Bence konunun güzel olup olmamanizla ilgili değil. Kadın ya da erkek olunmasiyla da alakası yok. İnsan olup olmamakla ilgili tam olarak.. Karar verip , verememekle. Ne istediğinizi bilip , bilmemekle. Başkalarına bakarak mı, yoksa kendi yolunuzda ilerlemekte. Herkes ne yaparsa kendine, kendi kendine yapar. Hak alınır istenmez. O nedenle kişi neyi hak ediyorsa yaptıklarıyla söyledikleriyle ona göre yaşar. Ne fazlası ne de eksiği. Tabi istisnai durumlar olur hatta olacaktır ama o % lik dilimde kaç kaça vurur belli olmaz. Gönülden istek ve buna bağlı olarak isteği fiile dökmek her zaman diyemem ama çoğu zaman olumlu sonuçlar doğurur. Geçici şeylere hiç takilmadim. Bu 18 imde de de böyleydi,38 yaşıma geldim hala böyle. Karakter , kişilik, gönlünün güzelliği birazda olsun yüzüne vurduysa , onu size hissetiriyorsa fazlasını aramak için insan ilk önce kendine bakacak.
Sürekli karşındaki kişide hata veya yanlış bulan insanlar , aslında kendi yaptıklarını ört pas etmek , üzerini örtmek için bu yola baş vurur. Tabi ki kimse hatasız değil, kimse dört dörtlük olamaz çünkü hepimiz insanız etten kemikten yaratildik. Hata illahaki yapicaz yapmayaliyiz da yoksa insan olamayız.
Asıl önemli olan bunları minimuma indirmek ya da indirmek için acaba , emek harcamak.
Keşke her şey benim memnun olup olmamam kadar kolay ve basit olsa ama değil maalesef. Bunu ister kabul edin ister etmeyin ben buna hem karışmam, hemde müdahale edemem ama gerçek olanda değişmez.
Siz soruyu sordunuz bende yaşadıklarıma ve tecrübeme , gördüklerime göre size yanıt verdim.
Amacim doğruyu ve gerçeği söylemek. Kimsenin gönlünü yapmak , yönlendirmekte değil. Gerçeklerle yüzleşmezsek kaçarsak mutlu olamayız.
Bu sadece ikili ilişkilerde değil hayatın her alanında böyle.
Mutlu olmak , bunu istemek insanî bir durum doğal ve saf olan bu. Bu şekilde bir isteğiniz en doğal hakkınız fakat bunu yaşamanızın mümkün olmayacağı birini seçerseniz.
Hayatın kaydı. Noldu mesela? 4ncü evre kansere yakalandın 3 ay ömrün mü kaldı? İşinden haksız yere mi kovuldun? Ölümden başka herşeyin çaresi var hepsi geçiyor zamanla, umudu yitirmemek gerek… Ne demiş Sıla; Herkes geçiyor aynı yollardan, Tanıdığımız yok yukarılardan. İnatla sarılacaksın, sabredeceksin yaşayacaksın. Azmedeceksin, hazmedeceksin… Çok sevdiğim şarkılarından bir tanesidir.
Guzel kadinlar hep cekinilendir erkekler tarafindan reddedilme korkusu vardir karsi tarafa hissetirin istediginizi kolaylasicsktir. Bi bakisla bi hareketle