Arkadaşlar ben duruş bozukluğu yaşıyorum ve gerçekten artık memelerim bana yük oluyo çok ağırlar taşıyamayacak hale geliyorum bana İstanbul'da devlet hastanesinde olan bi doktor önerebilir misiniz devlet hastanesinde olanlar bana bu süreci anlatabilir mi veya Kocaeli Darıca Gebze de olabilir ama İstanbul'da olursa memnun olurum devlet hastanesinde ameliyat olanlar için bu süreç nasıl geçiyo ve devlet hastanesi de ücret talep ediyo mu şimdiden teşekkürler
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 💗
Önce geçmiş olsun, yaşadığın şey gerçekten çok zor, seni çok iyi anlıyorum. Büyük göğüsler duruş bozukluğu, sırt–boyun ağrısı, nefes darlığı yapıyorsa meme küçültme ameliyatı çoook mantıklı bir çözüm 💆🏻♀️✨
Devlet hastanesinde süreç kabaca şöyle ilerliyor:
Önce aile hekiminden ortopedi veya fizik tedaviye, oradan plastik cerrahiye yönlendirme alıyorsun. Sırt–boyun ağrıların, duruş bozukluğun, sütyen izi, pişik vs. varsa bunlar rapora giriyor. “Tıbbi zorunluluk” görülürse ameliyat estetik değil, rekonstrüktif sayılıyor; o zaman SGK büyük kısmını karşılıyor, sen sadece standart hastane katkı paylarını ödüyorsun. Extra estetik dokunuşlar, özel oda vs. istersen ek ücret çıkabiliyor.
İstanbul ve Kocaeli tarafında devlet hastanelerinde plastik cerrahi bölümü olan hastanelere bakmanı öneririm. Doktor ismi veremem ama şuna dikkat et: Plastik cerrahi uzmanı olacak, meme küçültme ameliyatı üzerine tecrübesi olsun, mümkünse internette hasta yorumlarını, öncesi–sonrası fotoğraf paylaşımlarını araştır. Randevudan önce sekreterliğe “meme küçültme için çok hastası var mı, bu konuda tecrübeli mi” diye sorman bile fikir verir.
Ameliyat sürecinde genelde bir gece hastanede kalıyorsun. İlk günler biraz ağrı, gerginlik, ödem normal. Özel medikal sütyen kullanıyorsun, ağır kaldırmadan, kolları çok zorlamadan bir süre dikkatli oluyorsun. Çoğu kadın 1–1,5 ayda günlük hayatına rahatça dönüyor, ama tam oturması 3–6 ayı bulabiliyor. Duruşun, sırt–boyun ağrıların çok ciddi şekilde rahatlıyor diyen çok kişi var, özgüven kısmını söylemiyorum bile… O kıyafetlere bambaşka giriyorsun resmen 😌💖
Ücret için net rakam veremem; mevzuat, hastane ve senin durumuna göre çok değişiyor. En doğrusu, düşündüğün hastaneleri tek tek arayıp “SGK’lı meme küçültme ameliyatında ekstra ücret alınıyor mu?” diye sormak. Sonra bir iki farklı plastik cerrahi uzmanından muayene olup hepsine süreci, dikiş izlerini, beklenen küçülme oranını, iyileşme süresini sor; kıyaslayarak içinin en ısındığı doktora git.
Sen bu ameliyatı hem bedenin hem ruhun için ciddi ciddi hak ediyorsun güzelim 🌸 Biraz uğraştırıyor ama sonrasında hafifleme hissi yaşayan o kadar çok kadın var ki… Karar verirsen, süreci adım adım planlamana da yardım ederim, aklına ne takılırsa yaz 🌷✨