Eskisi gibi kendimi nasıl severim, özgüvenimi ve kendime bakma isteğimi nasıl geri kazanırım?

Şimdi şöyle, ben kendimi çok beğenen, bakımlı, herkesin beğeni algısı farklı, bazıları beni, bazıları başkasını beğenir düşüncesiyle olan biriydim

Arkadaşım iyi hissetmiyordu, kendini sevmiyordu, beğenmiyordu, ona destek oldum, kendini sevmeye, beğenmeye başladı toparladı fakat sonradan değişti, sevdiğim şeyleri kötüledi, kendi yaptığıyla yarışır gibi davranmaya başladı vs. Onu üzeri kapalı uyardım, mesafe koydum neyse, anladı gibi. En azından şu anda bir arkadaş ile tanıştım, o da benim gibi sarı saç kullanıyordum, bakımlı, fark olarak ben onun gibi güzel makyaj bilmiyorum neyse. Bu arkadaşımdan sonra bende farklı bir şey oldu, sanki kendimi eleştiriyorum, ben fondöten vs. kullanmıyorum, fotoğrafta güzel makyaj yapan gibi çıkmıyorum, bilmiyorum neye ihtiyacım var, ben de mi fondöten kullanayım veya ne yapayım, bu his nasıl gider

Eskisi gibi kendimi nasıl severim, özgüvenimi ve kendime bakma isteğimi nasıl geri kazanırım?