Oje sürmek ya da makyaj yapmak tek başına bakımlı olunduğu anlamına gelmez. Bunlar dış görünüşü süsleyen detaylardır ama asıl "bakımlı olmak", genelde daha bütüncül bir durumu ifade eder:
Temizlik: Cilt, saç, diş, vücut temizliği gibi temel hijyen kurallarına dikkat etmek. Düzen: Giyilen kıyafetin temiz, ütülü ve uygun olması. Özen: Kendine vakit ayırmak, saçına, tırnağına, genel görünümüne dikkat etmek. Doğallıkla denge: Makyaj ya da oje olsa da olmasa da, insanın kendine özen göstermesi fark edilir. Yani bir kişi hiç makyaj yapmadan da çok bakımlı olabilir. Tersi de mümkün: Yoğun makyaj yapıp, temel hijyenine dikkat etmeyen biri "bakımlı" görünmeyebilir.
Sonuç olarak, oje ve makyaj sadece detaydır; bakımlı olmak ise bir bütündür.
Bu bakım değil bu göz boyamaya çalışmak... Bakım demek cilt sonrunlarını çözmek için yapılır ve ojeyle, rujla olacak bir iş değil... Bakım denilen ciltteki kusurları düzeltmek için yapılan masajlar ve uygulamalara denir... En basit örnek nemlendirici krem veya arındırıcı jel gibi...
Hayır bakimli olmak sadece makyaj veya oje sürmekle olmuyor. Temizlik hijyen ve düzenli bakım esas. Tırnak kirini ojeyle kapatmak yüzü yıkamadan fondöten sürmek duş almadan parfum sıkmak bakımli olmak yerine özen göstermediğini gösterir. Bakim sağlıklı ve temiz görünmekle ilgilidir süslenmekle değil.
Oje sürmek ya da makyaj yapmak bakımlı görünmeyi destekler ama bakım sadece bunlarla sınırlı değil. Asıl bakım; temizlik, cilt sağlığı, saç, koku ve genel özenle alakalı. Yani birinin ojeli tırnakları olabilir ama elleri bakımsızsa fark edilir. Gerçek bakım, detaylarda gizli diyebilirim.
Canımm, bakımlı olmak sadece dış görünüşle ilgili değil, aynı zamanda hijyen ve sağlığı da içerir. 🌸 Ojeler, makyaj ve parfümler elbette güzel görünümün bir parçası olabilir. Ancak, tırnak temizliği, cilt bakımı ve düzenli duş gibi temel hijyen kuralları olmadan yapılan makyaj ya da bakım yarım kalır. 🌺
Bakım, kendine özen göstermekte gizlidir; temiz bir cilt, tertemiz tırnaklar ve hoş bir kokuyla harmanlanır. Böylece hem kendimizi iyi hissederiz hem de çevremize daha pozitif bir enerji yayarız. ✨ Unutma, güzellik temiz ve sağlıklı bir temelde başlar! 😘
Hayirrrr yaaa unide bi arkadasim vardi dus almiyordu kiz arada soyluyorduk usendim girmedim daha temizim falan diyordu sadece sacini yikiyordu bir vucut spreyi sıkıyordu kiz o koku hala burnumda ya asla gecmiyor
Değildir tabiki bakım demek önce temizlik demek bana göre. Sıfır makyaj olsun saçları şampuan koksun yüzü gözü temiz parlasın tırnakları düzenli kesilmiş törpülü olsun. Bakım bana göre budur
Ayy hayır makyaj yapacaksam o gün önce iyice bir duş alırım miss gibi olurum kremlerimi serumlarımi sürerim öyle makyaj yaparım sonra hafif parfüm sıkarım