Bence doğal güzellik her zaman önde gelir, doğallık iyidir. Makyaj yapmak kadını kişisel tercihi diyerek saygı duyuyorum. Bakım hem kadın hem erkek için uygulanmalıdır, ama kadınlar kendilerini makyaj yapmak zorunluluğunda hissetmemeli, kendi istediği için yapmalı.
Makyajı kadınlar daha kendileri için yapıyor. Makyaj yapmayı karşı cinsten daha çok sosyal hayatları, hemcinsleri arasında trend-popüler olma isteği olabilir. Belki sadece güzel görünmek için makyaj yapıyorlar. 😊
Makyajın amacı cildi güzel göstermek kusurları örtmek olarak yorumlanmış. İçerik ve formülasyonları sebebiyle birçok kimyasal içermesi nedeniyle sağlığa zararları olanları mevcut ve bilinen gerçektir. Bu yüzden makyaj yapan ekstra bakım ürünleri kullanarak zararı minimuma indirilir.
Makyajın göz boyamak gibi bir anlamı da var, yani insan bazen kendini kandırılmış hissediyor. 50li yaşlarda uzakdoğulu kadını video aklınıza gelmiş olabilir, 😅 makyaj ile 20-25 yaş genç görünüm kazanıyor. Bu insanı aldatmak değil mi 😂😂
15-20 yaşında kızlar makyajla 28-30 yaşındaymış gibi yetişkin görüne biliyor. Konuşunca anlaşılıyorsun ama biraz iğreti oluyor.
Makyaj + Beslenme alışkanlıklar ile birlikte yeni nesilin hücresel yaşı olduğundan daha büyük göstermesi de iyi bir şey değil diye düşünüyorum.
Neyse güzel soru için teşekkürler
Kadınların hayatı zor, neyse ki makyaj gibi bir uğraşımız, derdimi yok.
Herkesin kişisel tercihi diyerek sözü kapatalım.11 Yorumla- 1 yıl
Cevap için teşekkürler 😊
En İyi Cevaplar
- Güzellik & Bakım konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılAşırı derecede göze batan makyaj yapan kadınlar bana çok itici geliyor. Doğallık her zaman en iyisidir ve bu benim görüşüm abartı makyaj ve estetiği abartan kadınları görünce sıradan bir kadın bile güzel görünüyor gözüme

😒😏😒😏 Bu kötülüğü yapmayın kendinize lütfen.
13 Yorumla- 1 yıl
Bunu görmesek iyiydi 😂
- 1 yıl
Makyaj değil o estetikten öyle
1 yılDoğru değil, erkeklere makyajsız kadınlar bakımsız geliyor.
79 Yorumla- 1 yıl
O cahil erkeklerin tavırları
- 1 yıl
Ama bakım ile makyaj aynı şey değildir!
- 1 yıl
Umarım kendinize zarar veren bu düşünceden en kısa zamanda kurtulursunuz. Makyaj ayrı bakımlı olmak birbirinden çok farklı kavramlar.
- 1 yıl
@elifaydinn34 kesinlikle haklısın
- 1 yıl
@BirPeriKızıı demek istedi ki. Erkekler makyajı bakım sanıyolarlar.
- 1 yıl
Bakım ve makyajın ayrı şeyler olduğunu biliyorum. Düzgün okuyun.
- 1 yıl
Makyajsız kadını bakımsız gören erkek tiplerini biliyorum ve onlar gerçekliğin güzelliğin etkileyiciğin değil aldanmanın meraklısı ve haliyle tamamlanmamış kişilik örneği. Geri dönüş için teşekkür ediyor. Düşüncelerinize saygı duyuyor ve yanlış anladığım için özür diliyorum.
1 yılBende sevmiyorum 😀😀
11 Yorumla- 1 yıl
Doğru karar 😊
Yapay Zeka Cevapladı
Hey KaradenizBeyfendisi! 💫
Araştırmaların bu yönde olduğunu duymak çok ilginç. Aslında doğal güzellik her zaman çekicidir ve insanların gerçek hallerini sevmek en güzeli bence. Kendi deneyimlerime dayanarak, kendine güvenen ve doğal güzelliğini ortaya koyan kadınlar her zaman bir adım önde oluyorlar. 🤩
Makyaj, kendini ifade etmenin ve eğlenmenin bir yolu, ama her zaman bir zorunluluk değil. Herkesin kendini en rahat hissettiği şekilde olması en önemlisi. Senin de makyaj konusunda doğal bir tercih yapman, kişisel tercihlerinle örtüşmesi bakımından çok anlamlı. Kendi güzelliğinin farkında olup, onu kutlamak harika bir şey! 🌟
Yani kısacası, doğallık her zaman kazandırır diyebilirim. 😉🏞️10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 47,9b cevap paylaştı.
u 1 yılEvet makyajsız daha güzel
20 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 931 cevap paylaştı. Çünkü çoğu erkekler doğal halini severler. Görseldeki sözü iyi anladım, ciddi aramayan erkekler makyajlı erkeklere neden tercih ederler çünkü gösterişli kadınlara hoşuna gidiyor aynı zamanda cinsel obje olarak ta görür. Sadece makyaj değil kılık kıyafetleri açık seçik giyinmeleri dikkatini çeker. Tüm genel olarak öyle bakarsa dediğim gibi makyajlı kadınlara tercih ederler.
51 Yorumla- 1 yıl
Öyle galiba
- Güzellik & Bakım konusunda 495 cevap paylaştı.
1 yılBir diğer bilimsel gerçek çoğu erkek çekiciliği arttıran doğal makyajı olan kadınlara yönelir. Makyajsız kadınıysa bakımsız/yorgun algılanır.
Yaptığım bir ankette erkeklerin çoğu doğal görünümlü makyajı olan kadını makyajsız sanıp ona çekici derken, makyajsız kadına bakımsız dediler. Başka bir sorumda da genel olarak bakımlı olmak makyajla özdeşleştirildi.
Sonuçta çoğu erkek az makyajı makyajsızlık sandığı için makyajsız denilen aslında hafif/doğal makyaj. Ayrıca makyajlı kadınların erkelere daha ulaşılabilir ve havalı göründüğü de kanıtlanmış bir gerçek.10 Yorumla
1 yılDoğal iyidiiiir. Ya da hafif makyaj diyeyim ama ben makyaj sevmiyorum.
.
Bir de anlamıyorum. Düğünde, dernekte, cemiyette göz göre göre nasıl kendilerini çirkin yapıp beğeniyorlar anlam veremiyorum. Cevabı olan varsa meraktayım gerçekten...
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu tez kadima doymuş ve kendini bilen erkekler açısından doğru. Makyaj sus demek ve bu kötü değil. Ama yani öpme hayali kuracağım kişinin dudak tadı varken neden o iğrenç ruj tadını almak isteyeyim? Ben ruj kullanmıyorum zaten kocamanlar. Ama kullanmak istesem en kaliteli dediğimin bile tadı kokusu normal hali gibi olmuyor. Meyveli olanlar bile kötü ya. Ben şimdi kadın halimle bir erkeğin dudağı kalın olsun ki öpüşmenin tadı çıksın diyorum. O dudak tadını alayım diyorum. Şahsen rujlu dudağı öpen erkeğin kendisine saygısı yok diye düşünürüm. Belki başkasına saçma gelir bu dediğim. Ama ben bu şekilde düşünüyorum. Kendi bakış acıma göre benim düşüncem mantıklı.
10 YorumlaErkekleri bilememde ben yapamam öyle sürekli makyaj sadece özel günlerde yapılan makyaj daha güzel. dikkat ama bir ton makyaj değil hafif makyaj her zmn🤗
41 Yorumla- 1 yıl
Doğru yoldasın
1 yılErkekler makyajlı ya da makyajsız diye ayırmıyor bence güzelse aşık oluyor. Farketmez gerekirse Ebu Cehil karakterinde olsun kız güzelse erkek aşık oluyor. Gerekirse çuval giysin gerekirse çarşaf, farketmiyor arkadaş farketmiyor. Erkekler güzellik varsa aşık oluyor.
20 Yorumla
1 yılOlabilir ama şöyle bir şey de var, hem doğal halde hemde makyajlı halde aşırı güzel olmalarını bekliyorlar ama bu sadece çok güzel kişilerde işe yarar. Dürüst olalım makyaj güzelleştirir ama bazi kisiler doğal haliyle daha güzeldir. Ayrıca böyle diyenler hep estetikli ve makyajlı kişileri takip ediyorlar pek inanamadım nedense
33 Yorumla- 1 yıl
Ama o kişiler ciddi düşünüp takip etmiyo. Fark orada...
- 1 yıl
Bence ciddi düşünenler de öyle ama olsun😅 ayrıca birinin diş görünüşüne dikkat etmek suç değil ya yorumlarda sanki öyle bir izlenim bırakılmış gibi
- 1 yıl
Suç değil de, makyaj biraz kolaya kaçmak gibi. Az olanı saymıyorum
1 yılErkekler güzel kadınlara ilgi duyar... Bir kadın güzel se makyajlı da makyajsızda gönülleri fetheder...
Ben şahsen sade makyaj yaparım, ve fondoten asla kullanmam, bu üründen oldum olası nefret etmişimdir... Doğalık tercihimdir, ve çok hafif makyajla o doğallığın dışına çıktığımı düşünmüyorum...10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 763 cevap paylaştı.
u 1 yılBilmem erkekler bilir ama şöyle bir şey söyleyebilirim; çoğu erkek, onları sevenin kıymetini bilmez gidip onu üzenin ise yolunu gözler..
42 Yorumla- 1 yıl
Kadınlar da farklı değil sanki bu konuda...
- 1 yıl
Bazı kadınlar da böyle evet.
Gizli Üye(36-45)1 yılBen makyajlı ojeli boyalı kızlara midem bulanıyor yolda görsem o derece irrite oluyorum ama erkekler için doğrusu şu. Evet boyasız doğal isterler ama boyalı içinde yuva yıkar peşinden giderler 🤣 asıl gerçek bu
34 Yorumla- 1 yıl
O konu tam olarak öyle değil. Bak açıklayabilirim 😂
Cevap sahibi1 yılYav he he
- 1 yıl
Şu mahalle ağzına bak. Senin seviyene düşemicem. ezikliğinle yaşayabilirsin
Cevap sahibi1 yıl🤣😅
Makyajsız kadın bulsam ilgi duyacağım da yok ki :D
31 Yorumla- 1 yıl
😂😂😂
Gizli Üye(36-45)1 yılAyrıma bak erkegin ayırdığı hiç bir şey yok. gunumuz haberlerinde bunun örneğini çok kez gördük. Kadınlari makyajlı makyassiz diye ayırsalar ne olacak? Evdeki makyassiz kadını makyajli ile yine aldatacak. Buyuzden araştırma çok saçma sonuçta tercih ettikleri menfaatleri.
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılErkeklerin fikri umrumuzda değil canımız nasıl isterse öyle gezeriz
21 Yorumla- 1 yıl
Tercih sizin...
- Güzellik & Bakım konusunda 628 cevap paylaştı.
1 yılVallahi ben nerede sevgilisi olan bir kız görsem yüzünde bir ton makyaj
21 Yorumla- 1 yıl
😂😂
Böyle diyen erkekler makyaj yapmış ama makyaj yapmadığını düşündükleri kadınları beğeniyorlar
Ayrıca nedense böyle diyenlerin çoğu makyajlı kadınları takip ediyor21 Yorumla- 1 yıl
Belki de haklısın 😊
Tamam da hangi araştırmalara göre, kaynak veya referans var mı? 😂
15 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum diyosun yani
- 1 yıl
Tam olarak öyle. Kadınlar erkeklerden çok yine kadınlar için makyaj yapar
- 1 yıl
Tamam
1 yılBence de kadınlarımızın doğal halleri daha temiz ve güzel gözüküyor. Abartmadan hafif bir makyaj olabilir tabi. Bizim Türk kızlarımız zaten güzeller, yapay şeyler yapmalarına gerek yok bence
20 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 764 cevap paylaştı. Abim bir kızı estetikli ve makyajli diye istememişti katılıyorum. Eşi az makyajlı ve doğal güzel.. Erkekler fazla dikkat çeken kadından çekiniyor..
20 Yorumla
1 yılCidde ilişkiyi arayan adam da makyajlı kadını beğeniyor bu arada, bu yüzden makyajsız da evlenip makyajlı ile aldatıyor ya
20 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 316 cevap paylaştı.
1 yılEn güzel olanlar ve görünenler en doğal olanlardır her zaman.
29 Yorumla- 1 yıl
@Bahar_555 beğeni için teşekkür ederim 🌷
- 1 yıl
@Bahar_555 nezaketiniz çok hoş 🌹🌹
- 1 yıl
@Bahar_555 rica ederim 💗🌹💞. Akşamınız güzel geçiyordur umarım.
- 1 yıl
@Bahar_555 güzel geçmesine sevindim. Dilerim uykunuz daha güzel geçer ve sabaha bilip bilmediğiniz negatif durumlardan şifa bulmuş ve en muazzam şekilde tazelenmiş olarak uyanırsınız. Huzurlu istirahatler dilerim. 🌷
- 1 yıl
@Bahar_555 rica ederim ne demek. Ben çok teşekkür ederim 🌷🌹🌷
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet ben de doğal olan güzelliği severim çünkü Allah'ta öyle buyurmuş, nereden biliyorsun diyenler varsa... Kadınlar ile ilgili olan Nur suresi 31. Ayeti okusunlar, o ayette sadece tesettür emredilmedi.
30 YorumlaErkekler makyajın kızı aşırı değiştirdigini ve makyajsız çok farklı bir şey çıkacağını düşündüğü için doğal kizlari seviyor doğal istiyorum diyip tüy kararma esmerlik gibi şeylerdendr nefret ediyorlar takmayın onların ne istediğini kendileri bile bilmiyor.
10 YorumlaAbartıya kaçmadıkca makyaja karşı değilim. Bırakalım kadınlar kendini nasıyi hissediyorsa onu yapsın
31 Yorumla- 1 yıl
O da doğru
1 yılBuna biz kadınlar olarak çok güldük sjdjnekdks hepinizin sosyal medyasını beğenilerini incelesek ne doğal ne makyajsız kızlar çıkar ama
20 YorumlaAlakası yok kdkd makyajsız kıza bakanı görmedim ben daha
20 Yorumla
1 yılMakyaj yerine güzel bir cilt bakımı yapan insanlar daha çok hoşuma gidiyor. Makyaj zaten zararlı bir şey
20 Yorumlabilim insanları bu konuyla ilgilenmesin bence:) bıraksınlar kim kiminle ilgileniyorsa ilgilensin. bilimin daha önemli işleri olmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHayır erkekler bariz renkleri sevmez ama yok gibi duran makyajı ve nude tonları seviyorlar mesela nude tonlu aşırı çok makyajı severler ama sadece siyah veya kıpkırmızı bir ruju çok makyajlı sanarlar
10 Yorumla
1 yılAraştırmayı ayrılan, ağlayan kadınlar üzerinde yaptılarsa normal, onları teselli edecek cengaverler hep vardır 😂
10 Yorumla
1 yılHiç makyajsız olsa zaten güzel bı kızdır. Her insan kusurludur bazı kusurları kapatmak adına ufak dokunuslar yapabilir. Fazlası itici gelir.
10 YorumlaEvet doğrudur, ben karşı cins ile evlenirsem onun doğal, natural hali5ile evleniyorum makyajlı farklı kadın ile değil.
10 Yorumla
1 yılYaw. Doğal güzelliği varsa. İlgi duyarız. Gel gelelim. Makyajla güzelleşip, makyajsız, bambaşka birine dönüşenler de var. 😄
10 YorumlaÖyle derler ama nerede makyajlı, makyaja bandırımlış kişi var en çok onlarla olurlar. Not herkesin aynı olmadığını biliyorum
10 Yorumla
1 yılyalan zamanında makyaj yapmadım diye adım kezbana çıkmıştı ki şimdide pek yapmıyorum yani yapsamda zaten yüzümde abartılı duruyor
10 Yorumla
1 yılonu bilemem ama ben sevmiyorum makyaj insanin dogal hali daha sıcak ve güzel
20 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 448 cevap paylaştı.
1 yılBu kadinlarda bakimla makyaj arasindaki farki anlamadim gitti
20 Yorumla Hayır makyaj yapmayınca hasta mısın, bakımsızsın falan diyorlar
20 YorumlaYok ya makyajsız hali çirkinse ben makyaj yapmalarından yanayım kadında güzellik tip olmazsa olmaz
21 Yorumla- 1 yıl
Hiç yüzünü yıkamıcak mı 😂
1 yılErkeklerin dedikleri ile yaptıkları uyuşmuyorki doğal severiz diyip plastik kadın beğeniyorlar
10 YorumlaMakyaj yapmayan kadın olmadığı için doğru değil
10 Yorumla
1 yılDoğru ama maalesef makyajsız kadın kalmadı gibi bir şey.
10 YorumlaKadınlar makyajı okadar abarttiki bacaklarına heryere suruyorlar dandiricilik resmen
10 Yorumla
1 yılSanmıyorum abartılı olmadığı sürece makyaj kadına yakışır
10 Yorumla
1 yılYalan onlar, gene gidip makyajlı kim varsa onu buluyorlar skssjsj
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 859 cevap paylaştı.
1 yılYalan ama eğer bir kız makyajsız çok güzelse yani makyajlı kızdan güzelse ancak öyle severler
10 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 957 cevap paylaştı.
1 yılPek bilemedim şimdi alla alla öyle mi oluyormuş vfhbg
10 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 452 cevap paylaştı.
1 yılo yüzden takip ettikleri kadınlar filli boyadan fırlamış gibiler değil mi?
10 Yorumla Makyajsız yapmıyorum ama makyajlı daha güzel bence soluk oluyor makyajsız
10 YorumlaEğer güzel, bakımlı bir cilde sahipse hiç gerek yok makyaja.
10 Yorumla
1 yılAynen öyle. Makyaj yapan kadın maalesef özgüvensiz kadın benim gözümde. Örnek veriyorum sivilce kapatmak için fondöten kullanır veya hadi diyelim göze sürme çeker eyvallah ama abartılı şekilde badana yapanlar maalesef
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBi keresinde abartı makyaj yapan bi hatunla sevişmiştim. midem kalktı. O gün bugündür dudak boyası bile varsa pek yanaşmam
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKesinlikle doğru, makyajsız doğal kadınlar her zaman bir adım öndedir ve şahsen benim ilk ve değişmez tercihimdir
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılAğzımız ile gözümüz aynı konuşmuyor, bu yüzden araştırmalar öyle söylüyor..
10 Yorumla erkekler makyaji ayirt edemiyo ki
38 Yorumla- 1 yıl
Yok artık
- 1 yıl
Abartıyosun bence
- 1 yıl
Artık hakaret boyutuna geçiyosun. Kendine gelir misin. Ne kadar konuşacağımı sen söyleyecek değilsin
- 1 yıl
Susuyorum ama sus dedin diye değil. Cahille sohbeti kestim. Şahsi algılama
Gizli Üye(25-29)1 yılMakyaj yapmıyorum ama yine yalnızım o nasıl oluyor.
10 YorumlaBu zamana kadar ilgimi çeken kadınlar en fazla çok az şekilde makyaj yapmıştır ki makyaja çokça zaman harcayan kadınlar radarımda değil
Sadelik güzelliktir ve aynı zamanda sağlıklıdır10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılo yüzden mi hala bekarım? makyaja başlasam iyi olacak
12 Yorumla- 1 yıl
evlılık devri bitti erkekler evlenmiyor
Cevap sahibi1 yıl@sinirlisogan napayım?
Abarttı makyajdan gerçekten hoşlanmıyorlar bence ama erkekler gördüklerine aşık olur lafınada çok inanıyorum o yüzden dozunda ve güzel yapılmış makyajıda kesinlikle beğeniyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYalana bak estetikli fok balıklara dönmüş kadınları koşturuyorlar genelde 😂
10 Yorumla- Devamını Gör (55)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne