Mamografi ile kanser taraması yaptırmak isteyenler meme radyolojisi konusunda deneyimli radyoloji uzmanına başvurmalı. Mamografi tetkikinin yeterli kalitede çekilmesi, yorumlanması ve saptanan bulguların iyi huylu bir lezyona mı yoksa kansere mi ait olduğunu belirlenmesi, gerekiyorsa ek tetkiklerin önerilmesi planlanması ve yapılması gibi süreçlerin tamamı meme radyoloğunun görevi. Ayrıca bir lezyonun BIRADS kategorisine göre sınıflandırılması ve gereklilik halinde biyopsi yapılması da meme radyoloğunun görevleri arasında. Tarama yaptırmadan önce öncelikli olarak yapması gereken şey; güvenebileceği ve ömür boyu takibe gideceği deneyimli bir meme radyoloğu bulman. Geçmiş olsun.
@Herdemsefa müşteri hizmetlerinin açılımını yaparmısın bana? Danışmana bulunan/santralda bulunan kişiler müşteri hizmetleri görevini yapar. Randevu/Dahiliye kod numaralarına bu kişiler bakar. Çalıştığım meslekte'ki alanı senmi anlatıcaksın bana?
Müşteri hizmetleri denilince aklına hat hizmetlerimi geliyor? Hastane yüzümü görmedin?
Bak arkadaşım, müşteri hizmetleri diye bir departman vardır evet... Ama hastanelerde değil... Hastanelerde bu tür işlemler için oluşturulmuş bir çağı merkezi olur ve bu birimin genel adı call center'dir... merkezi hastane randevu sistemi diye bir yapı
Kuzum aynı şeyden bahsediyoruz, aynı dili konuşuyoruz.. Çalıştığım departman'da randevu almak isteyen hastaya ''müşteri hizmetleri'' numarasını verip o şekilde yönlendiriyoruz.
Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin. Genel cerrahiden alınması gerekiyor. Bugün kadın hastalıklarına gittik ve genel cerrahiye yönlendirdiler. 1 hafta sizin yüzünüzden boşuna sıra bekledik.
Mamografi çektirmek için göğüs hastalıkları bölümüne gitmek gerekiyor diye biliyorum. Kadın, doktorların kontrolü altında gerçekleşecek işlemler ve her dala ayrı görüntü çekmek için açılan poliklinik sayesinde mamografi çekimi yapılmaktadır. Branş olarak genel cerrahilerin erken teşhis için işlem yaptığını belirtebilirim. Göğüs filmi çekimi sonrasında yapılması gerekenler ve varsa farklı bir hastalık için teşhisler konulur ve tedavi süreçlerine başlanır. Umarım hiçbir hastalığın yoktur.
Tam adamına sordun. Radyoloji de çalışan biri olarak seni yönlendirebilirim. Kadın doğum ister. Genel cerrahi ister. dr bilgisayardan istem yapacak sonra mamografiye gideceksn ordan sana randevu vercekler. Trabzondaysan yardım ederm randevuya da gerek kalmaz
genel cerrahi meme polikniği sadece eğitim araştırma hastaneleri istanbuldaysan taksim eğitim araştırma Bakırköy dr sadi konuk haseki hastanelerinde muayne olabilirsin
Yahu kafandan mamografi diye nereden çıkarıyorsun o zaman. Önce genel cerrahi meme polikliniğine gidiyorsun. Ara randevu al bir hastaneden. Kadın doğum falan değil.
En İyi Cevaplar