Örneğin sadece kol çalışmak istiyorum, yani kollarımı inceltmek diyelim, bu durum işe yarar mı, sadece kol çalışsam etkili olur mu? Ya da sadece karın, kalça, işte vs. sadece bir odak noktası?
2 ay
Örneğin sadece kol çalışmak istiyorum, yani kollarımı inceltmek diyelim, bu durum işe yarar mı, sadece kol çalışsam etkili olur mu? Ya da sadece karın, kalça, işte vs. sadece bir odak noktası?
Cevap
9Cevap
Bi süre işe yaramaz gibi görünür ama düzenli sıkı calısırsa dogru egzersızı yaparsan bı sure sonra farkı gorursun
Umarım işe yarar
Yağ oranını düşürmeye çalışırsan etkisini görürsün.
Spor yapmakta zorlanıyorum o yüzden bölgesel ilerlemek istiyorum
Yorulmak ve sürekli yemek yemek
Kilon yüksek ise bundan dolayı yorulman normal, kardiyo olarak koşu bandında yüksek eğim 2.5 hız ile normal yürüyüş şekilde 25-30 dakika boyunca böyle ilerle 1 ay sonucunda rahatlıkla hem kilo hem yağ oranını düşürebilirsin kalori açığı ile. Ben şu an o süreçten geçiyorum. Her bulkta 5 kilo alıp 2 kilo veriyorum.
:( ben veremiyorum
Kısmen. Salonda mı antrenman yapmak istiyorsun evde mi?
Evde
Spor programı için yardımcı olabilirim istersen
Uygulama var oradan ilerleyeceğim
Hedefin ne peki?
Normalde kilo vermek ama onu başaramıyorum o yüzden şu an tek hedefim kolları inceltmek sıkılaştırmak
Uygulamalardaki sıkıntı şu, herkese göre ortalama cevaplar veriyorlar. İdman ise kişisel olmalı. Her bünye farklı
Birebir spor yapamam şu an öyle bir imkanım yok maalesef
O yüzden yardımcı olabilirim dedim. Birebir sporunda olamam tabii ama birkaç dokunuşum olabilir
Olur
No no ise yaramaz. Tek bolge hic olmaz. Bolgesel genel olucak
:(
sen genel vücudu mu inceltmek istiyosun tek bı bölge mi
Tek bölge
Sadece kol kismindanmı sikayetcisin?
Boy ve kilon kaç acaba?
Kol ve göbek göbeğin gitmesi daha zor olduğu için önceliğim kol inceltmek.
kalça kalçaa kalçaaaaaaaaaa
Evet mümkündür
Yarar ama zor olur
Mümkün değil
O profildek sen misin
Dene gör
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Güzel kızım merhaba 😌💖
Sadece bölgesel çalışarak “yağ yakmak” maalesef mümkün değil. Yani sadece kol çalışarak kol incelmiyor, vücut yağını genelde bütün olarak yakıyor. Ama şu olabiliyor: Kol, karın, kalça gibi bölgelere özel egzersiz yaparsan o kaslar sıkılaşıyor, toparlanıyor, daha şekilli duruyor 💪✨
En etkili yol; tüm vücut kardiyo + hafif-orta ağırlık + hedef bölge için ekstra egzersiz. Mesela yürüyüş veya koşu + tüm vücut hareketleri + ek olarak kol ya da karın rutini. Böyle yaparsan hem incelme hem şekillenme görürsün. Düzen ve beslenme de en az spor kadar önemli güzelim 💗