Fotoğrafçılıkta fotojenik denen bir terim vardır gerçek hayatta çok güzel görünen fotoğrafta güzel görünmeyebiliyor. Ses kaydı yaparken kendi sesiniz size çok güzel gelebilir ama ses kaydındaki ses hiç sevmediğiniz bir sese dönüşebilir. Gerçek ses maalesef kayitta duydugunuz sestir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 3 ay
Fotojenik değil, ondan. Yapman gereken, fotoğrafçı birini tutup, onun sayesinde fotoğraf çekilmek, bedavaya çekenler bile var. Üniversite öğrencileri falan bedava çeker. Erkek bulursan çeken, uygun fiyata çeker. Yalakalık olsun diye. Millet amsalak çünkü 😅 kadına ayrımcılık yapılıyor
01 Yorumla- 3 ay
Açıklama yapiyim. Üniversite de, fotografçılık hobisiyle ilgilenen birinci sınıf öğrenciler var. Bunlar dersde zorunlu hobi ediniyorlar. Fotoğrafçılık tercih edenler bedavaya, ya da uygun fiyata fotoğrafını çekiyorlar. Bunların dışında bir erkek fotoğrafçı, sana yavşamak için, senle ileriyi düşünmek için, sana uygun fiyat teklif edebilir. Bazıları da yeni başlamış sayılırsa bu işe, referans olsun diye, kendi reklamını yapmak için, uygun fiyat verebilir
Güzel bakan güzel görür güzel gören hayatından zevk alır derler
Galiba özgüven sorunu olabilir kendinle barışık olmaya bilir belki sevgi ilgi görmediğinden böyle hissediyor olabilir diye düşünüyorum04 Yorumla- Soran3 ay
Ama gerçekten günah çıkmış gibi hissediyor
- Soran3 ay
Evet ama günah gibi çıkıyorum 😂
- 3 ay
Kendini şartladığı için beğenmez ve sürekli daha iyi poz arayışına girer. Onun yerine doğal halini çekse daha samimi ve sıcak bir fotoğrafı olur. Ki doğallığıin hastasıyız.
01 Yorumla- Soran3 ay
Yani belki haklısın
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorGüzel bir kız olsan bile, fotoğraflarda her zaman istediğin gibi çıkmamanın birkaç nedeni olabilir. İlk olarak, doğal ışık genellikle fotoğraflarda en iyi şekilde görünmeni sağlar, bu yüzden iyi bir aydınlatma her zaman önemlidir 🌞. Ayrıca, kameranın açısı da çok önemli! En iyi açını bulmak için farklı pozlar denemelisin 📸.
Bir diğer nokta ise, bazı insanlar kameraya karşı daha rahattır ve bu nedenle daha doğal görünürler. Fotoğraf çekilirken kendini rahat hissetmeye çalış, belki böylece sonuç daha içten olabilir 😄. Ve tabii ki stres yapma, hepimiz fotoğraflar konusunda seçici olabiliyoruz. Unutma, en güzel sensin ve önemli olan kendini nasıl hissettiğin! 💖00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
- s3 ay
Fotojenik değildir veya doğru açıyı bulamıyordur.
34 Yorumla- Soran3 ay
Nasıl fotojenik olunur
- 3 ay
Doğru ışık ve açılarda olur. Selfie bol bol çekilmek gerek. O fotolarda özgüveni arttıracaktır:)
- Soran3 ay
Teşekkürler ❤️
- 3 ay
Rica ederimm🫶🏻
- 3 ay
Güzelse güzel çıkar, güzel çıkmıyorsa güzel değildir.
05 Yorumla- Soran3 ay
Günlük hayatta iltifat alıyor ve çok güzel ama fotoğraflarda farklı günah gibi
- 3 ay
Günah gibi mi?
O ne demek yaw? - Soran3 ay
Yani böyle çok aşırı masum güzel değil işte
- 3 ay
Kaç yaşındasın sen?
- Soran3 ay
22
- Açı ve Işıklandırma, fotoğrafın çekildiği açı ve ışıklandırma, yüz hatlarını farklı gösterebilir. Kötü açı ya da sert ışık, yüz hatlarını olduğundan farklı gösterir.
- Poz Verme, doğal pozlar vermek zordur. Poz verirken kasların
gerilmesi ya da rahat olmamak, yüzdeki ifadeyi olumsuz etkilerrr.
- Lens ve Kamera Kalitesi, fotoğrafın çekildiği cihazın kalitesi de önemli. Düşük çözünürlüklü kameralar ya da geniş açılı lensler yüz hatlarını bozar.
- Kamera Arkası Algısı, fotoğrafta yüzler, aynadakinden farklı görünebilir çünkü fotoğraflar ters görüntü yaratmaz. Bu da kişinin kendi görüntüsüne alışkın olmadığı bir yüz görmesine yol açar
- Stres ve Rahatlık, fotoğraf çekimi sırasında gergin hissetmek, doğal olmayan bir ifade yaratır.12 Yorumla- Soran3 ay
Teşekkürler ❤️
- 3 ay
Neden olacak kendilerini kameranın karşısında kasıyorlar ay güzel çıkmam lazım yok şöyle çıkmam lazım kendini sıkıştırıyorlar böyle heyecan falan ister istemez yanlış poz veriyorlar biraz da gevşek durun ya akışına bırakın bak o zaman nasıl güzel çıkıyor
15 Yorumla- 3 ay
evet bende onu deneyimledim umursamadan çektiklerimde güzel ugrastiklarim kötü oluyor
- 3 ay
Yine döndük dolaştık benim yazdığıma geldik 🙂 bu işler böyledir ne kadar kendini çok poz vermeye odaklanırsan kaba gösterirsen kesin bir hata demeyelim de işte yamuk çıkıyor o yüzden olduğun gibi kal gevşek dur sanki hiç kamera çekmeyecekmiş gibi
- Soran3 ay
Teşekkürler deneyeceğim
- 3 ay
Bence hemen bir dene pişman olmayacaksın 🙂
- Soran3 ay
Teşekkürler 😊
Güzellik & Bakım konusunda 1b cevap paylaştı. Selam, Bunun birçok sebebi olabilir o yüzden sorunumuzu bulalım🐣
*Fotojenik değildir.
Bazı insanlar doğuştan kameraya poz vermeye eğilimli olurlar nasıl çekersen çek güzel çıkarlar.
*Poz vermeyi bilmiyordur.
Pinterestten poz vermeyi öğrenebilirsin ordaki beğendiğin fotoğraflardan istediğin pozu verebilirsin.
*Arka plan yetersizdir.
Çekindiğin manzaralar güzel olmalı sana da anı hissettirip modunu yükseltmeli ki güzel bi poz yakalayabilesin.
*Kamera kötüdür.
Görüntü kalitesi yüksek bi telefon ya da kamera kullanmanı öneririm kalite ne kadar güzel olursa o kadar güzel çıkarsın iphoneler genelde bu konuda başarılı.
*Çeken kişi fotoğraf çekmeyi bilmiyordur.
Bu durumu çok yaşadım ışık ve açı ayarlayamıyorlar o yüzden daha iyi fotoğraflar çeken arkadaşlar edin 🤭🐣
14 Yorumla- Soran3 ay
Teşekkürler
Güzellik & Bakım konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kamerada çekilen resimler mercek ve sensörün derinlik ve ışık sorunu olduğundan dolayı insan yüzündeki detayları tam yansıtmadığını düşünüyorum yani en azından aynada ters yansıma da olsa gerçek anlamda kaliteli bir şekilde görünürüz fakat kamerada öyle olmuyor ne yazık ki
12 Yorumla- Soran3 ay
Teşekkürler
- Gizli Üye(18-24)3 ay
Aynisini yasiyorum ya gerçekten arkadaslarim bile soyluyor kamerada yuzun degisiyo gercekte asla boyle degilsin diye, buyuk ihtimalle yaptigim makyaj yuzunden makyajimi degistirmeyi deneyecegim bide
11 Yorumla- Soran3 ay
Evet ya sonunda anlayan biri
- 3 ay
Fotoğraf çekmek insanın gözünü aklını
ve yüreğini aynı hizaya getirmekten ibaret
yani fotoğraf makinasını bile kandıramıyosunuz
içi fesatlık olanın gerçek yüzü
fotoğrafta ortaya çıkıyor ne yazık ki❗02 Yorumla- Soran3 ay
Yaa knka ya 😂
- 3 ay
Kanka yapcak bişey yok
adamlar icat etmiş yani 😂
- Gizli Üye(25-29)3 ay
ben fotojenik değilim ama gerçekte bebek gibiyim bazı arkadaşlarım sosyal medya yanıltıyo fotoğraflardan daha güzelsin diyo mesela ama ne yapalım kullanıyoruz mecbur bi şekilde
10 Yorumla Pinterest te çok güzel fotoğraf tuyoları var orada bakip çekebilirsiniz
21 Yorumla- Soran3 ay
Teşekkürler
- 3 ay
Günah gibi çıkmak ne demek? Masum çıkmıyor deseydin ya. Ayrica güzel olup fotojenik olmayanlar da var.
05 Yorumla- Soran3 ay
Yani nasıl anlatayım bilmiyorum günah gibi çok masum Durmuşum gibi
- 3 ay
Bir insan masum yüzlü degilse ya cekici, seksi bir yüzü vardir ya da kötü enerji veren bir yüzü vardır, cakal gibidir.
- Soran3 ay
fotoğraflarda çok masum gözüküyorum biraz havalı çıkmak istiyorum
- 3 ay
Hmm durusunla verdigin pozla alakali bu biraz da. İnternetten arastirabilirsin ona gore pozlar.
- Soran3 ay
Haklısın bakayım teşekkür ederim
- m3 ay
Fotojenik değildir, doğru açılardan fotoğraf çekmeyi bilmiyordur veya.
12 Yorumla- Soran3 ay
Nasıl fotojenik
- 3 ay
Fotojenik olmak özgüven rahat duruş sergilemek çekici olmak vesayre.
- 3 ay
Çirkin kadın yoktur, filtresiz kadın vardır 😂
14 Yorumla- Soran3 ay
Filtre ile bile günah çıkmış gibi hissediyor
- 3 ay
Sosyal medya da kime baksam, herkes aynı estetikli ve filtreli. Bütün kadınlar birbirine benziyor artık. Herkes güzel,😂
- Soran3 ay
Orası ayrı konu
- 3 ay
O yüzden birazda cirkin lazım 😂
- 3 ay
Günah gibi kelimesinin ardından gelen varoşluk hissiyatı..
09 Yorumla- Soran3 ay
Kötü anlamda demedim yani günah gariban gibi çıkıyorum demek istedim yargısız infaz yaptıktan sonra gelen varoş hissiyatı..
- 3 ay
Günah gibi ne ya siirtli falan mısın doğulular kullanır o terimi
- 3 ay
Hee aynen yargısız infaz evet.. Kullandığın kelime direk siirt batman gibi köylülerin kullandığı bi kelime, günahtır lo 😅
- Soran3 ay
Köylü demendeki seviyem seni belli etti İstanbulluyum ama doğulu kardeşlerimi çok seviyorum seni üzmüşler galiba ama terbiyeli ol yoksa çok ağlarsın
- 3 ay
İpini koparan geceye meze olur bizi sana sordurur. Öyle ağlarsın diyorsan sözünün arkasında dur ağlat bakalım
- Soran3 ay
Sana ağlarsın dedim ağlatırım demedim daha okuma yazman yok Doğuya köy diyorsun köy dediğin yerlerde okuma yazma var gelişmiş sen gelişmemişsin sanırım
- 3 ay
Aynen okuma yazma bayağı var. hep haberlerde o yüzden görüyoruz çocuklari toprağa gömenleri, tecavüzleri, vs vsleri türkçeyi senden 10 kat iyi biliyorum merak etme
- 3 ay
Ben malatyalı'yım. Doğuyu iyi bilirim alınganlıklarıyla meşurdurlar. sende onlardan birisin işte.
- Soran3 ay
Knka İstanbul'da olan olayları görmüyorsun galiba ALLAH Korusun Her yerde oluyor Ama sen genel olarak kötü kalpli biri gibisin o yüzden uzatmayalım hadi By
- 3 ay
Bu daha iyi bir şey fotoda 10 üzerinden 8 çıkıyorsun sonra realde 10 üzerinden 11 oluyor ki daha etkileyici oluyor …
00 Yorumla Bunun nedeni fotojenik değildir. Güzel olmaktan başka bir şey bu. Yaratılış ile var olur
Bunu bir profesyonel olarak basitçe böyle anlatırım00 Yorumla- 3 ay
Bir çok kişide olur bu insanlar kendi fotoğrafını görüp sesini duyunca yadırgar
02 Yorumla- Soran3 ay
Herkes beğenmez mi fotoğrafını
- 3 ay
Çok kişi beğenmez erkekler güzel çıkan fotoğrafı sosyal medya hesaplarında kullanır yıllarca değiştirmez
- 3 ay
Güzel olması fotojenik olduğu anlamına gelmez 🤔
01 Yorumla- Soran3 ay
Fotojenik nasıl olunur
- 3 ay
Güzelliğinin farkında olan bir kız kadar tehlikeli bir şey yoktur bir erkek için.
03 Yorumla- Soran3 ay
Neden
- 3 ay
Daha iyisinin peşinde olmak gibi mental bir durumları var. Alışkanlık olmuş.
- Soran3 ay
Hm bilemedim
Güzellik & Bakım konusunda 524 cevap paylaştı. Fotojenik değildir , poz vermeyi bilmiyordur
00 Yorumla- 3 ay
Güzel dediğin kız Kadın belki de mide bulandırıcı ve tiksindirici olamaz mı?
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)3 ay
Bende normalde çok güzel olduğunu söylüyorlar ama fotoğraflarda ağzım gözüm burnum yamuk çıkıyor özelllkle arka kamerada
01 Yorumla- Soran3 ay
Ayn ya
Kamera lensi insan gözüyle bir değildir ayrıca çeken kişinin becerisi falan da etkili o yüzden çok umursama
10 YorumlaBu durumdan bende muzdaribim. Çünkü aynada gördüğünle aynı çıksın istiyorsun fotoğraflar. Halbuki hiçbirimiz aynada kendimizi gördüğümüz gibi görünmüyoruz
01 Yorumla- Soran3 ay
Maalesef ya
- Gizli Üye(30-35)3 ay
Güzel kızın aurasını telefon kaldıramaz
31 Yorumla- Soran3 ay
Umarım öyledir
çok güzel bir soruya değindin bende çok merak ediyorum acaba neden
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)3 ay
Aynen ya fotoğrafta başka kamera başka
23 Yorumla- 3 ay
Sende mi resim çekerken begenmiyosun kendini
- Soran3 ay
Kesinlikle
- Cevap sahibi3 ay
@hassas_dokunuslar evet çok kötü çıkıyorum
- Gizli Üye(30-35)3 ay
Kameralar insan gözünün alğımadığı sivilceleri çizgileri bile gösteriyor. Kameralar insan gözünden net görüyoe
00 Yorumla - 3 ay
güzel olan güzel çıkar demekki o güzel değil :D
01 Yorumla- Soran3 ay
Yalan borcum yok knka çevresi mi canım o zaman
- 3 ay
Kamera neyi görüyorsa onu çekiyor demekki kız güzel değil
04 Yorumla- Soran3 ay
Güzel knka baya iltifat alıyor normal hayatta ama fotoğraflarda günah çıkmış gibi hissediyor
- 3 ay
😀😀😀 Ne ile çekim yapıyorsunuz
- Soran3 ay
Kamera Snap ama yine günah gibi çıkıyor
- 3 ay
Bir ömür. gozlerimle bakayım sana günahıyla sevabiyla🫠🙂
- 3 ay
Zaten günümüzde fotoğraflarda güzel çıkmak mi, reelde güzel olmak mi önemli çözemedim 🤣
00 Yorumla - 3 ay
Aynada daha güzeliz gerçekten ama Kamer le alakalı
10 Yorumla - 3 ay
Hiç anlamış değilim bu yüzden fotoğraf çekilmiyorum
00 Yorumla - 3 ay
Sen bi de bizi gör, hilkat garibesi gibi çıkıyoruz..
00 Yorumla - 3 ay
Kemik yapısı kamera lensi ve ışık gibi faktörlerden olabilir
00 Yorumla - 3 ay
Güzelliğine kameranın kalitesi yetersiz kalıyordur belkide
06 Yorumla- 3 ay
Mantıklı değil mi ama😂😂
- 3 ay
Teşekkür ederim 😅
- 3 ay
İyi günler Tuğçe Hanım 🙂
- 3 ay
foto çeken arkadaşları genelde fesat oluyor
00 Yorumla - 3 ay
Gerçekten öyle yaaa
13 Yorumla- Soran3 ay
Sonunda beni anlayan kişiler çıktı
- 3 ay
Normalde çok iltifat alırım ama resime gelince sanki başka birini çekmiş gibi
- Soran3 ay
Aynı şekilde
Enerjisi ve Aurosu çok düşüktür.
01 Yorumla- Soran3 ay
Belki olabilir
günah gibi çıkmak nası bir tabirdir
02 Yorumla- Soran3 ay
Yani aşırı masum güzel değil böyle fazla kötü
- 3 ay
Yoo guzel olan guzel cikiyor 😅
02 Yorumla- Soran3 ay
Öyle olmuyor işte güzel olan günah çıkıyor
- 3 ay
Gunah cikiyor derken 🤔
- Gizli Üye(25-29)3 ay
Bende de kızlar dik dik bakıyor normalde sanalda millet küfür ediyor iğrenç diyorlar. Fotojenik değiliz sanırım
00 Yorumla Belki de güzel kızlar poz veremiyordur😂
01 Yorumla- Soran3 ay
Bu Olabilir ya
- 3 ay
Güzel kızlar foto çekinmesin lütfen
01 Yorumla- Soran3 ay
Neden
- 3 ay
Demek ki güzel değil mk 😂
02 Yorumla- Soran3 ay
Güzel hatta baya iltifat alıyor normal hayatta
- 3 ay
İltifat alır normaldir bizim erkeklerimiz biraz maldır gereksiz gö7 kaldırmayı severler
- 3 ay
Aurasi yüksek değildir
02 Yorumla- Soran3 ay
Günlük hayatta yüksek ama fotoğraflarda günah çıkmış gibi hissediyor
- 3 ay
Bende öyleyim. İktir et fazla takma gülüşün güzelse fotoğrafa gerek yok
- 3 ay
Zannettiği kadar güzel değildir
02 Yorumla- Soran3 ay
Güzel bunu çevresi söylüyor
- 3 ay
Çevresi teselli ediyor olabilir
- 3 ay
Güzel olmadığı için.
03 Yorumla- Soran3 ay
Güzel knka baya iltifat alıyor normal hayatta ama fotoğraflarda günah çıkmış gibi hissediyor
- 3 ay
Poz vermeyi ve doğru ışık ayarı yapmayı bilmiyorsun demek ki. Ayrıca, profesyonel bir kamerayla çekim yapabilirsin; telefonun kötüyse, güzel çıkmaz.
- Soran3 ay
Teşekkürler
- 3 ay
Fotojenik değildir
01 Yorumla- Soran3 ay
Nasıl fotojenik olunur
- 3 ay
Yanlış kamara acısı olduğu için
01 Yorumla- Soran3 ay
Nasıl ayarlanır peki
- u3 ay
Güzel değildir