Kullananları yargılamıyorum ama markette çalışıp aldığı maastan yakınan bir kasiyerin pençe uzunluğunda protez tırnak kullanmasını yadırgıyorum mesela. Çok pahalı bir şey değil bildiğim kadarıyla ama neden doğal tırnak varken yapay tırnak kullanılır anlamıyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe yazık ki tırnak yeme hastalığına sahibim ben de bir aralar ellerim kan için de kaldığı için protez tırnak yaptırdim. Ama gel gelelim ki yaptırdıktan 2 saat sonra hiç farkında olmadan protez tırnaklari da yemeye başladım yerken etlerimi de koparıyorum. parmaklarimin eklem yrine Kadar yiyorum alttan ince derilerim çıkıyor. çok ciddi anlamda özgüven problemi yapıyor bu durum bende 2 defa kendi tırnağım yerinden çıktı. Psikolojik destek almak istediğim de ailemden dayak yemem de cabası oldu adımızı çıkarma deli mi desinler dediler. Bunun stresi ile daha çok yemeye başladım şu an da ellerimi yıkarken bile canım çıkarcasina acı çekiyorum ama yemeye başladığım da o acıyı hissetmiyorum bile ellerim artık el görünümündeh çıktı bakarken korkuyorum. Sanırım tekrar protez tırnak yaptırıcam belki insan içine çıkabilirim.
02 Yorumla- +1 yıl
Çok geçmiş olsun 🙏
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim
En İyi Cevaplar
+1 yıl
peşinen not düşeyim: ben hiç yaptırmadım, yaptırmayı da düşünmüyorum. bir kere işlem öncesinde tırnak üstünün törpüyle inceltilmesinin düşüncesi bile içimi kamaştırıyor. ayrıca her ay yeniletmekle de uğraşasım gelmez, o disiplini sağlayamam ve sıkılırım.
yaptıranların mantıklı açıklamalarına gelecek olursak:
1. işi gereği yaptırıyordur.
kimi işler var ki oje kullanmayı zorunlu kılıyor. ilk aklıma gelenler estetisyenler ve hostesler. habire manikür, oje, aseton vs işlerle uğraşmaktansa basıyorlar protezi, 1 ay kafa rahat dolaşıyorlar.
2. tırnak yeme huyu vardır.
bu nasıl bir rahatsızlıktır ve tırnakları ne hale getirir, merak edenler google'dan arattırıp görsellere baksın. bu insanlara en azından ellerini saklamasını engelleyecek özgüveni aşılamak ve tırnak yemenin önüne geçmek için protez yapılıyor.
3. öyle seviyordur.
şimdi çok şaşıracaksınız arkadaşlar ama dünya üzerindeki herkes, estetik açıdan sizinle aynı zevkleri paylaşacak diye bir şey yok. ben kısa tırnak beğenirim, öbürü küt sever, berisi oval törpüler, kimisi de pençe yapar. güllü dallı nail art'lar, piercing aksesuarlı tırnaklar, shellac'lar, yarı kalıcılar daha bir bilseniz neler neler var. seven yaptırsın, boş ver :)45 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka?
- +1 yıl
☹️
Hiç hoşuma gitmiyor ve asla yaptırmayacağım bir şey hijyenik değil estetik de durmuyor abdeste de engel zaten elitliğin simgesi değil dışarda bir kadında görme ihtimalimiz yüksek
00 Yorumla
Eskiden tırnaksız olmak elit olmanın temiz olmanın simgesiydi şimdi tırnak uzatmak protez tırnak takmak olmuş... vallahi kimse kusura bakmasın ben tırnakları gercek ya da protez olarak uzun olan bir kadının elinden kabuklu yumurta dahi yememde almamda
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
84
Cevap
50Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 48b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır alakası yok seven kullanabilir.
14 Yorumla
Soran+1 yılKullanamaz mi dedik :))
- +1 yıl
Kullanamaz dediniz mi dedik :))
Soran+1 yılIzin verdigin icin saol :))
- +1 yıl
Rica ederim :))
Her konuda açık fikirli olmaya çalışan ben uzun tırnağın hijyen problemleri yaratabileceği endişesini duyuyorum. Tırnaklarınızı tırnak işlerinizi ne kadar temiz tutmaya çalışırsanız çalışın olması gereken hijyeni karşılayamayacaksınız. Elitliğin simgesi mi o tartışılır. Tırnak uzatmanın kadına yakıştığı algısını yine biz insanlar yarattık. Üzerine oje ile boyamak tamam bu görsel olarak güzel görünebilir. Yalnız kısa tırnaktada oje güzel görünüyor bence. Detayına girmeyeceğim tuvalet temizliği konusunda da uzun tırnak kullananları hayretle karşılıyorum. Dışarıdan ojesi ile birlikte asortik gibi görünse de altında neler yatabileceğini düşünenlere bir zul bence... Bu kadar klişeleşmiş bir moda ya da yapışmış bir alışkanlık konusuna , bu kadar absürt bir cevap verdiğim için kusura bakmasın kimse. Sadece görüşümü paylaştım.
50 YorumlaSürü psikolojisi kim ne yaparsa aynısını yapmaya çalışıyorlar yazın bitki örtüsü de crop şort olmuştu işte bu aklıyla hareket edemeyenleri belli ediyor, yabancılara bak mesela yazın farklı farklı elbiseler giyiyorlar kendilerine has stilleri var daha sayamadıgım bir çok özellikleri mevcut neyse ya ne yaparlarsa yapsınlar
30 YorumlaGüzellik algımız değişti. Tırnakları aşındırıp sürekli proteze mahkum ediyorlar insanları. Para tuzağı, çok isteyen takma tırnak taktırabilir özel gecelerde
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTırnağa hava aldırmayan, zamanla (düzenli ara verilmezse) tırnağın saralmasına ve zayıflamasına sebep olan bir işlemdir. Ayrıca kişi müslümansa, o tırnakla ne abdest nede gusül abdesti alamaz. Yani şuanda etrafta bir sürü minnoş tırnaklı cünüp hanımlar var.
Ve evet, gereksiz pahalı bence.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPahalı olmadığı için yapan kişinin maddi durumu da önemsiz, o alakasız bi detay olmuş. Ama evet çirkin bi şey bence.
Normal tırnaktan çok daha kalın durması falan kötü bi görüntü. Gözünün üstünde simsiyah kıl yığını gibi duran ipek kirpikler için de aynısını düşünüyorum.
Eskiden insanlar mümkün olduğunca doğal görünmeye çalışırdı, estetik yaptıranlar falan bunu inkar ederdi. Şimdi ne kadar yapay olduklarını gururla gözümüze sokuyorlar çok garip...
11 Yorumla- +1 yıl
Rahat ağzına sağlık içimi okudun sağol
- Güzellik & Bakım konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHer ay protez tırnağa para ödemek saçmalık bende yaptırmayı düşünüyordum ama vazgeçmiştim.
40 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 1,1b cevap paylaştı. Herkesin kendi tercihi tabi abdest geçirmediği için ben tercih etmem. Elitlik değil tembel işi ayrıca ojeye nazaran daha uyguna geliyor. Ancak yapılan yer çok önemli bu işlem sonucu tırnakları mantar olan çok kadın var.
20 Yorumla
Ay neyseki tırnaklarım genetik olarak uzun ve güzel de o protezlere para vermekten yırtıyorum idmfşeldşek
110 Yorumla- +1 yıl
Igrenc
- +1 yıl
@aliali1926 kes mk
- +1 yıl
Tirnaklari mi
- +1 yıl
@aliali1926 sesini kes ger. izekalı
- +1 yıl
Sana tirnak makasi alacan
- +1 yıl
@aliali1926 siggtir git skmiyim ağzını
+1 yılNe protez tırnağım var ne dolgum ne de botoxum... yaşasın doğallık.
20 Yorumla
+1 yılBen hiç mi mutfağa girmiyorlar onu merak ediyorum, tırnağım azıcık uzun olsa mutfakta asla rahat edemiyorum bir şey yaparken, öyle tırnağı uzun birinin de yaptığı şey de yenilmez zaten, kendileri o parmaklarla nasıl rahatça yemek yiyorlar acaba
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 540 cevap paylaştı. Abdest nasıl alıyorlar ben onu düşünüyorum çünkü namazında niyazında olduğunu sandığım insanlarda kullanıyor bunu
15 Yorumla- +1 yıl
Bende merak ediyorum bunu
Soran+1 yılNamazlı biri kullanıyorsa tırnağı çikarmak mümkün değil, üzerinden alıyordur abdesti. Artık ne derece kabul olur bilemem
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence iğrenç duruyor güzel olduğunu düşünenlere gülüyorum kafalarına yazık sırf özentilikten dolayı doğan bir akım ya da popüler olan mevzu emayilik filmlerdeki cadıların eli protezli kızların elinden daha güzel anasını satayım 😂😂😂
30 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılTırnağı uzun bir bayan hiç hoşuma gitmiyor hem dinimize de uygun değil
40 Yorumla
+1 yılKatılıyorum. Gecinemediginden dert yanıp da nerde bı saçmalık gereksizlik varsa onu yapmaya çalışanlarin kafası çok güzel sanrirm
10 Yorumla
+1 yılTırnaği uzun birinin yaptığı yemeği bile yemem 🙂 prenses modundakiler bı çorba yapmayı bile bilmiyo en güzeli doğallık ya..
10 Yorumla
+1 yılOldum olası kadında da erkede de uzun tırnağı sevmem ne kadar bakıyorum dese de o pislik doluyor birde yemek yapmaya kalkıyorlar
10 YorumlaTirnak ne zamandan beri elit yapiyor insani bu sacmalik da nesi?
Bir insanin elitligi karakteriyle alakalidir00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende aldığım maaştan yakınıyorum ama protez tırnak da kullanıyorum açıkçası.
Ailemle yaşıyorum ve hiçbir giderim yok aldığım maaşı keyfi harcıyorum daha fazla olmasını kim istemez ki?
Ama bununla protez tırnağı bağdaştırman saçma olmuş.00 YorumlaBenim uzun ve ojeli tırnaklar dan midem bulanıyor
Bide o tırnaklarla yemek yapmayın
Bir kız makyaj yapar anlarım
Protez tırnak ne ya00 YorumlaDogal tırnağım da uzun ama ben yaptırmayı seviyorum ayrıca ucuz yerlerde yaptırmam 🤎 yaptırma sebebim ise daha güzel çekici görünmesi.
00 Yorumla
+1 yılValla yaptırcak param yok ama asla yaptırmam para ziyanı arkadaşım 550 tl ye yaptırdı 1 hafta geçmeden döküldü
01 Yorumla- +1 yıl
Yaptırcak param var*** yanlış yazdım
+1 yılprotez tırnak pahalı değil ki istesem kız kardeşime de bedava yaptırırım bir de ama ihtiyacım yok benim kendi kepçelerim bana yetiyor 😀😀😀
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 324 cevap paylaştı.
+1 yılAsiri uzun olması çok kullanışlı değil bazen guzel tabi. Elit olmak ve tırnak alakası yok bence
00 Yorumla Ben doğal uzatıyorum da doğal riskli bazen kopuyo hem canın yanıyo hem görüntü bozuluyo parası olan yaptirsin
00 YorumlaÖnceden sevmezdim ama şimdi tırnaklarım kırılınca bi üzülüyorum temiz bakılırsa neden olmasın uzun tırnak
00 Yorumlaİnsan bedeninin neresinde olursa olsun doğal olmayan her şeyi çirkin ve iğrenç buluyorum...
10 Yorumlane eliti ya bi b@ka yaramiyor oyleleri hci tirnagim yok gayet elitim kim demis
10 Yorumla
+1 yılHiç alakasız bir tespit. Tırnaklarımı doğal haliyle seviyorum.
10 Yorumla
+1 yılİhtiyacım yok. Tırnaklarım kötüde olsa yaptırmazdım , sevmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılBenim küçük ellerimde o kadar kaba duruyor ki, bir daha asla yaptırmam.
10 YorumlaBende anlamıyorum bana göre de hiç hijyenik gelmiyor neyden yapıldı belli değil
10 Yorumla
+1 yılBence gusülsüzlüğün simgesi oldu bence hiç elit değil
11 YorumlaHer şeyin çakmasının olduğu bu devirde elitlik kalmadı.
15 Yorumla- +1 yıl
Tıpkı sen ve senin gibiler gibi
- +1 yıl
Sen tam bir o****** evladisin
- +1 yıl
Ağlayan sensin gocum
- +1 yıl
Haklısınn
+1 yılBana göre tırnak yiyen veya tırnaklarına bakim yapmaya üşenenlerin işi.
10 YorumlaHerkesin kendi tırnağı sağlıklı olamıyor maalesef. Uzatıp kirilan da var.
13 Yorumla- +1 yıl
Uzatmayın kanun mu var uzun olacak diye
- +1 yıl
@Harddiskkk senin zevkine göre o olabilir. Kısa olucak diye de bir kânun yok sonuçta
- +1 yıl
Şöyle söyleyim diyelim aşırı uzatmak istiyorsun ama kırılıyor niye kendine eziyet ediyorsun ki o zaman az uzat sende mantıklı değil mi yani tırnak demek pislik demek zaten git araştır
Gizli Üye(36-45)+1 yılElitlik mi😀 o olsa olsa varoşluğun simgesi olur
10 YorumlaHerkesin kendi tercihi. Elit değil de cani isteyen yapar ya
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,2b cevap paylaştı.
s +1 yılDoğal tırnaktan daha dayanıklı ve herkesin tırnak yapısı çok güzel olmayabilir
00 Yorumla
+1 yılAbi affedersen seylerini nasil yıkıyorlar😂😂😂igrenccccc
00 YorumlaElitlik değil ama zenginliğin simgesi. Yaptırmak 300 350, çıkarmak 100 tl. Ben beğeniyorum.
00 YorumlaElit insan öyle şeyler kullanmaz. Sonradan görme tipler de elit sayılmaz
00 Yorumla
+1 yılÇok iğrenç mide bulandırıcı eşitlikle de alakası yok , bir çok erkekte beğenmiyor bilginize
00 Yorumla
+1 yılÖzenti maalesef ki kısa tırnak gibisi yok rahat hijyenik
00 Yorumla
+1 yılElitligin simgesi para paradır her şeyin çabası zenginlik ve gösteriş mdsls
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 543 cevap paylaştı. Elitlik ile alakası yok
Hatta kişiyi çok basit gösteriyor
10 Yorumla
+1 yılyok be artık her kız kullanıyor tırnak ne zaman elitliğin simgesi olmuş Allah aşkına
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılG. ev çalışanı olduğunu göstermenin bir diğer yolu. Kendine saygısı yoktur böyle saçma bir şeyi takanın.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok pahali bisey degil herkes yaptirabilir kişinin kendi tercihi saç boyamak gibi bisey oldu yani ben tercih etmiyorum sağlıksız geliyor
10 Yorumla
+1 yılEvet çünkü çok pahalı
12 Yorumla
Soran+1 yılDeğil
- +1 yıl
En son 300₺ idi ve bir tırnak için gereksiz pahalı
Gizli Üye(36-45)+1 yıltesettürlü ler bile yaptırıyor artık ele ayağa düştü protez tırnak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendisi yapabiliyorsa 20-30 TL gibi maliyetli bir şey
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTam tersi doğal olmayan her şey varoşluğun simgesi.
00 Yorumla
+1 yılPençe tırnak of şğdjwbdowhdowofowhďf Ya bence aşırı uzun ve abartı duranlar hoş durmuyor. Kibar ve naif olanlar da var onlar güzel durabiliyor gene.
10 Yorumla
+1 yılBen de anlamıyorum. Hiç sevmem
20 YorumlaSokayım öyle elitliğe
20 YorumlaNe eliti be hiç bir kadında güzel durmuyor o ney ben erkek olarak tutmak istemiyorum o eli açık söyleyim bir yerime batıcak diye
00 Yorumla
+1 yılKendim güzellik salonu sahibiyim bir kez yaptırmadım gereksiz ve abartı doğallık iyidir aramızda kalsın☺️
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle hayır daha dün doğmuş ağzı sür kokan bebelerde de var varoşluğun dibini yaşayan kezbanlarda da
00 YorumlaElitlik tırnakla makyajla değil öyle olmaz elit olmak konuşmayla hal ve hareketle olur
10 Yorumla- Devamını Gör (74)
Devamını Gör(119)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt