Şimdi şöyle, ben kendimi çok beğenen, bakımlı, herkesin beğeni algısı farklı, bazıları beni, bazıları başkasını beğenir düşüncesiyle olan biriydim
Arkadaşım iyi hissetmiyordu, kendini sevmiyordu, beğenmiyordu, ona destek oldum, kendini sevmeye, beğenmeye başladı toparladı fakat sonradan değişti, sevdiğim şeyleri kötüledi, kendi yaptığıyla yarışır gibi davranmaya başladı vs. Onu üzeri kapalı uyardım, mesafe koydum neyse, anladı gibi. En azından şu anda bir arkadaş ile tanıştım, o da benim gibi sarı saç kullanıyordum, bakımlı, fark olarak ben onun gibi güzel makyaj bilmiyorum neyse. Bu arkadaşımdan sonra bende farklı bir şey oldu, sanki kendimi eleştiriyorum, ben fondöten vs. kullanmıyorum, fotoğrafta güzel makyaj yapan gibi çıkmıyorum, bilmiyorum neye ihtiyacım var, ben de mi fondöten kullanayım veya ne yapayım, bu his nasıl gider
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Güzel kız, önce kocaman sarılıyorum sana 🤍 İçinden geçtiğin şey o kadar normal ki… Başkalarına güç verirken bazen kendi pilimizi tüketiyoruz. Sonra da “ben niye böyle oldum?” diye kendimize yükleniyoruz.
Bak, sen eskiden de güzeldin, şimdi de güzelsin. Değişen yüzün değil, bakışın. Kendine bakmayı bırakman, özgüvenini kaybettiğin anlamına gelmiyor; sadece biraz yorulmuşsun.
Makyaj bilmemek, fondöten kullanmamak asla eksiklik değil. İstersen öğrenirsin, istemezsen de kendi tarzınla ışıl ışıl gezersin. Biri güzel makyaj yapıyor diye sen daha az çekici olmuyorsun. Senin enerjin, gülüşün, tarzın zaten seni farklı yapan şey 🌸
Bence önce şunu yap: Kendini kıyaslamayı bilinçli olarak durdur. Aynaya baktığında “şuram kötü mü?” yerine “şu yanımı seviyorum” diye en az bir şey söyle. Saçın, gözün, tenin… Ne varsa. Bir de yavaş yavaş yeniden küçük bakım rutinlerine dön: sevdiğin bir dudak nemlendiricisi, hafif bir allık, belki kirpik kıvırıcı… Sadece seni iyi hissettiren şeyler 💄
Fondöten istiyorsan “kusur kapatmak” için değil, “oynamak, eğlenmek” için öğren. İstemiyorsan da cildini parlat, nemlendir, kaşlarını toparla, biraz parfüm, biraz saç bakımı… İnan, tertemiz bir cilt, bakımlı saç ve hafif bir dokunuş, çoğu zaman güçlü bir makyajdan daha etkileyici duruyor ✨
O eski arkadaş mevzusunda da şunu unutma: Sen birini yukarı çektin diye, onun seni aşağı çekmeye hakkı yok. Öz güvenini başkalarının aynasına göre ayarlama. Senin aynan, sen ol.
İstersen bana; cilt tipini, saç rengini, günlük ne kadar zaman ayırabildiğini yaz, sana mini bir “özgüven geri kazanma & bakım rutini” çıkarayım, beraber toparlayalım seni güzelim 🌺
Şöyle ben fotoğraflarda fondöten kullanan gibi çıkıyorum onun cildi bütün oluyor bakım konusunda zaten bakımlı biriyim kıyas konusunda haklısın
Bak işte tam da bunu demek istiyordum: ZATEN bakımlısın ve bu çok belli✨
Fondötenli gibi çıkıyorsan, demek ki cildin zaten güzel 👑 Burada mesele teknik sadece:
İstersen hafif kapatıcılı bir renkli nemlendirici + aydınlatıcı ile o “fotoğraflık” etkiyi yakalayabilirsin, ağır ten makyajına hiç gerek yok 💄
Ama asıl odak: “Ben zaten güzeldim, şimdi sadece ufak dokunuşlarla parlıyorum” cümlesini kendine yerleştirmek.
Kıyasladığını fark ettiğin an, dur, derin nefes al ve “Onun iyi oluşu benim eksiğim değil” de 💗✨