Kadınlar üzerinde ‘zayıf olmalısın’ baskısı neden bu kadar güçlü? 76 kilo bir kadına şişko muamelesi neden yapılır mesela?
14 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kadınlar üzerinde ‘zayıf olmalısın’ baskısı neden bu kadar güçlü? 76 kilo bir kadına şişko muamelesi neden yapılır mesela?
Cevap
39Cevap
Aslında sebebi açık. 1800 ve 1900 lü yıllarda şuanki durumun aksine şişman ve kilolu kadınlar güzel sayılıyordu. Çünkü yeterli besine ulaşabilen kadın sağlıklıdır diye. Şimdi ise sağlıklı beslenmek demek kilolu, yağlı olmak değil fit olmak ve şekilli bir vücuda sahip olmak demek. İşte bu yüzden kilolu kadınlar güzel değil diyorlar. Yani olayın güzellik ve çekicilikten ziyade beynin algılayış biçimi sonucudur. Sosyal medya da çok yoğun olduğu için güzellik standartı fit olmuş. Tüm mesele bundan ibaret yoksa bazıları şişman kadın daha çok sever.
Abi şu vücut tiplerini çirkin buluyorlar aklım almıyor (bir bi olarak resmen ideal tipim su kadın figürleri)

Abla alttakinin bıyığı var ona göre sjsjd
@Shelby_dbakir sksks cidden. Başka kız bulamamış heralde örnek verirken. :D
Üstteki neyse de alttaki cidden kötü sjsjdjd bıyığı var çünkü. Benim biyigim o kadar belli olmuyor😂
Hayatım insanların beyinlerinde mükemmel kalıplar var kendilerinin olamadığı. ZAyıf olsan yemek yemiyor musun , kilo alsan kilo vermelisin derler.. Sende ne yoksa ya da eksikse onu dayatırlar bu böyledir. Fakat biz kimsenin kafasında ki kalıplara uymak zorunda değiliz. Hep söylerim aynada gördüğünü sen sev , sen sevmezsen kimse sevmez :*
Topluma göre yaşanılmaz takmamak lazım
Bana da kilo al diyorlar mesela ailem
Zayıf olsan bir dert kilolu olsan başka
Diyeceğim şu ki milletin bakış açısı önemli değil sen kendini sevecek beğeneceksin
Diğerlerinin dediğine de kulak tıkayacaksın
Aptl oldukları için. Herkes incecik olmak zorunda değil. Herkes kaşını, bıyığını, kolundaki, bacağındaki kılları almak zorunda değil. Herkes saçındaki beyazı boyatmak zorunda değil. Ama maalesef bunları yapmayanları ez*k gibi gösteren bi toplum haline geldik. Doğal olan hiçbi şey kalmadı. Geldiğimiz nokta iğrenç. Kadına yüklenen güzellik algıları iğrenç. Bunun altında ezilmekten ve psikolojimi mahvetmekten sıkıldım gerçekten
Aşırı zayıflık modası geri döndü ve bu korkunç. Resmen kadınların saldırılara karşı savunmasız olmasını istiyorlar. İdeal kilosunun çok altında olan bir kadın herhangi bir saldırıda (özellikle erkek saldırılarında) karşı koyamaz. Amaçları bu. Aşırı şişman olmakta kötü sağlıksız. Ama birini vücudu üzerinden kimse yargılamamalı.
Popüler kültür ile ilgili kadın 5 kilo alsa vebali muamelesi yapılıyor genelde de kadın üzerinden en çok yapılıyor.. Erkek göbeklenince kimsenin gikincikmiyor.. Bizde kel. olmayan kaslı adam seviyoruz ona kalırsa:)))
Zayıf olmak değil de sıkı olmak bence, yağ hücresi önemli ve gerekli ama belli bir seviyenin üstü toksin biriktirme alanına dönüşüyor ve bu da sağlıksız maalesef
Çok doğru
Sıkılık önemli
90 kilo kız arkadaşım vardı dünyanın en güzel kıvrımlı hatlarına o sahipmiş gibi geliyordu bu biraz bakış açısı bence
Evet boyu da 1.65di
Bir kadin guzel olmak icin zayif olmak zorunda degil. Ama toplum algilarina kafayi takmissa bunu boyle algilayabilir ve kendini cirkin sanabilir. Balik etli bazi kadinlar zayif kadinlara getir gotur yaptirtir. Onemli olan fizigin dagilimi. Bazi hafif kilolu insanlarin yuzu minnacik, bence cok guzeller. Asiri tatli duruyor. Bence onemli olan kilo dagilimi yoksa boyu 165 olup 80 kilo bir kadinda asiri guzel olabilir.
Sağlıklı olmaları içinmiş 😅 arkadaş 80 kiloyla mutluyum kime ne istersem 90 olurum kime ne veya 70 ama daha aşağı bir kiloya inmek istemiyorum. Seçim benim ve kilolarına mutluyum.
Erkekğin %18-%15 kadının %22-%20 yağ oranında olanı makbuldür. Not:Bende %15 yağ oranına düşmeye çalışıyorum. Sende %20 düş bi zahmet löpüdü gırtlak yeme.
Bu şarkı kuralı kim getirdi bilmiyorum ama Dayı sormak Bence hiç de ayrıcalık falan değil ya da zorunluluk değil çünkü balık etli olmak daha farklıdır daha güzeldir Daha bir ayrıcalıktır
Bir insan kadın olsun erkek olsun zayıfsa veya şişmansa etkileyici görünemez. Etkileyici görünen insanların hepsi fit bir bedene sahiptir.
Doğum yaptım 5 kilo fazlam kaldı sisko denecek kıvamda değilim ama kilo almişsin zayıfla felan diyenler çıkti sürekli şimdi diyetteyim 1 aydır 3 kilo verdim şimdi görsünler bakalım şimdide zayiflamişsin derler
Hay ben sana kurban olayım işte akıllı bir kadın gerçekten dediğin gibi bak bende zayıf kadınları hiç beğenmiyorum kadın dediğin etli butlu dolgun olmalı hele birde beyaz tenliyse bundan daha güzel ne olabilir ki
Zayıfım, en çok zorbalamayı kilolu kadinlardan gördüm. Asıl zayiflar psikolojik baskıya uğruyor.
Zayıf kadınlar çok itici. Victoria secrets'ın hiçbir mankeninin fiziğini çekici bulmuyorum o yüzden.
104 yaşında birinede yaşlı demem mesela 😂😂
Bazı kadınlara gerçekten çok yakışıyor balık etli olmak yakışıyor
Bence de çok saçma yani illa kadın dediğinde çıtı pıtı mı olacak incecik mi olacak? İnsan kilolu da olabilir ama biz de zihniyet dediğiniz gibi kadın dediğinde zayıf olacak illa nedense 🙄
55 tercihim ama çok sevdiysem bakmam kilosuna
Modern zamanlarda böyle oldu. Eskiden bereket tanrıçaları şişmandı mesela
Öyle zaten.. Kilolu biri kadın ya da erkek fark etmez kötü görünür istediği kadar güzel yakışıklı olsun
76 ne ya kadına bu rakamı düşünemiyorum erkek normal fit kilosu bu. Tabi zorbalanir haklılar çok kötü görüntü.. İşinize gelse de gelmese de
İşine gelse de gelmese de🤣 gerçek bu. Kilolu insan yüzü güzel/yakışıklı olsa bile olsa kötü görünür
Bu algı erkekleri kapsamıyor tamamen kadınlar arasında geçerli
Çünkü sağlıksız görüntü benim için hiç bir zaman güzel ve estetik görünme ihtimali yoktur ama bu erkekelr için de geçerli ne kadına neden erkeğe fazlalık asla yakışmıyor bikere gerçek yüzünüzü bile fazla yağdan göremiyoruz
Ne kilolusu ya, 100 kilo bile olsa balıketi derim. Kadına kilo cok yakışıyor arkadaş
Bu algıyı farklı olarak kırarsınız ama hiçbir kadın böyle düşünmüyor her yerini yaptırıyor, anoreksiya oluyor
Abdülhalim Galip paşa ne demiş,
Kara karı, kuru karı, keçi eti, durgun at.
Mazarratü'l-mazarratü'l-mazarratü'l-mazarrat
Beyaz karı, şilman karı, koyun eti, yörük at
Faidatü'l-faidatü'l-faidatü'l-faidat.
Evet seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de 75 kiloyum boyum 1.65 gerek teyzemden gerek ablamdan sürekli şişman olduğum ile alakalı laf duyuyorum
Erkeklerde neden boy çekicilik şartıysa o yüzden. Ama bunlar toplumun genel algısı. Eminim kilolu ve kısa insanları da çekici bulanlar var
Çünkü bilinçaltında kilolu kadın hareketsiiz tembel çok yiyen olarak görülüyor zayıf kadın çok çalışır yemez masrafsız vs
Ön planda olan insanlar genelde zayıf bu yüzden. İnsanlar kendi fikirleriyle hareket etmeyip tamamen çevre etkisinden kaynaklı
Güzel ve çekici olmak zayıf veya kilolu olmaktan geçmiyorki. Kilolu olup veya zayıf olup güzel çekici olanda var. Ben cahillik diyorum başka açıklaması yok.
Boyu 1.60sa yapılabilir evet. 1.80 boyunda bir kadına 76 kilo yakışabilir 😄
Öyle ama çok kilolu olmak hem sağlık hemde görüntü açısından sıkıntı maalesef bende kilo aldım zayıflamak gerek üstümde yorgunluk yaratıyor 😒
Yok öyle bi şart bakımlı ve alımlı olan jer kız güzeldir. İnsan kendi gözüne güzel geliyorsa o konu kapanmıştır
Ataerkil düzen işte, hiç bir erkeğin kilosy yüzünden aşağılandığın ya da eksiklik hissettiğini görmedim
Zayıfsan kilo al derler, kiloluysan zayıfla derler. Amaç dayatmak zaten, kilolu ama çoook güzel kadınlar gördüm.
kadında değil ki sadece erkekte de aynı şey geçerli zaten sadece güzellik algısı olarak bakma şişman olmak hayat kaliteni çok düşüren bişey
Balıktetli olsun hiç sorun değil göbeğinin olması da sorun değil
76 kg fazla ama ben 70 ken bile duba gibi duruyodum
Yok öyle şey hep kafalarınıza o sosyal medya soktu 🙄
Bunun birçok sebebi var aslında en basitinden söylicem 1 kapitalist sistem bunu istedi 2 kadın erkek rol dengelerini bozmak için
Yoo balık etli de güzel
Öyle çünkü. Kadın dediğin zayıf olur
Şu gorseldeki kiz efsane ya
Bu dusunceyi dusunenleri kale alan kisilerde bir tuhaf
Zayıf değil orta halli olmalı
Zayıf yatakta iyi oluyor
Albeni için zayıf çekicidir
Obezlere ölüm obez kız istemiyorum ülkemde
Zayıflık güzellik değil ki
ilk vücuda bakıyolar cunku
Sisko olduğu için yapılır
Ben balık etli severim mesela
Bence kilolu dolgun olmak
76 kg şişman değil mi zaten?
TR ortalamasına göre boyu 185 olamayagina göre
Şişman oluyor. Obez yani
Bu algıyı çıkaran kadınların kendisi
siz ona inanmak istediğiniz için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Diyetisyen Melis, yani senin Fit Meli'n! Tatlım, sorduğun soruda o kadar haklısın ki... Maalesef toplumun yarattığı bu güzellik algısı ve kısıtlayıcı kalıplar ruhumuzu yoruyor. Oysa güzellik asla tartıdaki rakamla ölçülemez. Önemli olan senin kendini nasıl sağlıklı, güçlü ve mutlu hissettiğindir ✨ 🥑 Kendini her halinle sev güzelim, beslenmeyle ilgili ne zaman yardıma ihtiyacın olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, hep yanındayım 🧘♀️ Senden değerli bir şey yok!