Çoğu kişinin psikolojisinin içine eden algı. Cogu kişi bu algı yüzünden Beden Disformik bozukluğunu yaşıyor. Maalesef bende bu algı yüzünden psikolojimi mahvettim keşke kendimi sevebilseydim de böyle bir durumda olmasaydım. İnsanlari kendine küstürüyor bu algı. Guzellik algısına uyan insanlar 10 - 0 ileride başlıyor hayata. Keşke aynada kendime bakınca sevebilseydim. Mesela şu resimdeki kiz neyse ben neyim böyle düşünceler oluyor yani keşke böyle düşünmesem ama maalesef güzellik algısı yüzünden hep
Bence güzellik ve çirkinlik olarak bakmayın kendinizin güçlü yönlerini ortaya çıkartın kendini güzel bulmuyorsan kendinin başkalarından ön planda olduğunu düşündüğün yönüne ağırlık ver... belki çok daha zekisin... belki sportif açıdan çok daha güçlüsün... belki vücut yapın fiziğin çok seksi belki insanlar ile iletişimin çok mükemmel... belki çok iyi bir müzisyensin.. kendinin güçlü yönlerini ön plana çıkarırsan bence daha pozitif düşünmeye başlarsın...
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Spor yapıyorum ama yüz şeklimi falan görünce yine aynı sinirim bozuluyor
Bence bu algı şöyle işliyor: bebekleri ve çocukları cok tatli buluyoruz. Bu sebeple o surat şekline en yakin olan surat ozelliklerine sahip kisiye ayni iyi kisilik ozelliklerini atfediyoruz yani adeta bir cocuk gibi iyi niyetli tatli kalbi temiz etkisi yaratiyor. Ve bu algi hep varoldu. En ünlü cizgi filmlere bak prensesler hep bebek suratli (bebeklerin genelde hep kucuk burunlari ve dolgun tatli yanaklari ve buyuk gözleri olur ve birebir ayni surati cizgifilmlerde prenseslere yaparlar) ama kötü cadilar hep koca burunlu benleri var kasları kalin (yani bir cocuk ya da bebekte asla olmayan ozellikler). Ve sonuc olarak super algi olayimiz gelisirr
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bilmiyorum bu algı olayı yüzünden canımdan olacağım gibi dünyadan soyutladim kendimi iyice
Allah kahretsin ki bende böyle düşünüyorum şu an ki yüz hatlarım az çok idare eder ama işte esmerim tenim koyu saçlarım kahverengi gözlerim bal rengi bunlar yerine bu yüzde bembeyaz ten renkli gözlerim sarı saçlarım olsaydı her şey farklı olabilirdi en çok koyan da ne biliyor musun en yakın arkadaşımın böyle olması yanyana gezince kendimi çirkin hissediyorum neden ya diye sorguluyorum
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben bu algı yüzünden kaç senedir düşünüp duruyorum belki artık disformik bozukluğu bile vardır bende. Aynaya bakınca midem bulanıyor artık
Güzellik bakış açısıyla ilgili. Güzel. bakınca insan güzel görüyor kendini de çevreyi de. Hepimiz. kendimize göre güzeliz, özeliz. Bazi insan Allah vergisi extra güzel ama benzemek. zorunda değiliz. kimseye. Eskiden kısa bulurdum kendimi. şimdi şirin buluyorum..
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tanrı bazı kullarına torpil geçmiş zaten dış görünüş konusunda bizim gibileri de unutmuş
Şükürsüzlük yapma bence. Eli ayağı olmayan veya bazı uzuvlarını kaybeden insanlar var bu hayatta. Organ yetmezliği yaşayan? Tek tek saymıyım şimdi. Onlar napsın? Onları görünce insan utanıyor isteklerinden. İçini geliştirmeye odaklan, dışını değil.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şükür de ettim ama sonuç belli psikolojim çöp oldu. Sizinde büyük ihtimalle dış görünüş olarak güzellik algısına uyuyorsunuz o yüzden böyle diyorsunuz benim gibi bir psikolojide olan insan şüküredjn demez çünkü.
Hayır ilgisi yok. O gördüklerinin çoğu da zaten filtre, gerçeği yansıtmıyor herkesin kusuru olur. Elin ayağın sağlam, düşün bakalım bazı uzuvların olmasaydı güzelliği düşünebilir miydin? Aklını kaçıracak kadar takıntı yapıyorsan psikoloğa gidebilirsin
Ben filtresiz de güzel olanları gördüm. Anlamadiginiz şey ise psikolojik olarak çok kötü etkiliyor insanı güzellik algısına uymamak o yediğim laflar daha hala aklımda duruyor.
Dış görünüşü eleştiren insanların "insan" oluğundan emin değilim. Bunları kendi kendine aşamayabilirsin bu yüzden psikoterapi almalısın. Psikiyatriye veya psikoloğa gidenler deli değildir. Bencil, ahlaksız, arsız ve empati yoksunu insanlar yüzünden gitmek zorunda kalan hassas insanlardır
Erkekler tatlı olan kızları sever bu bir gerçektir zaten her kız da tatlıdır budur bence ve gözler en çok etkileyen ve düzgün fizik ve ses ve boy ten rengi saç rengi yüz simetrisi
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben ne tatliyim ne güzel benim gibi tip kim ki sevilsin ki. Cop kutusu daha değerlidir benden. Cok sevmeye çalıştım kendimi her seferinde daha kötü bir döngü oldu
Herkesin varsa bile benim yoktur hadi varsa bile ben inanmam bu tiple birinin beni seveceğine çünkü beynime kodladim güzel olmadığımı ve bu yüzden sevilmeyecegimi
Birden çok denedim yapamıyorum ki beynimdeki sesler yanıltıyor beni sürekli keşke kendimi sevebilsem. Kendime acımasızca yorumlar yapmak canımı acıtıyor artık