Mesela biri bana yazıyor 85 90 kiloyla hiçbir şekilde dış güzelliği olmadan sevebileceğimi düşünüyor. O haliyle seven olmaz ki hani yakışıklı olmak da önemli, güzel olmak da. Çünkü göz var, görüp beğenmek var. Bu gerçeği inkâr edemezsiniz.

Mesela biri bana yazıyor 85 90 kiloyla hiçbir şekilde dış güzelliği olmadan sevebileceğimi düşünüyor. O haliyle seven olmaz ki hani yakışıklı olmak da önemli, güzel olmak da. Çünkü göz var, görüp beğenmek var. Bu gerçeği inkâr edemezsiniz.
Genel olarak kadınlar fiziğine dikkat etmiyor. İyi fizik diye tarif ettikleri şeyi, kendilerini aç bırakarak ince ve zararlı şekilde zayıflamak olarak tanımlıyorlar. Asıl iyi fizik yapmanın spor salonundan ve iyi beslenmeden geçtiğini anlamıyorlar. İlginç bir şekilde spor salonlarına en fazla erkekler gidiyor; normalde tam tersi olması lazımdı. İyi görünmek kadınlar için daha önemli bir olgu.
Yurt dışındaki kadınların %70 i spora gidiyor. Ama Türkiye'de evet gerçekten dediğin gibi aç kalmak zayıflamak veya kilo alıp sözde balık etli görünmek ayva göbekli olmak seksi görünmek zannediyorlar. Yok abi cidden spor alışkanlığı kazandırılması lazım bu insanlara.
Dünya genelinde en fazla spora erkekler gider giden kadınladıda görüyoruz bi kalçayla milyon beğeni alanları gördük bu bizim ülkede düzelmez zaten kadın spor yapsada yapmasa da ülkede aç adam mı yok her türlü ego yüksek olur
Aynen öyle reis
çünkü Türk kadınlarının omzunda çok yük var. Diğer ülkelerin kadınlarıyla karşılaştırman tam bir haksızlık. Onların yaşam koşulları özgür, serbest, daha kolay, insani... Türk kadınlarının sokağa çıkınca güvenliği bile yok. Okusa, eş olsa, anne olsa, evin kızı olsa her şekilde kültürel olarak dört tarafı kuşatılmış tabu ve zorluklarla dolu. Güzel olsa kabahat, kariyer yapsa kabahat, evlense kabahat, çalışmasa ayrı kabahat... Yaranamıyoruz. Çoğu kadın kendini salıyor çünkü sinir sistemi savaş modunda. Diğer ülkelerin kadınları gibi özgür ve desteklenen olsak yine ekonomi çok sarsmaz. Ama toplum, aile vs kadınların tepesinde. Araplaştık kabul edelim...
Ülkemizdeki kadınların çoğunda spor aktivitesi gibi bir kültür yokta yine de sen bilirsin yani. Parası olup özgür olan çalışıp parasını kazanan gayet özgürlüğünü yaşayan kızlar da var yiyip içip kilo alıyorlar obez oluyorlar ona da balık etli diyorlar. Ülkemizde spor kültürü çok zayıf bunu kabul et bence.
Şuanda mesela senin üzerine ne gibi bir yük var? Evlendim desen o hayatı sen seçiyorsun kimse zorla sana evlen demiyor. Spor salonuna gidip ter dök desem param yok diyeceksin ki yabancı kızlarda havadan kazanmıyor McDonald'sta çalışıp sporunu yapan kızlar var gayet. Yani öyle bir yazı yazmışsın ki burası sanki Afganistan. Geçin bahaneleri.
Bahane mi kdjdjdkdkdkdkdkd. Bu ülkede kadın olmak en zor şeylerden biri. Nasıl bu kadar kör olabilirsin? Çoğu kadın baskı altında büyüyor. Kız çocukları sence özgür, rahat, özgüvenli, eğitimi tam mı büyüyor? Ergenliğe girince arkadaşıyla kahve içmesine bile izin verilmeyen bir ülke burası. Sen kendini salmak olarak görüyorsun ama sinir sistemi kendini korumaya almak için umursamamaya başlıyor. Türk kadınlarını eleştirmeden önce Türk kadınlarını yetiştiren Türk erkeklerini ve Türk toplumunu düşün bir. Diğer ülkelerin kadınları özgür, rahat, sistem onları destekliyor… Bizi ise ölsek bile neden o saatte oradaydın diyor. Türk kadınlarını beğenmek zorunda da değilsiniz ayrıca. Kimseye bir güzellik borcumuz yok bizi hayatta bırakın yeter
Kendisine saygısı olan kadın zaten sporunu da yapar dış görünüşünü de. Ülkede baskı var diye bahane uyrduruyorsun, şuanda üzerinde baskı olmamasına rağmen spor salonuna gidip ter bile dökmüyorsun. Sonra da ülkede baskı var. Şuanda var mı baskı? Şunu kabul et artık ülkemizde spor kültürü çok zayıf. Başkaları beğensin diye değil zaten insan kendisini güzel ve yeterli görmesi için yapması lazım. Amerika'da da baskı var herkeste silah bıçak var polis baskısı var orada özgürlük olsa da serserilik almış başını gidiyor. burada en azından yap sporunu gel evine. Onu bile istemiyorsunuz boşuna bahane üretmeyin burası Afganistan değil.
Ürettiğin bahanenin arkasına sığınarak spor yapmamanın bedelini karşındaki insanı suçlayarak çıkaramazsın.
Canım merhaba 💕
Önce şunu net söyleyeyim: Herkesin “beğenme kriteri” kendine ait, kimse sana illa kilolu birini çekici bulmak zorundasın diyemez. Ama “o haliyle seven olmaz” demek hem gerçekçi değil hem de kırıcı.
Türkiye’de de dünyada da, 85–90 kilo olup hem kendine bakan hem çok çekici bulunan o kadar insan var ki… Fiziğine dikkat etmek sadece zayıf olmak değil; temiz, bakımlı, özenli ve sağlıklı görünmek demek ✨
Sen de partnerinde fit bir vücut istiyorsan bu tercih, saygı duyulur. Sadece genelleme yapıp “çoğu kadın fiziğine dikkat etmiyor” demen biraz haksızlık oluyor. Çalışan, okuyan, hayat mücadelesi veren, hormon sorunu yaşayan, psikolojik olarak zor dönemden geçen o kadar kadın var… Hepsi “umursamaz” değil.
Bence en doğrusu şu:
Ne istiyorsan açık ol, ama kimsenin bedeniyle alay etme. Sen de kendi bedenine aynı özeni göster, enerjini yüksek tut, benzer bakış açısına sahip biri zaten sana çekilecektir 😌💫
Cevap
1Cevap
Vaybe normalde kızlar yazmaz sana nasıl yazdi
Yazanlar olabiliyor da yani birisi çok ciddi düşündü ama ben onu fazla kilosu yüzünden sevemem yani gözüm tutmadı. Üzüldü ama napim napsaydım zorla kabul edemezdim.
O kadar dert var ki artık kiloya sıraya gelmiyor artık
Bence de öyle kg insani dibe cekiyor her anlamda
Zayıf olduğun zaman da değişen bir şey yok yani
Çok zayıf sıska da olmaz ya
Sonra da "kizlar bizi para için seviyor" dersiniz 😏
Kendisine fiyat etiketi yapıştırmış kızlarla işimiz olmaz da yani biraz da fit olsun çokta cılız olmasın yani. Aynı isteği sizde isteyebilirsiniz boy kilo fizik takıntısı olan kızlar da var onlara da hak veriyorum
Benim tipim fizik olsun, dahili olsun dünya da yok
4 4 lük olacak diye bir şey yok tabi ama yine de insanın kendisine bakmasını istemekte kötü bir şey değil
Bazıları kendini dolu seviyor ola bilir
Belki
Hafif kilolu ama yüzü güzelse peki
Yani olabilir ama aşırıya kaçmayacak şekilde.
Siz kaç kilosunuz boyunz kaç
176 boyum, kilom da 74
Siz sorun diye
Evladım ben kilolu değilim 😄
Erkeklerde aynı
Alakası yok
Alakası yokmuş 😂😂 aynen kanka
İnsanın kendisine saygısı olması lazım önce. Fizik dediğin şey aynaya baktığında kendini güzel/yakışıklı görebilmendir. Sürekli fastfoot tüketip kilo alan insanlara asla saygım yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?