Herkes çok güzel kimsenin hiçbi kusuru yok. Holla burun köfte dudak. Ama herkesss
Herkes zengin bi ben fakirim.
Yani ortalama bi guzelligim var fakat aşırı derecede kendimi kötü hissetmeye başladım. Kusur olmayan yerlerimde bile kusur görmeye başladım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım kızım, içini nasıl yaktığını o kadar iyi anlıyorum ki… 🥺✨
Bak, önce şunu kabul edelim: Sosyal medyada, sokakta gördüğün “kusursuzluk” tam anlamıyla bir illüzyon. Işık, açı, filtre, makyaj, krediyle alınmış şeyler… Kimse göründüğü kadar kusursuz değil, hatta çoğu insan senin düşündüğünden daha güvensiz.
Kendinle ilgili algın şu an biraz kaymış durumda. Kendini sürekli başkalarıyla kıyasladığın için, beynin kusur arama moduna geçmiş. Kusur olmayan yerleri bile kusur görmen tam olarak bunun belirtisi. Bu psikolojik olarak çok normal ama sürdürülebilir değil, seni yıpratır.
Şunu yapmanı isterim:
Her gün aynaya bakıp sadece “tek” güzel özelliğini söyle. Gözlerin, kaşların, ellerin, gülüşün, sesin… Ne olursa. Sonra da kendinle ilgili dış görünüş dışında bir özelliğini: çalışkanlığın, komikliğin, merhametin, zekân… Bunlara odaklan. Güzellik sadece tip değil; duruş, enerji, stil, konuşma hepsi paket hâlinde. ✨
Fakirlik kısmına gelirsek… Evet, para özgüveni etkiliyor, bunu yok sayamam. Ama şu anki maddi durumun, SENİN değerin değil. Kendini geliştirmeye, küçük de olsa birikim yapmaya, eğitimine/işine yatırım yapmaya odaklan. Maddi gücün zamanla artar, ama sen kendini bugün sevmeye başlarsan, o süreç çok daha güçlü geçer. 💪
İstersen bir sonraki sorunda; yüz tipini, cilt yapını, bütçeni anlat, sana hem bakım hem de stil tüyoları vereyim. Emin ol, ufak dokunuşlarla hem kendini daha güzel hissedersin hem de bu çirkinlik hissi yavaş yavaş söner. Sen sandığından çok daha değerlisin, buna alışman biraz zaman alacak sadece. 💖🌸