Var
Yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
El çatlamaları için krem dışında da birçok çözüm bulunmaktadır. İşte bazı öneriler:
Su ve Sabun: El çatlaklarına iyi gelir.
Bebek Ürünleri: El çatlakları için bebeklere özel ürünleri seçebilirsiniz.
Nemlendirici Kullanımı: Yıkamadan sonra nemlendirici kullanarak el kuruluğu önlenebilir.
Kolonya ve Dezenfektan Kullanımı: Kolonya ve dezenfektan kullanmak ellerde kuruluğa neden olabilir.
Su Tüketimi: Bol bol su tüketmek kuruyan ellere iyi gelerek cilt sağlığını destekler.
Ilık Suyla Yıkama: Ellerinizin soğuktan kuruyup çatlamaması için ılık suyla yıkayın.
Eldiven Kullanımı: Temizlik yaparken ellerinizi tahrişten korumak için eldiven kullanın.
PH Dengesini Koruma: Ellerinizin PH dengesini koruyun.
Zeytinyağı: Zeytinyağı, cildin nemlenmesine yardımcı olabilir. Ellerinizi zeytinyağı ile masaj yaparak nemlendirebilirsiniz.
Bal: Bal, antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklere sahiptir.
Salatalık Kürü: Eller için iyi gelen en bilindik çözüm salatalık kürüdür. Salatalık suyu ile her gece yatmadan önce ellerinizi ovabilirsiniz.
Bu önerilerin yanı sıra, el çatlamalarının nedenlerini anlamak ve buna göre önlem almak da önemlidir. Çünkü el çatlamalarının nedeni kişiden kişiye değişebilir. Örneğin, bazı insanlarda el çatlamaları mevsim geçişleri veya sıkça kullanılan dezenfektan gibi hijyen ürünleri nedeniyle olabilir. Bu nedenle, el çatlamalarınızın nedenini belirlemek için bir dermatologla görüşmeniz faydalı olabilir.
Evet hastaneden dolayı çok dezenfektan kullandim gün boyunca elliyi geçiyordur ellerimi çoook yikarim
Yani bende sevmiyorum genelde ellerime krem sürmeyi falan rahatsız olup bazen yıkıyorum hatta ellerimi. İstersen gündüz bundan rahatsız oluyorsan her gece yatmadan önce sür ve o şekilde yat derim ben. En azından ellerin yumuşacık ve bebek gibi olur tavsiye ederim. İstersen hemen kremi emen kremlerden al derim zeytinyağlı olanlardan alabilirsin.
Kremsiz çok zor doğru kremi bulamamışsın bence. Neutrogena el bakım kremini tavsiye ederim bir de sıcak suyla asla yıkama, sık sık ta yıkamak iyi değil ve krem de sürüp dışarı çıkmak çatlatır. Geceleri sür ayak olsa kapatsan sabaha kadar geçer
Bende sevmiyorum mecburiyetten , ellerim sudan çıkmıyor
Bende o hissi vermiyor aslında
Cevap
3Cevap
Bence doktora git krem veriyordu bunun için bende de var soğuk da el çatlaması
Kullanamıyorum
yapis yapis olmayan su bazli hemen emilen kremler var onlardan kullan baska yolu yok nemlendirmenin
bebek yağı çok değil ama
nemlendirici al nemi azalıyor
Peeling yapabilirsin
kantoron yağı iyi gelir diye biliyorum çatlaklara
Gliserinli krem dene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?