zaten alan almış deyip salıyor. Bakımlı insan her zaman bakimlidir en büyük sorumluluğun içinde bile. (BENCE)
Çünkü artık ceptedir keklik tapusu da mevcuttur.=) Artık ne gerek vardır bakıma süse? Şaka bir yana sanırım bu yapıyla ilgili bir şey güzel görününce kendini iyi hisseden insanlar var. Ben mesela hiç bir zaman traş olmadan duş almadan dışarı çıkmam.
İşte çoğu evliliği bitiren ve evli olanlardan en sık duyduğum şeydir bu! Ben seni her halinle seviyorum klişesi iki tarafta da bir gevşeklik olarak ortaya çıkıyor. Sal salabildiğin kadar. Ee sonra? Sonrası laf dalaşları, kavga, gürültü, soğukluk, üçüncü kişi ve boşanma...
Kadınlar evlendikten sonra vücut temizliğine ağdasına daha çok dikkat ediyor ama bu seferede gırtlağı tutamıyorlar. Ceylan gibi aldığın kız 3 sene sonra fil gibi oluyor.
Bekarlarda tam tersi, vücut fit ama kollarda kıl gırla, kollar öyleyse görünmeyen yerler kimbilir nasıldır. İkisi bir arada olan çok nadir onu da ben bulamadım.
Kendiilerine bakmalari gerekiyor ama evlilikten sonra bu dunyanin her yerinde bole hedefler secilip planlar kuruldukca insan beyini yogun aktiviteden kendini sonra beden yorgunlugu yaratiyor yatirim amaclar planlar tatiller hatta uyumak bile insani yoruyorken bu gayet aslinda dogal bisey olmali bekarken insanlarin pek fazla sorumluluklari yok ama evlendikten sonra hayat yeni basliyor bosuna demiryorlar oyuzden ben biraz zor evlenirim 😂😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Birincisi adam artık öküze oduna hıyara dönüşür sen ne yapsanda bir taktir güzel bir çift söz duyamazsın eee yap yap bir yere kadar ayrıca evin sorumlulukları temizliği yemeği ütüsü camı penceresi derken zaten akşam oluyo o yorgunlukla yiyosa bakım yap benim yaşadığım gördüğüm bu :))
çüni insan evlenmeden önce kim bilir nasil bir eşle karşilaşacaklari için kendilerini hep titiz ve dikkatli halde bekletiyorlar. ama evlendikten sinra herşey hayallerindeki gibi olmadiğini anladiklarindan herşeyin boş olduğunu anliyorlar ve kendilerini saliveriyirlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Valla 4 yıllık evliyim daha da bakımlı hale geldim ama maalesef toplum baskısı var bana niye süsleniyosun diyen kadın gördüm bakışları vs rahatsız edici kendime olan sevgim ve saygımdan ama insanlar yanlış anlamaya meyilli herşeye olduğu gibi maalesef
Kişisel öz saygısı olmayan bireyler yapar bunu; bunu evlenmeden de yapanlar var, onlar daha da vahim... Bize emanet olana iyi bakmak aslında herkesin '' kendi '' için bile daimi olarak yapması gerekenlerden.
çok saçma benim baba 54 yaşında dileyen profil resmime bakabilir gosteriomu gstermiomu syleyebilir. hergun bakım yapio günde 2 kez soğuk suyla düş alio ve yaz kış farketmio hergun. bende babama cekmisim😎
Efendim evlendikten sonra salarız çayıra Mevlamız kayıra deriz
Evet gerçekten de öyledir... Özellikle kilo konusunda.. Herkes salar.. Her neyse, "kahpelik" etmesin de kimse, gerisi mühim değil halledilir halledilir
Her zaman bakımlı olmak iyidir. Evlendin diye niye salacaksın ki kendini. İnsanlar geçim derdi koşturmaca çoluk çocuk derken, o kadar kendilerini kaptırıyorlar ki, kendilerine zaman ayıramıyorlar. Bence sebep bu.
İmza atılana kadar karşındakini satın almış hissetmezsiniz. AMa imza atılınca insanlar kendilerini evlendikleri kişinin tapusunu almış olarak hissettikleri için boyle oluyor. Özellikle kadınlar daha fazla bu halde.
Evlilik defterine attığın o imzayla aynı zamanda kendi tapunu bir ömür karşındaki insana vermişsin gibi algılanıyor. Eee artık beğenilme kaygısı, güzel ve fit görünme endişesi olmadığına göre sal salabildiğin kadar :D
Ben bırakmam. Onlar da sanırım sorumluluklarının artmasından dolayı zaman ayıramıyorlar. Ama zamanını ayıran da vardır herkes evlendikten sonra kendini salacak değil ya. Nasıl olsa evlendik deyip kendini bırakmak da saçma zaten
Ne güzel işte :D Sonra bakım yapsınlar saçlarına gözlerine ruj vs sonra evli bayanlara da baksınlar sonra deli olun dovun onları bir güzel.. bosver bakım yapmasınlar :D
Bahsettiğin şekilde çevremde kimseyi tanımadım açıkcası, hepsi son derece bakımlı. Ben de bakımlı olurum tabi ki neden kendimi mutlu hissettiğim şekilde olmayayım ki
Gayet Mantıklı Açıklaması Var İnsanlar Evlendikten Sonra Belli Bir Zaman Sonra Artık Kendi Sorumluluklarını Bırakır Çocukların Geleceği İçin Vaktini Harcar Bu Yüzden Pek Bakıma Önem Vermezler. Bu Doğanın Kanunu Önce Kendi Geleceğin İçin Yaşarsın Bakarsın Seversin Ama Sonrası Herşey Çocuklar İçin Değişir.
saldım ben bir senede 25 kilo aldım 2 ayda bir berbere gidiyorum doğru düzgün parfüm bile almıyorum sıkmıyorum hani alan aldıdan değil sorumluluktan bence
öyle yaşamak daha kolay ve zahmetsiz oluyor çünkü evlilik de yapıldıktan sonra hayattaki misyon tamamlanmış oluyor. sonrası ise hayatın keyfini çıkarmaktan ibaret. 😀
Makyaj şu anda da yapmıyorum zaten evlenince özel günlerde yaparım ki bir anlamı olsun bakıma ama her zaman önem verilmelidir bu başkası için insan kendi için yapmalıdır diye düşünüyorum yanlış mı?
İşte o bakımlıymış gibi görünen tipler sadece erkek-kız tavlamak için yapıyorlar sadece bakımlı gibi görünüyorlar gerçek yuzleri evlenince ortaya çıkıyor😂
aksine evlendijten sonra daha da özenli olmak gerekir diye dusunuyorum. ya hatta bırak evlenmekten sonrasini öncesini insan her zaman bakımlı olmalı yani en başta kendi için.
Bunun en kısa sade açıklamsı artık alacağımızı aldık demeleri ama en büyük hata sonra evli çiftler neden artık eşim beni beğenmiyor bekarken baktığın gibi baksan beğenecek eşin seni
Bence yanlış düşünüyorsun sevgilini sürekli görmezsin o sırada salar. Evde sürekli görüyorsun arada sırada tembellik yapar insan bu gayet normal. Kiloda yaş ilerledikçe çabuk alınan bişey
Bak bekarken parayı tek yiyorsun evlenince iki kişi bölüşüyorsun aileydi fatura giyim yiyecek bunlara gidiyor doğal olarak da kendine bakım için para kalmıyor
En İyi Cevaplar