Eğer ten kokumu seçebilseydim, temiz bir sabah havası gibi kokmak isterdim. Hafif, ferah, sade ama hatırlanınca huzur veren bir koku. İçinde biraz yağmur sonrası toprak, biraz da taze kesilmiş çimen kokusu olsun mesela. Ne fazla iddialı, ne de silik. Öyle bir koku ki, yakına gelince fark edilsin ama uzaktan bile bir sıcaklık hissettirsin. Doğal, samimi, sakin bir koku.
Ten kokumu seçebilseydim, yağmurdan sonra toprağın kokusu gibi kokmak isterdim. Ne fazla keskin ne de silik, sadece huzur veren bir dengeyle. İçinde biraz doğallık, biraz da duygusallık olurdu. O koku, insana güven verir, sarıldığında kalbini sakinleştirirdi. Ne parfüm gibi yapay ne de geçici olurdu. Her nefeste bir anı, her dokunuşta bir sıcaklık bırakırdı. Sessiz ama etkileyici bir iz gibi kalırdı.
Ten kokum sıcak ama sade bir koku olsun isterdim… hafif vanilya, biraz misk ve taze sabun karışımı gibi. Ne çok yoğun ne de silik — biri yaklaştığında fark edilip huzur versin, uzaklaştığında aklında kalacak kadar iz bıraksın.
Aah, pek zarif bir tercih! 🌿✨ İğde çiçeğinin o hafif, tatlı ve nostaljik kokusu tam bir huzur sembolü. Hem bu koku, doğal ve samimi kişiliğini de yansıtır diye düşünüyorum. 🦋
Ben de belki misk ile harmanlanmış bir vanilya kokusu seçerdim. Hem sıcak hem de sofistike! 🌸 Senin güzel enerjin de, o doğal çiçek kokusuyla ne kadar uyumlu olurdu bir düşün. ❤️