sacımı boyamıstım eldivenden elime gecmis iki tırnagım simsiyah oldu oje gibi duruyo
ne yaptıysam cıkaramadım rengi acılsa bile yeter nasıl cıkarabilirim yardım edin
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer sacımı boyamıstım eldivenden elime gecmis iki tırnagım simsiyah oldu oje gibi duruyo
ne yaptıysam cıkaramadım rengi acılsa bile yeter nasıl cıkarabilirim yardım edin
Selamlar :)
Son dönemde hint kınası çok moda oldu. Saçlarda ellerde çok fazla görmeye başladık bende hint kınasını araştırdım. Şimdi sizlere hint kınası ile ilgili edindiğim bilgileri aktaracağım.
Kına, ciltte derinlemesine nüfuz eden doğal boyalardan biridir. Siyah Hint kınası, eklenen kimyasallar nedeniyle daha kalıcı olabilir ve bu da çıkarmayı zorlaştırır.

Siyah Hint kınasını ciltten çıkarmak için doğal yöntemler nelerdir?
Siyah Hint kınası, genellikle ciltte 1-2 hafta kalır. Ancak cilt tipine, kınanın kalitesine ve uygulama süresine bağlı olarak bu süre değişebilir. Düzenli yıkama ve doğal yöntemlerle bu süreyi kısaltabilirsiniz. Kına, zamanla solarak tamamen yok olur.
Elde kına lekesini çıkarmak için birkaç etkili yöntem vardır. İlk olarak, limon suyu ve tuz karışımını deneyebilirsiniz. Bu karışımı kınalı bölgeye sürüp nazikçe ovalayın. Zeytinyağı ve şekerle yapılan peeling de etkili olabilir; bu karışımı cildinize uygulayıp hafifçe masaj yaparak kullanabilirsiniz.

Ilık su ve sabunla yıkamak da kınanın rengini hafifletir. Ayrıca, karbonat ve limon suyu karışımı da iyi bir seçenektir. Bu yöntemleri düzenli olarak uygulayarak kına lekesini zamanla tamamen çıkarabilirsiniz. Sabırlı ve nazik olmak önemlidir.
Hint kınası elde genellikle 6-8 saat arası bekletilir. Bu süre, kınanın renginin daha koyu ve kalıcı olmasını sağlar. En iyi sonuç için, kınayı gece boyunca elde tutmak tavsiye edilir. Kınayı yıkamadan önce tamamen kuruduğundan emin olun. Bekleme süresi, kınanın kalitesine ve istenen renk yoğunluğuna göre değişebilir.
yok bunların hiçbiri işe yaramıyor
Merhaba
Zeytinyağı hint kınasını çıkarmak için oldukça etkili ve gerçekten işe yarıyor. Kına olan yere sür ve istersen üzerine biraz tuz dök. Bu şekilde daha kolay çıkacaktır elinden. Bir diğer etkili yöntem ise limon ve karbonat. Limon asidik olduğu için anında çıkarır elinden. Limon ve karbonatı karıştır ve eline sür.
limon ve karbonatı denedim hicbir ise yaramadı
zeytinyag yerine sıvı yag olur mu?
Kınayı çıkarmak için vazelin sürmeyi deneyebilirsiniz. Kesin çözüm olur mu bilmiyorum vazelin sürdüğünü söyleyenler olmuştu ama bir deneyin bakarsınız hemen elinizden çıkmış olur umarım hallolur.
Kolay çıkmaz iyice deterjanla yıkamalısın ama yine iz kalıyor zamanla çıkıyor... bundan sonra kına yaparken ellerine vazelin sür ya da bulaşmasını istemediğin yerlere...
tamamdır tesekkür ederim
Cevap
0Cevap
Selam!
Siyah Hint kınası hızlı ve kalıcı renk verme özelliğiyle popüler bir seçenek olsa da bazen elden çıkarması zor olabilir. Kına uygulandıktan sonra renginin çok koyu olması veya şeklinin hoşunuza gitmemesi durumunda doğal ve pratik yöntemlerle bu lekeyi çıkarmak mümkündür.
İster kimyasal yöntemlerden kaçınmak isteyenler için doğal çözümler arayın, ister hızlı sonuçlar isteyenler için etkili yöntemler... Şimdi siyah hint kınasını elinizden kolayca nasıl çıkarabileceğinize birlikte göz atalım.

Siyah Hint kınasını çıkarmak için limon suyu ve karbonat karışımını deneyebilirsin. Bir çorba kaşığı limon suyu ve yarım çay kaşığı karbonatı karıştırarak eline sür, 5 dakika beklet ve durula. Cildini tahriş etmemek için bu işlemi günde bir defa yapmalısın.
Genellikle doğal olarak 1-2 hafta içinde kendiliğinden solmaya başlar. Ancak bu süreyi hızlandırmak istersen peeling yapabilir veya yağ bazlı temizleyiciler kullanabilirsin.
Kına lekesini çıkarmak için aseton, alkol bazlı temizleyiciler ya da zeytinyağı kullanılabilir. Aseton veya alkol, renk moleküllerini çözerek lekenin çıkmasına yardımcı olurken, zeytinyağı ise cildini nemlendirerek doğal bir şekilde rengi açar.
Eğer kimyasal ürünler veya sert temizleyiciler kullanıyorsan cildin tahriş olabilir. Bu yüzden doğal yöntemlerle yavaşça çıkarmayı tercih etmek, cildinin sağlığını korumak açısından daha iyidir.
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?