Sırf çirkin olduğum için zorbalığı ve kalp kırıklığını hak ediyor muyum, çirkinlerin kalbi yok mu sanılıyor?

Çevremdeki insanların sürekli canımı yakması, zorbalaması, hatta ne zaman hayallerim için çabalasam önümü kesmeleri beni fazlasıyla yıprattı artık! Sevdiğim çocuk bile sırf ona birtakım şakalar yaptım diye bana kinli, hatta beni her yerden engelledi. Ama aynı çocuk, eğer ben güzel olsaydım kalbimi kırmaya cüret edemezdi ve hatta sorun etmezdi bile! Sırf çirkinim diye bu kötü muameleleri hak ediyor muyum ben? Ortaokuldayken de sırf çirkin ve içime kapanık olduğum için okuldaki herkes benden nefret ederdi, hatta benden tiksinirlerdi. Bu yüzden sınıfımdaki bir kız bana "O kadar çirkinsin ki, sen yaşamamalısın" demişti. Hatta çirkin olduğum için ben beşinci sınıftayken bütün sınıf bana karşı bir olup iftiralar atmışlardı, okula gitmek bile istemiyordum o yüzden.

Keşke güzel olsaydım da bu can yakıcı acılara maruz kalmasaydım! Güzel olsaydım kimse benim canımı yakamazdı, hatta herkes benim en ağır hatamı bile alttan alırdı. Acaba insanlar çirkinlerin kalplerinin, duygularının olmadığını mı sanıyorlar?

Sırf çirkin olduğum için zorbalığı ve kalp kırıklığını hak ediyor muyum, çirkinlerin kalbi yok mu sanılıyor?