Merhaba, cilt bakım rutinimizde kullandığımız ürünlerin etkisini görmemizi sağlayan şeyler ürünün içerisindeki etkenmaddelerdir. Bu etken maddelerin istenen sonucu verebilmesi ve cildimize zarar vermemesi için belirlikonsantrasyonlarda olması gerekmektedir. Örneğin; yüzünüze limon uyguladığınızda etkiyi gösteren şey limonun tamamı değil, limonun içerisindeki sitrik asit ve C vitaminidir. Ancak bu maddeleri konsantrasyonunu bilmeden bu şekilde cilde uygulamak fayda yerine zarar verir. Çünkü bilimsel olarak kanıtlanan konsantrasyonlardan yüksekoranda C vitamini ya da sitrik asit uygulaması yapmanın cilde zarar verdiği ve cilt bariyerini bozduğu kanıtlanmıştır. Bu yüzden standardize edilmiş ve içerik konsantrasyonu belli olan ürünler kullanmak cilt sağlığımız için çok önemlidir.
Bunlara ek olarak cildimize yaptığımız uygulamaların cilt pH değerimize uygun olması gerekmektedir. Ancak evde hazırladığımız maskelerin pH değerlerini bilmeden cildimize uygulamış oluruz. Bu yüzden cildimizin sağlığını ve dengesini bozarak cilt sorunları yaşamamıza sebep oluruz.
Piyasada güvenilir ve etkili birçok ürün bulunmaktadır.
Ürün önerileri ve ürün incelemeleri için instagram hesabımı takip edebilir ve merak ettiklerinizi DM'den sorabilirsiniz. (healthyishtips_)
Hiçbir mutfak ürününü yüze sürmemek lazım. Fakat tüm kimyasal şeyleri de surmemeliyiz. Ben sadece dermakozmetik içeriği doğal olan ürünleri öneriyorum. Kendi cildimde gözlemlediğim kadarıyla doktor tavsiyesiyle bir kaç ürün kullandim ve memnun kalmıştım. Meyveler sebzeler sekerlidir veya eksi acı yakan bir şey de olabilir geçici etkiler için değmez diye düşünüyorum
Daha önce ergenliğimde sivilceler için aspirin maskesi yapmıştım. Bende oldukça işe yaramıştı. Bunun dışında yumurta akı vs malzemeler içeren maskeler de denedim ama aspirin olmadan hiç biri işe yaramadı. Şunu da söyleyeyim yumurta akı cildi çok kaşındırıyor.
Çok etki göstermese de biraz yarıyor gibi. En azından farklı bir his uyandırıyor. Türk kahvesi telvesinden yapılan peeling maskesini verdiği hissi beğeniyordum. Tabi yanlış ürün kullanımı cilde zarar da verebilir. Dikkatli olmakta fayda var.
O maskeler sadece cildi yüzeysel temizliyor. Gerçek anlamda gözöneklerin temizlenip sıkılaştırılması işlemi yapılmadan , yapılan hiç bir işlem deri altına geçmez.
Merhaba, cilt bakım rutinimizde kullandığımız ürünlerin etkisini görmemizi sağlayan şeyler ürünün içerisindeki etken maddelerdir. Bu etken maddelerin istenen sonucu verebilmesi ve cildimize zarar vermemesi için belirli konsantrasyonlarda olması gerekmektedir.
Örneğin; yüzünüze limon uyguladığınızda etkiyi gösteren şey limonun tamamı değil, limonun içerisindeki sitrik asit ve C vitaminidir. Ancak bu maddeleri konsantrasyonunu bilmeden bu şekilde cilde uygulamak fayda yerine zarar verir. Çünkü bilimsel olarak kanıtlanan konsantrasyonlardan yüksek oranda C vitamini ya da sitrik asit uygulaması yapmanın cilde zarar verdiği ve cilt bariyerini bozduğu kanıtlanmıştır. Bu yüzden standardize edilmiş ve içerik konsantrasyonu belli olan ürünler kullanmak cilt sağlığımız için çok önemlidir.
Bunlara ek olarak cildimize yaptığımız uygulamaların cilt pH değerimize uygun olması gerekmektedir. Ancak evde hazırladığımız maskelerin pH değerlerini bilmeden cildimize uygulamış oluruz. Bu yüzden cildimizin sağlığını ve dengesini bozarak cilt sorunları yaşamamıza sebep oluruz.
Piyasada güvenilir ve etkili birçok ürün bulunmaktadır.
Ürün önerileri ve ürün incelemeleri için instagram hesabımı takip edebilir ve merak ettiklerinizi DM'den sorabilirsiniz. (healthyishtips_)