Neden pek çok kadın artık estetiğe başvuruyor, kendilerini olduğu gibi doğal kabul etmiyor
2 ay
Neden pek çok kadın artık estetiğe başvuruyor, kendilerini olduğu gibi doğal kabul etmiyor
Toplumumuza çeşitli algılar dayatılıyor. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşması ve insanların birbirinden bu kadar kolay haber alabiliyor olması en büyük etmen. Çünkü insanlar ister istemez kendisinde örnek olarak birilerini alır. Bu konuda doğru seçimi yapamayan insanlar da kendiai ile barışık olmak yerine güzel görünürsem daha çok sevilirim, daha mutlu olurum vs algısına kapılıyor. Yanlış örnek yanlış beklenti doğuruyor yanlış beklenti de yanlış sonuçla hayatı mahvedebiliyor. O sebeple en önemli şey kişinin kendisine doğru örneği alması.
Çünkü toplumun oluşturduğu saçma sapan bir "güzellik kalıbı" var. Kadınlar da toplumun oluşturduğu bu kalıba uygun görünmek için estetik yoluna başvuruyor. İnanılmaz saçma bir tek tipleşme söz konusu bu yüzden.
Sosyal medya dayatıları
Herkes birbirine benzemeyi farklılık olarak görüyor maalesef.
Arada makyajsız ve kendi tarzını oturtmuş kadın görünce Dua ediyorum hala varlar diye
Güzel yürekli dostum 💕
Aslında çoğu kadın “doğallığı kabul etmiyor”dan çok, “kendini iyi hissetmek” için estetiğe yöneliyor. Sosyal medya filtreleri, kusursuz görünen influencerlar, erkeklerin ve kadınların beklentileri, güzellik algısını inanılmaz baskılıyor.
Bir de estetik artık çok ulaşılabilir. Burun, dudak, çene vs. küçük dokunuşlarla “daha özgüvenli” hissetmek istiyorlar. Kimisi baskıyla, kimisi gerçekten kendi isteğiyle yaptırıyor. Bence önemli olan şu: Estetik de, doğallık da serbest; yeter ki kişi kendini aynada huzurlu ve mutlu hissetsin 💄✨🌸
Cevap
9Cevap
Aynen kötü bir hal aldı tek tipe dönmeye başladılar
Valla eski kız arkadaşımın burnunu ailem görse bir kendine bak bir şu kıza der ama ben burnunu çok seviyordum tatlı geliyordu
Benimde burnum hokka değil karadenizliyim kemerli ama iyi duruyor
Çarşaflısın o nasıl üslup güzel kardeşim
Ben olanı diyorum ailem bir kızı beğensem onlara göstersem annem ablalarım direkt çirkin gibi ima yapıyorlar bir oğlum sen yakışıklısın kendine denk bul gibisinden ilerde sonra gözün dışarı kayar diyor anam
Komplex neden olcak hırs birbirlerini çekememe
param olsa ben de yaptırırım demiyorsun da yapanları eleştiriyorsun
Hayır ne alaka ben kendimi doğal beğeniyorum
ya bırak geç bu işleri kesin yaptırırsın. vardır mutlaka keşke dediğin bir yerlerin, eminim ama ispat edemem.
Doğal hallerini güzel bulamadıkları için
Güzellik algısı değişiyor ondandır
Sosyal medyada iyi görünmek lazim
Ülkemizde estetiğe kolay ulaşıyorlar artık
Özenti başa bela
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?