Tırnak koparma alışkanlığım var, yani koparıp atıyorum, el tırnakları hiç kendisi uzayıp tırnak makası ile kestiğimi hatırlamıyorum, acaba yanımda tırnak makası taşıyıp uzadıkça anında kesiyor olsam olur mu?

#RebelWolf
10 Ekim, 2023 Salı 21.54
Tırnak koparma alışkanlığım var, yani koparıp atıyorum, el tırnakları hiç kendisi uzayıp tırnak makası ile kestiğimi hatırlamıyorum, acaba yanımda tırnak makası taşıyıp uzadıkça anında kesiyor olsam olur mu?

#RebelWolf
10 Ekim, 2023 Salı 21.54
Genelde çocuklarda görülüyor bu tırnak yeme alışkanlığı ya da yemeden koparıp atma alışkanlığı. Bunun birçok çözümü var. Genelde çocuklar tırnaklarını yemesin diye tırnağa sürülen acı cilalar satılıyor. Bunlardan alıp tırnaklarına surebilirsin. Hem bu sayede her tırnaklarını ağzına götürdüğün zaman unutup yemek zorunda kalmazsın diye düşünüyorum ben. Eczaneden alıp kullanabilirsin istersen.
o his geldiği zaman başka şeylerle ilgilen
Eldiven giy ya da gün içinde bant kullan gadası
Teşekkür ederim kardeşim
Rica ederim
Bak ben 25 senedir tırnak yerdim ama 2-3 hafta önce bir karar aldım yemicem dedim şu an yemiyorum insan isterse her şey olur
Ben hatırlarım annem yememem için sobada tırnaklarımı yakmıştı yaa o zaman bile yemiştim şimdi bıraktım sende istersen yapabilirsin
Ya benimki genelde bazen evde bir şey sinirleniyorum bir stres oluyor bir şey oluyor mesela babama sinirleniyorum ya da herhangi birine o anda oluyor
Olsun sinirini başka birşeyden çıkar ellerine yazık etme
Bakalım umarım
teşekkür ederim
Rica ediyorum
Cevap
5Cevap
Bilincaltı travmalarn var bunu cöz
O his geldiği zaman bir aktivite bul kendine ve onu yap, mesela yürüyüş yap, ama doktora gidebilirsin o yol gösterir sana
Abiş annen şana kızmıyor mu?
Neden
Dişinle mi elinle mi koparıyorsun tırnağını
Evet
Dişinleyse eczanede acı tat bırakan ojesi var diye biliyorum
Onu ben de duydum abi ama hiç
44 yaşımdayım hala bazen yapıyorum
Bir ara bende dr vardı o, üşeniyordum kesmeye.
Dişlerinle koparmak ise hastalık bile yapabilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?