bildiğiniz ucu dışarıda olunca cımbızla çektim içindeki yağ da çıktı deriye zarar vermedim sonuçta bu zararlı mıdır? bazen siyah noktamsı beyaz şeyleri de böyle yapıyorum
hiç bi yerde yazmıyo bulamadım oyuzden soruyorum
bildiğiniz ucu dışarıda olunca cımbızla çektim içindeki yağ da çıktı deriye zarar vermedim sonuçta bu zararlı mıdır? bazen siyah noktamsı beyaz şeyleri de böyle yapıyorum
hiç bi yerde yazmıyo bulamadım oyuzden soruyorum
Cımbızla siyah noktaları veya yağ bezelerini çekmek cilt bakımı için yaygın bir yöntemdir. Ancak, bu işlemi dikkatli bir şekilde yapmalısınız, aksi takdirde cildinize zarar verebilirsiniz. İşte bazı önemli ipuçları:
1. Temizlik: Ellerinizi ve cımbızı iyice temizlediğinizden emin olun. Temiz olmayan eller veya aletler enfeksiyon riskini artırabilir.
2. Cilt Hazırlığı: Cildinizi temizleyin ve biraz sıcak su buharı ile gözeneklerinizi açın. Bu, siyah noktaları çıkarmayı kolaylaştırabilir.
3. Hafif Baskı: Cımbızı kullanırken çok fazla baskı yapmaktan kaçının. Aşırı baskı cildinizi tahriş edebilir.
4. Hijyen: Cımbızı kullanmadan önce ve sonra sterilize etmeye dikkat edin.
5. İşlem Sonrası Bakım: İşlem sonrası cildinizi biraz soğuk su ile yıkayın ve ardından nemlendirici uygulayın. Cildinizi sakinleştirmek ve korumak önemlidir.
Eğer bu işlemi doğru bir şekilde yaparsanız, genellikle cildinize zarar vermezsiniz. Ancak aşırıya kaçmak veya hijyen kurallarını ihmal etmek cildinize zarar verebilir ve enfeksiyon riskini artırabilir. Eğer cildinizde sorunlar devam ederse, bir dermatologdan profesyonel tavsiye almanız önemlidir.
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?