İnternette bitkisel tüy dökme yöntemleri ararken siyah merhem ile tüy dökmeyi buldum. Daha önce yapan varsa bilgilendirsin beni lütfen. Soğan közleniyor, sarımsak rendeleniyor ve siyah merhem ile bölgeye sürülüyor. Sonrada soğan üstüne konuluyor. Sormak istediğim nokta, tüyler alınmış olmalı mı yoksa alınmadan mı sürmek gerek? Suna Dumankayanın siyah merhem formülü: 1 tane soğan, 1 diş taze sarımsak, aktardan alınmış siyah merhem. Sizce bu işe yarar mı? Siyah merhem ile tüy dökme hakkında bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın. Teşekkürler :)siyah kremle tüy dökme
Siyah merhem ile tüy dökme nasıl? [Kullananlar anlatıyor]
Halk arasında kara merhem olarak bilinen bu merhemin asıl adı ihtiyol pomattır. Kimyasal özelliği ile bir antiseptik kremdir. Genelde cilt hastalıkları için kullanılıyor. Tüy dökmesi yan etkisi olarak yer alıyor. İlk olarak ocakta soğanı közleyin. Daha sonra bir havan içerisine alın. İçerisine sarımsağı da ekleyip iyicene dövün. Üstüne siyah merhemi ilave edin ve karışımı bir kaseye aktarın. Buradan da tüy alınan yerlere uygulayabilirsiniz. Tüylerinizin ne kadar geç çıkacağını göreceksiniz.
Bu yöntem için öncelikle 1 adet soğan köz haline gelene kadar ısıtılır. Ardından 1 diş sarımsak rendelenir ve eczanelerden tedarik edebileceğiniz siyah merhem ile rendelediğiniz sarımsak karıştırılır. Ardından bu karışım tüylü bölgelere ince bir tabaka olarak uygulanır ve bu tabakanın üzerine de köz haline getirilen soğan konulur. Bir hafta boyunca her gün uygulanan bu yöntemle istenmeyen tüylerde azalma görüldüğü iddia edilir.
0
2 Yorumla
Gizli Soran
ama kara merhem var ve hazırlanışı da yakmaya yönelik gibime geldi tüyleri ama yapmıyım bari
İçerisinde kükürt barındırması nedeniyle kremin rengi siyahtır. Kendim kullanmadım ama kullananlar zamanla tüylerin azaldığını söylüyorlar. Soğanı ocakta közlüyorsun, sarımsak ve bu siyah merhemi karıştırıyorsun ya da bir havanda dövüp tüylü bölgeye uyguluyorsun. Tüy alındıktan sonra uyguluyorsun bu karışımı.
0
4 Yorumla
Gizli Soran
bi ara da mısır unu şeker yumurta akı formülü vardı pek devam etmedim o yzden işe de yaramadı ama bunu yapsam yararı olur mu ki
sarımsak daha çok çıkartır ya, kaşları seyrek olanlar saçı dökülenler çıkartsın die genelde sarımsak sürer. ama uygulayanlar azalttığını söylüyor. sanırım kremden ötürü azaltıyor. siyah merhemin yan etkisiymiş tüy dökmesi. soğanı közleyip, sarımsak ile merhemi karıştırıp tüyünü aldığı bölgeye sürüyorsun.
Yaramaz olur mu? Bu zımbırtıyı yüzüne sürünce sana kimse yaklaşamadığı için kıllarını da göremezler.
Bunu ciddi olarak sormadığını varsayıyorum. Eğer öyle değilse, kötü aşçıların sözde şifa dağıtıklarına inanmayınız. Sağlık bu, şakaya gelmez. Yarın sakalların çıkmaya başlarsa kimi sorumlu tutacaksın? Yada yüzünde silinmez lekeler çıkarsa?
güzel aplam canım aplam korkma agdaya para veriyorsun 100 tl yaw lazer 1.200 tl ömür boyu ugrasmıyacaksın taksitle yapıyorlar her agdada cekiyorlar canın acımıyormu
En İyi Cevaplar