Sizce evde yapılan doğal içerikli maskeler gerçekten işe yarıyor mu?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Hiçbir mutfak ürününü yüze sürmemek lazım. Fakat tüm kimyasal şeyleri de surmemeliyiz. Ben sadece dermakozmetik içeriği doğal olan ürünleri öneriyorum. Kendi cildimde gözlemlediğim kadarıyla doktor tavsiyesiyle bir kaç ürün kullandim ve memnun kalmıştım. Meyveler sebzeler sekerlidir veya eksi acı yakan bir şey de olabilir geçici etkiler için değmez diye düşünüyorum
00 Yorumla
- +1 yıl
Daha önce ergenliğimde sivilceler için aspirin maskesi yapmıştım. Bende oldukça işe yaramıştı. Bunun dışında yumurta akı vs malzemeler içeren maskeler de denedim ama aspirin olmadan hiç biri işe yaramadı. Şunu da söyleyeyim yumurta akı cildi çok kaşındırıyor.
00 Yorumla
Çok etki göstermese de biraz yarıyor gibi. En azından farklı bir his uyandırıyor. Türk kahvesi telvesinden yapılan peeling maskesini verdiği hissi beğeniyordum. Tabi yanlış ürün kullanımı cilde zarar da verebilir. Dikkatli olmakta fayda var.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
13Cevap
- +1 yıl
Yani yarıyor ama öyle çok aman aman değil
00 Yorumla - +1 yıl
Yaramasa kimse yapmazdı gadası
00 Yorumla - +1 yıl
O maskeler sadece cildi yüzeysel temizliyor. Gerçek anlamda gözöneklerin temizlenip sıkılaştırılması işlemi yapılmadan , yapılan hiç bir işlem deri altına geçmez.
10 Yorumla - 1 yıl
Bende bir karışım var maske değil yeminle iki günde sivilce yakan oluyor birazdaysa deniyorum patentini falan alcam
00 Yorumla - +1 yıl
Hiç denemedim ama yarar bence eğer eksiksiz yapılırsa dışarı da satılan çoğu üründen doğal olduğuna ve zararsız olduğuna da eminim
00 Yorumla - +1 yıl
Gül toplayıp suyunu buz küplerine koyuyorum. İşe yarıyor.
10 Yorumla - +1 yıl
Cilt doktorları, YouTube'da ve sosyal medyada gördüğünüz şeyleri uygulamayın diyor.
00 Yorumla Sadece kahve telvesinden yapılan maskenin güzel etki ettiğini düşünüyorum.
00 YorumlaYaramadığı gibi cilde çok zarar veriyor. Cildimiz bir sindirim organı değildir o yüzden yiyecekleri bu yönde kullanmak da çok doğru değildir.
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Bazılarının içeriği çok saçma oluyor. Yapmayın.
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Hayır bence işe yaramıyo o kdr kimyasallar bile işe yaramıyoken
00 Yorumla - +1 yıl
Yaramıyor. Zaten çoğu doğal ürünü yüzümüze sürmememiz gerek ama sosyal medyada maalesef çok fazla gösteriliyor.
10 Yorumla - 1 yıl
İşe yarıyor ama tek tek işe yarayan şeyler birleşince nasıl bir etki yaratır bilemezsiniz o yüzden YAPMAYIN
00 Yorumla - +1 yıl
Pirinç ve kahve telvesi oldukça sağlıklı ve işe yarar olduğunu dusunuyorum nemlendirip cildi temizlemekte benm favorim
00 Yorumla pek bakım ile ilgili fikrim yok ama kullandığım bir ürün var GARNIER Saf & Temiz 3'ü 1 arada memnun kaldım iyi bir ürün
00 Yorumla- +1 yıl
bazıları gerçekten işe yarıyor, ama çoğunlukla boş. Örneğin yumurta akı ile yapılan sıkılaştırma maskesi gayet işe yarıyor.
00 Yorumla Surekliligi olursa ise yarar bence. maske degil ama kirisikliklar icin krem yaptim ilk kullanimda fark etmiyo, devam edince gozle gorulur fark var.
00 Yorumla- 1 yıl
surekli yapılırsa ise yarar ama ayda bir yapılınca pek etki edeceğini sanmıyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Yarar illaki ama bence stresten uzaksa bir insan fiziksel ve ruhsal olarak iyidir
00 Yorumla Ben çok denedim ama bir faydasını göremedim maalesef
00 Yorumla- +1 yıl
#kızlarbiradımöne evet yarıyor maya maskesi bı ara yapmıştım çok iyi yumus yapiyo
00 Yorumla Hepsi kendini tatmin etme ama işe de yarıyor olabilir
00 YorumlaEn güzeli içinde ne olduğunu bildiğin kendi elinle yaptığındır
00 YorumlaBen pirinç suyu kullanıyorum aman aman birşeyi yok ama bence iyi
00 Yorumla- +1 yıl
Cilt uzmanı olarak söylemeliyim ki hayır.
10 Yorumla - +1 yıl
Ben devamlı kullanıyorum faydali
00 Yorumla - u+1 yıl
İşe yaramıyor bence
00 Yorumla - +1 yıl
Eh işte pek yaradığı söylenemez
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Ben kahve maskeleri falan yaptım ama o anlık işe yarıyor ertesi gün cildim yine aynı
00 Yorumla - +1 yıl
Bence işe yarıyor her zamanda yapılması lazım
00 Yorumla - 1 yıl
Pirinc suyu gercektn mucize
00 Yorumla - 1 yıl
Hayır be ne bulsalar sürüyor lar
00 Yorumla Bazıları yarıyor
00 Yorumla- +1 yıl
Bilmem hiç yapmadım
00 Yorumla Yaramıyor
00 Yorumla- +1 yıl
bence yaramıyor. onun yerine bolca su için
00 Yorumla - +1 yıl
Türk kahvesi büyüktür tüm cilt ürünleri
00 Yorumla - +1 yıl
Küliğen yalan bi boka yaradıkları yok
00 Yorumla - +1 yıl
Zannetmiyorum yani ben bir fayda görmedim
00 Yorumla Evet yarıyor özellikle de zerdeçal leke açıyor
00 Yorumla%50 yarıyor doğal
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 820 cevap paylaştı. Bilmem hiç yapmadım.
00 Yorumla- +1 yıl
evet özellikle yoğurt karbonqt maskesi
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır inanmıyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır
00 Yorumla - +1 yıl
Bi işe yaramıyor
00 Yorumla Hayır inanmıyorum
00 Yorumla- 1 yıl
Evet
00 Yorumla Kesinlikle
00 Yorumla- +1 yıl
Evet kesinlikle
01 Yorumla- +1 yıl
Hımm ☺️👍🏻👍🏻
- +1 yıl
Yarar
00 Yorumla - +1 yıl
Bence hayır ya
00 Yorumla Bence hayır
00 Yorumla
Devamını Gör(48)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Güzellik & Bakım > Sorular > Sizce evde yapılan doğal içerikli maskeler gerçekten işe yarıyor mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba, cilt bakım rutinimizde kullandığımız ürünlerin etkisini görmemizi sağlayan şeyler ürünün içerisindeki etken maddelerdir. Bu etken maddelerin istenen sonucu verebilmesi ve cildimize zarar vermemesi için belirli konsantrasyonlarda olması gerekmektedir.
Örneğin; yüzünüze limon uyguladığınızda etkiyi gösteren şey limonun tamamı değil, limonun içerisindeki sitrik asit ve C vitaminidir. Ancak bu maddeleri konsantrasyonunu bilmeden bu şekilde cilde uygulamak fayda yerine zarar verir. Çünkü bilimsel olarak kanıtlanan konsantrasyonlardan yüksek oranda C vitamini ya da sitrik asit uygulaması yapmanın cilde zarar verdiği ve cilt bariyerini bozduğu kanıtlanmıştır. Bu yüzden standardize edilmiş ve içerik konsantrasyonu belli olan ürünler kullanmak cilt sağlığımız için çok önemlidir.
Bunlara ek olarak cildimize yaptığımız uygulamaların cilt pH değerimize uygun olması gerekmektedir. Ancak evde hazırladığımız maskelerin pH değerlerini bilmeden cildimize uygulamış oluruz. Bu yüzden cildimizin sağlığını ve dengesini bozarak cilt sorunları yaşamamıza sebep oluruz.
Piyasada güvenilir ve etkili birçok ürün bulunmaktadır.
Ürün önerileri ve ürün incelemeleri için instagram hesabımı takip edebilir ve merak ettiklerinizi DM'den sorabilirsiniz. (healthyishtips_)