Anlaşılan kadın vücudunda istenmeyen kıllanma rahatsızlığı yaşıyorsunuz. Hormon dengesizliğinden kaynaklı olabilir. Lazer tedavisi olmak istemiyorsanız, kılları azaltmak için başka yöntemler de deneyebilirsiniz.
•Epilasyon yöntemleri: Kıy, waxing gibi epilasyon teknikleriyle kılları kökünden uzaklaştırabilirsiniz. Bu yöntemler ile uzun süre kıllardan arınan bir sonuç alabilirsiniz. Ancak acılı bir işlemdir.
• İğne epilasyonu: İnce iğnelerle kıllar epile edilir. Diğer yöntemlere göre daha konforlu fakat sonuçları daha kısa sürelidir. Tekrarlamalar gerektirir.
• Kıl giderici krem: Kılları uzaklaştırmak için kimyasal içeren kremler kullanılabilir. Ancak etki derecesi kişiden kişiye değişir. Çok etkili olmayabilir.
• Lazer dışı ışık tedavisi: IPL cihazı gibi lazer olmayan ışık tedavisiyle kıllar uzaklaştırılabilir. Lazer kadar etkili değildir. Tekrarlamalar gerekir.
• Hormon tedavisi: Doktorunuzun verdiği hormon dengeleyici ilaçları kullanarak kıllanma azaltılabilir. Ancak her zaman tam çözüm olmayabilir.
Yukarıdaki yöntemlerden bir veya birkaçını deneyerek kıllarınızı azaltabilirsiniz. Epilasyon ve iğne epilasyonu gibi acılı yöntemlerden kaçınırsanız, kıl giderici krem ve ışık tedavisini tercih edebilirsiniz. Hormon tedavisiyle de hormon dengesini sağlayarak kıllanma sorununa çözüm bulabilirsiniz. Gerekirse dermatoloğunuza başvurun.
Mutsuz olmayın. Sorununuzu çözecek alternatifler mevcut. Vücudunuz için en uygun yöntemi kararlılıkla uygulayın. Üzüntünüz geçecektir. Kendinize güvenin ve başaracağınıza inanın!
Neden? Hormonsal bir sorun yaşadığın şey, tedavi ile düzelecek en azından kontrol altına alınmış olacak , yani baş etmek daha kolay olacak. Hızlı şekilde çıkmasını, sıklığını kalınlığını... dengeleyecek
Ya biraksin onlar. 1 tanrsi bile alip kullanmamis. Epilasyon merkezlerinin yalanina inaniyorlar. Zaten normal lazerinde etkisi gecici aslinda. Bu ipl nasil biseu biliyor musun. Mesela ben erkekgim koltuk altim ve malum yerde yogun cikardi. Aldim bu cihazi 15 gun arayla 3 seans falan yaptim. Sonra zaten boyle isigi iyi almayan bikac yer varsa oralarda cikiyor boyle bi yerde cikip boyerd3 cikmiyor falan sonra yaptikca zaten hepsi etkileniyor. Neyse son durumda normalde 1 haftada bariz kil cikardi ama simdi 3 ay almasam bikac tane zayif ince kil cikiyor.. ensem yine oyle. Yani onu alinca bir sure sonra 6 ayda bir 5 dakikani ayyirip tuysuz dolasirsin.
Hayır. Temiz severim erkekte de. Hani çok az olması problem değil de kürk gibi olan iğrendiriyor ama siz d ebilerek yapmıyorsunuz işte yapacak bir şey yok aldırılmalı.
Problemlerini düzeltmeye bak o halde, evlilik sonra gelir. Psikolojin bozuksa biriyle hayatını birleştirip ona zulmedersin sadece. Kendini düzelt olabildiğince ve o zaman düşün bunları. Hakkında hayırlısı 🙂
Elbette sana deli damgası vurmadık istersen evlenirsin ama mutlu bir evlilik için kendini iyileştirmen daha iyi olur. Umarım çok mutlu olursun, hayırlı birisi çıksın karşına. 😇