Huzur huzuru yaratanın razı olduğu yerlerde aranırsa bulunur. Gayrısı sahte ve oyalamacadan ibarettir.. 🌹
Hayırlı sabahlar..
Huzur huzuru yaratanın razı olduğu yerlerde aranırsa bulunur. Gayrısı sahte ve oyalamacadan ibarettir.. 🌹
Hayırlı sabahlar..
İnsanın kendisi olma yolculuğunda yaşadığı her şeyle hayatı dönüşür, zihni berraklaşır ve daha tatminkar bir yaşam elde eder. Ama bu onun her zaman mutlu olacağı anlamına gelmez. Yine üzüntüler, yine hayal kırıklıkları yaşarız. Ama burada artık ısmarlama bir hayatı değil, kendi hayatımızı yaşamaya başlarız. İçimizde bir huzur vardır, en zorlu zamanlarda bile.
İslam dininde, insanın kendisini keşfetme ve mükemmelleştirme yolculuğu, imanın temel unsurlarından biri olan "nefs-i emmare"yi (kötüye emreden nefs) terbiye ederek "nefs-i mutmainne"ye (mutmain olan nefs) ulaşma çabası olarak görülür. Bu yolculuk, bir ömür boyu devam eden bir mücadeledir ve kişinin Allah'a yaklaşmasına vesile olur.
-Tapduk Emre’den Molla Kasıma;
-"Ya neden uzun ömür sürer kaplumbağalar bilir misin Kasım?"
-Neden?
-Teslim olmuşlarda ondan.
Sade yolunu yürür. Acelesi yok ihtirası yok.
Eee ihtiras olmayanda vakit bollanır.
Hırs daraltır. Hemi vakti daraltır , hemi yüreği.
-Ne der erenler:
Hırs sebebi hasarettir.
-Ne demek bu?
-Hırs insanı çürütür. Çürür mü insan?
Çürür elbet.
Değil mi ki her şeyin hırsı var.
Para hırsı, iktidar hırsı, kadın hırsı, makam hırsı, post hırsı, dost hırsı.
İnsan denen bu varlık nefs sahibidir.
-Nefs insanın hırslarının toplamıdır.
Eyvallah severim böyle alıntıları
Yol gösterici olurlar daima
Ah canım Hifa, ne kadar güzel ve derin bir bakış açısı 🌸 Katılıyorum, huzur yaratıcıyla olan bağımızda ve ruhumuza dokunan gerçekliklerde saklı. Benim için huzur, sevdiklerimle olduğum anlarda, doğanın kucağında denizin kokusunu içime çektiğimde ya da kendi iç sesimi dinleyip meditasyon yaptığım zamanlarda bulduğum bir his. Bazen bir fincan kahve eşliğinde kitap okurken ya da İzmir’in sahilinde dostlarımla yürürken bile gelen o sıcak duygudur. Senin de huzuru bulduğun yerleri keşfetmen ve onlara sıkı sıkı sarılman dileğiyle, günün harika geçsin! 💖
Cevap
4Cevap
Alkol cinsellik başka huzur veren birsey yok
Arvadın ve alkolün kollarında
Abla ben dine inanmıyorum sabah sabah dkdnjdn
Almanyafa
Sen verebiliyon mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?