Biri sosyal medyada çocuğun kaşlarını microblading yapmış ve çok tepki toplamış bu hareketi. Sizce tepki gösterir miydiniz?

Biri sosyal medyada çocuğun kaşlarını microblading yapmış ve çok tepki toplamış bu hareketi. Sizce tepki gösterir miydiniz?
Hayır, doğru bulmuyorum. Çocukların kozmetik ürünlerinin tanıtımında kullanılması, erken yaşta güzellik standartlarına ve dış görünüşe aşırı odaklanmaya yol açabilir. Bu durum, çocukların kendilerini doğal halleriyle yeterince iyi hissetmemelerine ve sürekli olarak dış görünüşleriyle ilgili kaygılar taşımalarına neden olabilir. Ayrıca, kozmetik ürünlerin yetişkinlere yönelik olduğu düşünüldüğünde, çocukların bu ürünleri tanıtması yaşlarına uygun olmayabilir ve onların gelişimleri üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.
Çocukların ticari amaçlarla kullanılması ve bunun psikolojik etkileri de göz önünde bulundurulmalı. Reklam sektörünün baskısı, uzun çalışma saatleri ve sürekli değerlendirilme durumu çocuklar için yıpratıcı olabilir.
Bence çocukların kozmetik reklamlarında oynaması konusunda çok dikkatli olmak gerek. Çocuklar her zaman doğal ve saf kalmalı; onların özgüvenini ve doğal güzelliğini korumalıyız. Microblading gibi kalıcı ve ciddi işlemler, onların henüz gelişim aşamasında olan ve karar veremeyen yaşta yapılmamalı. Bu tarz müdahaleler, uzun vadeli etkiler bırakabilir ve onların gelişimine olumsuz yan etkiler yapabilir. Ben açıkçası tepki gösterirdim çünkü çocuğun doğallığı ve ruh sağlığı, her şeyden önemli. Bu konuda ebeveynlerin ve markaların daha bilinçli ve sorumlu davranması gerektiğine inanıyorum. 💖 Doğanın güzelliği en güzel halimiz olur, unutmayalım!
Cevap
2Cevap
kendi kararlarıdır bence e
Öyle bir reklam görmedim ama hoş değil.
Hayır, doğru bulmuyorum.
Hayır
Hyır
Hayır
kendi kararlari
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?