normalde duş jeli kullanmam şampuanla işimi hallederim ama saç vücut ayrı olsun dedim, duş jeli kullandıktan sonra kalçamda sivilce çıktı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılKokulu duş jelleri gerçekten sivilce yapar mı?
Kokulu duş jelleri, cilt tipine ve içerdikleri maddelere bağlı olarak bazı kişilerde sivilceye neden olabilir. Özellikle hassas cilde sahip olanlar veya belirli kimyasallara alerjisi olanlar, bu tür ürünlerden kaçınmalıdır.

Hangi içerikler sivilce oluşumunu tetikleyebilir?
Duş jellerindeki parfümler, alkol, sülfatlar ve parabenler gibi maddeler cildi tahriş edebilir ve sivilce oluşumunu tetikleyebilir. Bu nedenle, içeriğinde bu maddeler bulunan ürünler tercih edilmemelidir.
Doğal içerikli kokulu duş jelleri de sivilce yapar mı?
Doğal içerikli ürünler genellikle daha az tahriş edici olsalar da, bazı doğal bileşenler de ciltte reaksiyona neden olabilir. Örneğin, lavanta veya çay ağacı yağı gibi doğal esansiyel yağlar, hassas ciltlerde sivilceye neden olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılDuş jelleri kullanırken cildimde sivilce yapıp yapmayacağı konusunda endişelerim var. Özellikle kokulu duş jellerinin cildime zarar verip vermeyeceğini merak ediyorum.
Kokulu duş jelleri cildimde sivilceye neden olabilir mi?
Bazı kokulu duş jelleri sivilceye neden olabilir. Bunun sebebi, bu jellerin içeriğinde bulunan parfüm, kimyasal maddeler ve alkol gibi bileşenlerin cildimin doğal yağ dengesini bozmasıdır. Bu durum cilt gözeneklerimin tıkanmasına ve dolayısıyla sivilce oluşumuna yol açabilir.

Her kokulu duş jeli sivilce yapar mı?
Her kokulu duş jeli sivilce yapmaz. Ancak cilt tipim hassas ya da yağlıysa, bazı ürünler daha fazla risk oluşturabilir. Hangi ürünün cildime uygun olduğunu anlamak için, içerik listesini dikkatlice incelemem ve mümkünse dermatolojik olarak test edilmiş ürünleri tercih etmem önemli.
Kokulu duş jelleri yerine ne kullanabilirim?
Eğer sivilceye yatkın bir cildim varsa, kokusuz veya doğal içerikli duş jellerini tercih edebilirim. Ayrıca hipoalerjenik ve cilt pH’ına uygun ürünler de iyi bir alternatif olabilir. Bu tür ürünler cildimin doğal bariyerini korur ve sivilce riskini azaltır.
Kokulu duş jeli kullanırken sivilce oluşumunu nasıl engelleyebilirim?
Kokulu duş jeli kullanmak istiyorsam, jeli çok fazla kullanmaktan kaçınmalı ve duş sonrası cildimi iyice durulamalıyım. Ayrıca jelin cildimde kalıntı bırakmaması için cildimi nazikçe kurutmalı ve ardından cilt tipime uygun bir nemlendirici kullanmalıyım. Bu adımlar sivilce oluşumunu azaltabilir.
00 Yorumla
Hassas bir cildin varsa yapması muhtemel çünkü bende yapıyor. Kaç senedir kullanmıyorum. Cildiye doktorunun yazdığı hem şampuan hem duş jeli olarak kullanılan bir ürün var onu kullanıyorum. Sivilce vs çıkartmıyor.
00 Yorumla
+1 yılKokulu duş jelleri sivilce yapabilir, ancak bu durum herkes için geçerli değildir. Bazı kişilerde, kokulu duş jellerinin içerdiği bazı maddeler cilt tahrişine veya tıkanıklıklara neden olabilir, bu da sivilcelerin oluşmasına katkıda bulunabilir. Özellikle yağlı veya akneye eğilimli cilt tipine sahip kişilerde, kokulu duş jellerinin kullanımı sivilce oluşumunu artırabilir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
11Cevap
u +1 yılHayır sivilce yapmazlar
00 Yorumlaböğürtlenli orman meyveli kullanıyorum çok güzel hiç de bi sıkıntı olmuyor ama senin alerjin olabilir içindeki bi maddeye
00 YorumlaSivilceyi bilmem de dermatiti tetikleyebilir..
00 Yorumla
1 yıl1 yıldır kokulu duj jeli kullanıyorum hiç bir zararını görmedim
00 Yorumla
1 yılŞu ürün sivilce yapar mı bu ürün yapar mı diye bir şey yok sizin cilt yapınızla hormonlarla alakalı dünyanın en iyi ürünü de olsa senin cildin kabul etmiyorsa o da sivilce yapar
00 Yorumla
+1 yılÇay ağacı içerikli olanlardan kullan eveline ve licape markalarına bakabilirsin içerik teknolojileri güzel
01 Yorumla
Soran+1 yılısana kullanıyodum, yorumun için teşekkürler
Gizli Üye(36-45)+1 yılKalçanızdaki sivilceyi şamarlayark patlatmak isterim izninizle
00 YorumlaYapar ben bıraktım
03 Yorumla
Soran+1 yılbenim de bir şeylere alerjim var ama anlayamıyorum çok zor alerji testi yaptırcam mecbur
+1 yılSivilce yapmaz. İçindeki bir şeye alerjin olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın
Alerjin olabilir
10 Yorumla
1 yılbi deneyelim ben süreyim sana :D
00 YorumlaBende sivilce yapmadı.
00 Yorumla
+1 yılEğer çok kimyasal madde varsa olur
00 Yorumla
1 yılHepside kokuludur
00 Yorumla