Daha önce sivilce pek çıkmazdı yüzümde. Ama bu aralar sıkça çıkmaya başladı, neden olabilir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Selam gadası 🙃
Sivilceler hemen hepimiz için korkulu bir rüya haline gelmiştir gadası. Bazı insanlarda çok yoğun şekilde çıktığı için tedavisi oldukça zor bir durum haline dönüşebiliyor. Kimse böyle bir durumda kalmak istemez. Yüzdeki sivilceleri genel olarak sıkarak patlatma yolunu seçeriz gadası. Ancak sivilce patlatmak daha çok yayılmasına neden olur. Bu nedenle bu huyumuzdan biran önce vazgeçmemiz oldukça iyi olacaktır. Sivilceler için doğal yöntem olan limon suyunu deneyebiliriz. Bunun için yarım sulu bir limon yeterli olacaktır. Yalnız limondan sonra cildimiz kuru bir hale geleceği için nemlendirmek iyi olacaktır. Limon suyu bir kaç gün içerisinde sivilceleri tedavi eder. Yüksek miktarda C vitamini içeren limon, tüm cilt tipleri için iyidir. Hızlı bir şekilde sivilcelerden kurtulmak için limon suyu yöntemini kullanabiliriz. Bir parça pamuğu limon suyuna batırıp sivilcelerin üzerine uygulamak gerekiyor. 20 dakika boyunca sivilce üzerinde bekleyen pamuğu alıp ılık suyla cildimizi yıkamamız gerekiyor. Bu işlemi 2 veya 3 günde bir defa tekrarlamak gerekir00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Herkes gibi gidip kremlere maskelere para verme onlar asıl lekeleri sivilceleri yapan şeyler
1. Gece yatmadan önce yüzünü doğal bir sabunla iyice yıkayıp nemlendir.
2. Yüzünu başkasının kullandığı havluyla silme gerekirse peçete kullan ve yastık kılıfını değiştir bir haftadan bir.
3. Soguk suyla duş al herzman15 Yorumla- Soran+1 yıl
Walla sivilceli
- Soran+1 yıl
Hm tm anldm😊
- +1 yıl
Doğal olarak karbonat limon ve bir damla sirke ya da elma sirkesi ni pamuğa sur ve sivilceli yeri oz hemen kurutuyor
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Yüzünü daha sık sık sabunla ya da makyaj temizleme köpükleri ve jelleriyle yıka ki yağlanma oluyorsa olabildiğince az olmasını sağla, ayrıca yağlanma yapacak yiyeceklerden çekirdek cips kızartma köfte vs. bir süre uzak dur. Yüzüne çok fazla dokunmamaya çalış sivilceleri sakın patlatma. (Eğer patlatıyorsan da içindeki irin çıkana kadar sıkıp kanatmadan bırak ve dağıtmadan peçeteyle sil, üzerine mercimek kadar diş macunu sürüp iyice yedir ve yarım saat sonra yıkayıp nemlendirici sür.) Ayrıca aspirin maskesini deneyebilirsin 3 tane aspirini ezip 1 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı ılık su ile karıştırıp yüzüne sür 15 dk bekletip yıka. (İstersen 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı yoğurt da ekleyebilirsin ama unutma aspirini çıkartırsan maske hiç bir işe yaramaz.)
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
31Cevap
San bir tavsiye yüzüne hicbir sey uygulama bırak kendiliğinden geçsin. Ben cok denedim dişmacunu, karbonat-limon falan. Suratını daha da kötü yapar emin ol, şimdi yapmasa bile ileride yapar tecrübeyle sabit. Elinden geldiğince cildiniz temiz tutmaya çalış ve sakın kimyasal seyler uygulama, fondoten ya da bb krem asla değdirme. Ben yaptım ve çok pisman oldum, yüzümün her yerinde sivilceler çıkmıştı neyse ki cildiyeye gittim ve hallettim.
116 Yorumla- Soran+1 yıl
Fondöten den oldugunu düşünüyorum 😣
- +1 yıl
Fondoten zaten sivilcelerin dostu bir malzeme. Makyajdan sonra yüzünü iyice temizliyor musun? Kalıntı falan kalınca sivilce falan yapıyor çünkü, ben önceden sadece makyaj temizleme suyuyla temizliyordum ama aslında temizleme suyundan sonra iyice cilt sabunuyla yıkamak gerekiyormuş.
- Soran+1 yıl
Yüzüme krem sürüyom. Sonra yumuşak bi bezle siliyorm. Sonra yüz sabunuyla yikiyorm
- Soran+1 yıl
Bezi ıslatip silsem cilt kizarir diye el kremi sürüyorm hafif sonra bezle temizliyorm
- Soran+1 yıl
Üst üst fontoten yaptim diye oldu. Nornalde regl de 1 veya 2 sivilce çikar sonra reglim bitince geçerdi.
- Soran+1 yıl
Cleocin t. Bu ilaçi biri tavsiye etti kullanim mi
- Soran+1 yıl
Bide bi sorunum daha var. 🤦♀️🤦♀️Saçlarim çok cansız. Kendimi bildim bileli böyle. Baskasinkini görüyorm yumuşacik çok güzel. Benimki mesela duş aliyorm yumuşacik oluyo. Ama saçlairmi açip dişari çikiyorm kupkuru oluyo kötü görünüyo cansiz ztn kiriklarim hep var
- Soran+1 yıl
Ablam diyo krem vb kullanma saçlarin dökülür diyo. Bende bi tane saç kremi var duştan sonra kullanirim. Eve gidince sana ismini atarm. Umarım kullandgm krem iyidir. Walla pek anlamam o tür bakim ürünleirnden ama aldim işte bende
- +1 yıl
Farmasi keratin serisinde saç kremi yok onun yerine saçlarını zor açılan saçlarını kolay taramanı sağlayan saç spreyi var, bir de maske var o da kremle aynı etkiyi veriyor. Maskeyi saçına sürüp bekletiyorsun ve sonra yavaş yavaş saç uçlarından başlayarak nazikçe tarıyorsun. Krem yerini görüyor zaten maske.
- Soran+1 yıl
Saçlarim düzmdüz. Taranmasi çok basit
- Soran+1 yıl
Saçlarim uzun ve ince. Taranması çok rahat. Ama kırıklarim var saçlarim ölü gibi 😣😣
- 1 yıl
Tto markasını öneririm tamamen medikal bir ürün.. kozmetik markalar cildini mahveder asla kozmetik marka ürün kullanma.. istersen bir cildiyeye görün en azından kan tahlili yaptırırsın.. ama doktorlar da pek ilgilenmiyor bir ilaç yazıp gönderiyor ve tamamen de yok etmiyor.. bence bi güzellik merkezine uğrayıp düzenli cilt bakımı yaptırmalısın.
00 Yorumla - +1 yıl
Limon, antiseptik etkisiyle kısa sürede sivilcelerin kurumasını ve iyileşmesini sağlar. Bir gazlı beze, 2-3 damla limon sıkın ve sivilcenin üzerine yapıştırın. Bu şekilde 20 dakika bekleyip gazlı bezi çıkartın. Bu uygulamayı, sivilce kuruyana kadar günde bir kez tekrar edebilirsiniz.
10 Yorumla Doğal Sabunlar Kullan Veya Gano Excelin Satmış Olduğu Keçi Sütlü Sabunlardan Kullan Faydasını Görürsün
10 Yorumla- 1 yıl
Yağlı gıdalar tüketiyor olabilirsin stresli bir yaşamın olabilir sağlıklı ve dengeli beslenmiyor olabilirsin bilmiyorum belki ergenlik çağında olan birisisindir. Yüzünü günlük yıkama jelleri ile yıkayabilirsin bu şekilde yüzündeki fazla yağı almış olursun cildin daha fazla hava alır ve sivilce yapmaz ama yoğun bir sivilce geçmeyen bir sivilce olduğunda mecburen cildiyeye gidip belirli ilaçları kullanman gerekiyor
00 Yorumla - 1 yıl
Her şeyden önce cildini iyi temizlemelisin... Peeling, maske v. b...
1. Keçi sütü sabunu
2. çay ağacı yağı
3. Peçete yardımı ile uygulanan buz
Bu 3 yöntemi denedim ve çok faydasını gördüm. Eğer parayla da alırım dersen önerebileceğim yü, yıkama jeli var ve çok iyi... Dermatologlar da öneriyorlar. Bana da dermatoloğum yazmıştı.00 Yorumla - +1 yıl
Çok fazla yüzünle uğraşma özellikle peeling falan hergün yüzünü yıkayarak yüzündeki sebumu azalt eğer sivilceni yanlışlıkla bike patlatırsan hemen kolonya veya saf alkolle temizle yoksa mikrop yüzünün diğer yerlerinede bulaşır ve çoğalır doğru kremler kullan yağ içeriklidense nemlendirme etkili olanlarını tercih edebilirsin yiyeceklerinde ise hazır gıda tüketimini azaltabilirsin ve EN ÖNEMLİSİ ÇOK KAFANA TAKMAMAK STRES YAPMAMAK YOKSA DAHA ÇOK ÇIKAR😅 Ve klasik olarak da yüzüne hiç elleme🌸
00 Yorumla - +1 yıl
Aleo vera suruyorum yuzume fazla kurumadan yuzumu soguk ssuyla yikiyorum ve ardindan sicak su kaynatiyorum ve yuzumu buhara tutuyorum ustune de havlu seriyorum buhar yuzume iyice islesin diye okadar rahatlatiyorki burnumun ustunde tek tuk sivilceler cikiyodu ilk yapisimda ise yaradi nerdeyse hergun yapmaya calisiyorum umarim isine yarar
00 Yorumla Yüzünü sürekli musluk suyu ile yıka ve kurulama.
Musluk suyu sivilceden daha derişik olduğu için ozmoz prensibi ile sivilceler sürekli su kaybedecek ve en sonunda kuruyup düşecektir.00 Yorumlamaden suyu uygulayabilirsin yüzüne, ayrıca stresten uzak durmaya çalış rahatta takıl bu da işe yarayacaktır
00 Yorumla- +1 yıl
Sivilce cikmaya basladiysa , buyuyorsun demektir 🙂
03 Yorumla- +1 yıl
Ne yapmaya basladin bu aralar
- Soran+1 yıl
Ney
- +1 yıl
Bu aralar sık sık yaptim sivilce cikti yazmissin , onu sordum
- +1 yıl
Zeytinyağlı sabun kullan. Yüzün yağlı kalmasın hiç. Sürekli yıka. Yıkarken sabunla elini köpürüp, yüzünün her yerine sür ve kurumasını bekle 2-5 dk. Sonra yıka. Çok güzel olur
10 Yorumla - +1 yıl
Gano exelin keçi sütlu sabununu öneririm aktif sivilceler için ve iltihaplı cilt problemleri için düzenli kullanımda etkili almak isterseniz ulaşabilirsiniz
10 Yorumla Yuzune istedigini sur yine cikacaktir bol su yesillik detox karacigerinin detoksifikasyina ihtiyaci var
00 Yorumla- u+1 yıl
Yağlı ve karma cilt tipine uygun bir temizleyici kullanabilirsiniz faydası olur
00 Yorumla - +1 yıl
Çok şekerli tuketiyorsan azalt.
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Çikolata yi bırakamam
- +1 yıl
Birakma azalt
- Soran+1 yıl
Tamamdr teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Cildiye git dışardan bişey kullanma bilmeden , ama tonik kullanmanı öneririm
10 Yorumla - +1 yıl
Günde 2 defa yıka döve sabunla yüzünü temiz tut yüzünü
11 Yorumla- +1 yıl
Dove
Elocon diye bi damla var ne zaman yuzumde sivilce çiksa sürerim geçer. ama sen ufak bi alanda den ilk onc cildin reaksiyon gostermesse kullan çok kalin surme bide
00 YorumlaEğer çok varsa doktora git. Kanında enfeksiyon olabilir. ya da doğal sabun kullan. Keçi sütü sabunu sivilceye iyi geliyor diyorlar ama ciltten cilde değişir tabi. Sen en iyisi doktora git
00 Yorumla- +1 yıl
Sivilceyi takan birisi değilim yüzüm yağlı değil az sivilcem var o sivilcelere de aspirin limon sürüyorum geçiyor.
03 Yorumla- SoranYeni +1 yıl
😰😰😰Of benimki bu aralar çikti
- SoranYeni +1 yıl
Bide üniversitem açılcak az kaldi napcam ben
- SoranYeni +1 yıl
Aspirin derken
Aspirin üzerine 10-12 damla limon bir güzel ez sonra yüzüne sür 15dk sonra yıka haftada 1-2 defa yap. Mucizeyi gör
00 Yorumla- 1 yıl
Vallaha bolondx diye bı krem var şimdi hatırlamıyorum ama doktora git bunun için en iyisini o bilir
10 Yorumla - +1 yıl
Cikmasi dogal ama coksa doktora git
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
elleme bide 2 gunde 1 diş macunu sür yuzunu kuru tut sabunla her gun dovenin sabunuyla
10 Yorumla - 1 yıl
#kızlarbiradımöne cilduyeye bı git derim kremler falan veriyor
00 Yorumla Bekle ya da iyi bir krem bak ufak bir yere uygula alerji göstermesse yüzünde çıkıyorsa yüzğnü sıva
00 YorumlaYüzünü cildine uygun temizleyiciyle temizle ve kil maskesi peeling yap
01 Yorumla- 1 yıl
Cleocin_T al eczaneden çokk güzel Bi ürün sivilceleri çabuçak kuruturr
00 Yorumla Belli bir baştan sonra geçer gerisi ne yaparsan yap boş
00 Yorumla- +1 yıl
duzenli yuz yıkaması fazala fondoten surme yuzune hava alsın
00 Yorumla - +1 yıl
Fazla değilse aslaa üsteleme gider sakın biir şey kulanms
00 Yorumla - +1 yıl
Acnemix kullan
14 Yorumla- Soran+1 yıl
O ne
- +1 yıl
Sivilce ilacı
- +1 yıl
İnternetten araştır cildiye bana onu vermişti iyi geldi
- Soran+1 yıl
Ha tm baktm. Teşekkür ederim
- +1 yıl
üzerine diş macunu koy
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Yüzümü mahvetmez dimi. Ne kadar süre üzerinde kalsin
- +1 yıl
yok ya kurutuyor hemen :) sabun bile kurutabilirsin...
Çay ağacı yaği kullan
00 Yorumla- 1 yıl
psikolojik ya stres etkiliyor
00 Yorumla Az şeker ve süt ürünleri tüketmelisin
00 Yorumla- 1 yıl
Yagli yiceklerden uzak dur
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
mastın sivilceyle alakası yok. suratını sık sık yıka. soğuk suyla.
00 Yorumla - +1 yıl
Sadece yüzünü temiz tut bol yika
00 Yorumla Içten tedavi olman lazım.
10 YorumlaSirke sür işe yarıyor diş macunu da olur
00 Yorumla- 1 yıl
Dönemlik dir caudele veya herbalifenin kil maskesi
00 Yorumla - 1 yıl
Limon suyu sivilceyi yok eder
00 Yorumla - 1 yıl
Büyük ihtimalle hormonlarla alakalı
00 Yorumla Çay ağacı yağı kullan
00 Yorumla- 1 yıl
Aloe Vera surebilirsin
00 Yorumla - 1 yıl
su içerek ve temizlik. yağlı yiyeceklere yaklaşma
00 Yorumla - +1 yıl
Limon sür kurtul.
00 Yorumla zıaja temizleme jeli ve tonik kullan
00 Yorumla- +1 yıl
Cildini iyi temizlemelisin
00 Yorumla - +1 yıl
merak ettim cevapları
00 Yorumla sudco krem çok işe yarıyor
00 YorumlaÇay ağacı serumu
00 YorumlaDoktora gidebilirsin
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Geçmiyorlar ya :((
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Çok zor
00 Yorumla Bilmiyorum maalesef
00 Yorumla- 1 yıl
yağlı seyler yeme
00 Yorumla - 1 yıl
Diş macunu sür
00 Yorumla - Devamını Gör (8)
Devamını Gör(63)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba, çevresel faktörler (hava kirliliği, stres vb) ve hormonal değişikliklerden dolayı çıkıyor olabilir.
Bu süreçte neler yapabilirsin?
Örnek Cilt Bakım Rutini
Ürün önerileri ve ürün incelemeleri için instagramda beni takip edebilir ve DM'den istediğin soruları sorabilirsin (healthyishtips_)
Ah şu sivilce aynı dert bendedw avf
Peki ya sivilce izleri ya da siyah nokta izleri için ne önerirsiniz? Bir de su çiçeği izleri?