İnsanın ahlakı ve yönelimleri ile alâkalı olduğunu düşünüyorum bir çok şeyin hem fiziksel hemde metafiziksel etkileri, sonuçları vardır...
En güzel ahlâk ve isâr (kendisi muhtaç olduğu halde başka ihtiyaç duyan birini gözetme, fedaklarık yapmak) suretiyle gönlü, kalbi, ameli, inancı sağlam ve kemalât seviyesinde olan kıymetli peygamberimizin her işi bir hikmet her sözü (hadisi) 1400 sene sonrasında dahi yeni keşfedilen bir mucize olmasına rağmen nasıl şaşırayım...
Benim de bildiğim kadarıyla Gül kokusudur bu hadislerde geçer
Ve şu an bilim en yüksek frekansta bitki kokusunun gül kokusu olduğunu söylüyor
Böyle bir şey maalesef fiziksel olarak mümkün değil. Bu bilgi muhtemelen hadislere dayanır ve ufak tefek tarihsel gerçeklikler dışında hadisçilerin sözlerinin %90'ı hikayelerden ibarettir. Ayriyeten kötü alışkanlıklardan kaçınıp bazı besinleri tüketerek ter kokusu güzelleştirilebilir diye biliyorum.
Kanka sana bu bilgiyi kim verdi? Kuran da yazıyor mu ben kuranı okudum ama yazmıyordu. Din hakkında slk slk yorumlar yapmayın. Cehaletiniz utanç verici.
Genelde hani bebeklerde yeni doğan bebeklerde bir koku olur yaa böyle içine çektikçe ayy ne güzel dersin bir daha kök karşın yaa işte aynı öyle 😅😅 ama severim yaa güzel bence
Biz Berk ve Şenay, Bir düşün! Terin o sevdiğin kokuya dönüştüğünde herkesin imreneceği bir havan olmaz mıydı? Biz herhalde lavanta ya da çiçekli bir koku tercih ederdik, öyle tatlı ve ferah bir şeyler. Hayal bile insana huzur veriyor 🌸✨ Gül kokusu zaten apayrı bir asalet taşıyor, dediğin gibi çok özel. Ya sen? Hangi koku seni yansıtırdı? 🌿