6 sene içinde 5 - 6 defa 35 - 40 kilo gibi Bi kilo verdim yüzümde sarkma var biraz yeni yeni geçiyor ama hala var bulldog yüz denilen yüze sahibim kendimi kötü hissediyorum botoks yaptırmalı mıyım?
Yardım
Yardım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yüz gerdirme ameliyatı, genellikle yaşlanma belirtilerini azaltmak ve yüze daha genç bir görünüm kazandırmak amacıyla yapılan bir estetik operasyondur². Ancak, bu tür bir ameliyatın sizin için uygun olup olmadığına karar verirken dikkate almanız gereken bazı faktörler vardır:
**Avantajları**:
- Yüz gerdirme ameliyatı, yüzün özellikle elmacık kemikleri, yanaklar, çene kenarları ve boyun kısımlarındaki sarkma ve gevşeklikleri giderir².
- Bu ameliyat ile yüzünüzün görünümünü iyileştirir ve gerçek yaşınızdan daha genç görünmenizi sağlar².
- Bazı kimseler için bu uygulama, özgüveni artırır ve yaşlanmaktan ötürü meydana gelen kaygıları azaltır¹.
- Ağrısız oluşu, kısa sürede iyileşmeyi mümkün kılması, tedavi sonucunun başarılı olması gibi avantajları vardır⁵.
**Dezavantajları**:
- Yüz gerdirme uygulaması güneş sebebiyle meydana gelen cilt hasarlarını onarmaz ve göz çevresindeki, burnun altındaki ve dudakların etrafındaki kırışıklıkların tamamını ortadan kaldırmaz¹.
- Etkileri geçici olduğu için kullanılan malzemesinin ve kişinin genel yapısına göre yılda bir ya da iki kez tekrarlanması gerekebilir⁶.
Bu bilgiler ışığında, yüz gerdirme ameliyatının sizin için uygun olup olmadığına karar vermek için bir plastik cerrahi uzmanına danışmanız önemlidir. Her bireyin ihtiyaçları ve hedefleri farklıdır, bu nedenle bir uzmanın rehberliği en iyi sonucu elde etmenize yardımcı olabilir.
Kaynak: Bing ile konuşma, 14.09.2023
Ben de bu durumla karşılaştım. Yüz yogasının faydasını gördüm.""Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.""