Kolajen cilt için çok önemli. Ciltteki kolajen seviyesini arttırmak için neler yapılmalı?

Kolajen cilt için çok önemli. Ciltteki kolajen seviyesini arttırmak için neler yapılmalı?

Kolajen bir protein türüdür. Kasların, kemiklerin, kan damarlarının, tendonların, sindirim sisteminin birçok dokusunda bulunur. Yaşlandıkça vücut daha az kolajen üretir, bu durum kırışıklara , sert eklemlere, deri sarkmaları gibi problemlere yol açar.
Kolajen miktarını artıran takviyeler olduğu gibi kolajen miktarını azaltan etkenlere de dikkat etmeliyiz. Hava kirliliği ve serbest radikaller kolajen üretimini azaltabilir. Oksijen vücudumuz ve sağlığımız için çok önemlidir. Doğada temiz hava almak gibisi yok. Stresten uzak tutar ve kendimize zaman ayırmış oluruz.
Şeker, yakındaki proteinlere zarar verir, kolajeni zayıflatır ve onu kuru ve kırılgan hale getirir. Aşırı güneş ışınına maruz kalmak , dermiste bulunan kolajene zarar verir ve parçalanmasına neden olarak kırışıklar oluşmasına sebebiyet verir.
Sigara içmek ve içilen ortamda bulunmak kolajen ve elastine zarar verir, oksijen ve besin maddelerinin cilde dağıtımını sağlayan kan damarlarını da kısıtlar.
Kolajen seviyesini artırmak için birçok yolu vardır. En önemlilerinden biri Hyaluronik asittir. Fasülye, kök sebzeler, ıspanak, patates, marul, karnabahar, kuşkonmaz, brokoli, soya gibi yiyeceklerde bulunur. C vitamini , Kemik suyu, Aloe vera jeli, Ginseng, Antioksidanlar: yaban mersini, yeşil çay, dut özü, nar özü, kekik, fesleğen, astragalus, tarçın... Retinol kolajenin ömrünü uzatmaya yardımcı olur, kolajeni yok eden bazı enzimleri bloke eder. Cildi çevresel etkenlerden korumak için güneş kremi ve cildi temizlemek peeling yapmak. Yeterince düzenli su tüketmek. C vitamini için de oldukça önemlidir. Susuz kaldıysanız C vitamini vücut tarafından kolajen üretimini teşvik etmek için kullanılamaz.
İçeriden desteklemek bana göre daha iyi. Tip1 ve tip3 içeren toz kolajenler cilde çok faydalı içerden destekle tamamlıyosun. Tabii üzenli kullanım şart. Ayrıca klasik ama en etkili şeylerden biri de bol bol su içmek. Cildiniz için en faydalı diğer şey bence bu
Cevap
8Cevap
Ben kolajen içeren serum kullanmıştım baya etki ediyor.
Bunu yiyeceklerden almak en mantıklısı
kolajen kullanılabilir
Kolajen takviyeleri var. Onlardan alınabilir. Bir de kolajen serumları kullanılabilir.
Cildin en alttaki katmanlarını ses dalgalarıyla bir anlamda yakmak:) ve sonrasında o bölgelerin o şoktan sonra iyileşmek için çaba sarfederken kolajen üretimini sağlamakkkkkk…. Vee işte sana kolajen..
Tüm tırıvırı şeylerin üstünde en etkili kolajen üretim yöntemidir , profesyoneller yapar..
Ayak paça çorbası, kemik suyu veya ilik suyu içeren çorba ve yemekler tüketmeli..
Bu tarz gıdalar içerisinde çok fazla kolajen barındırır.
Paça kelle, bunlar yenir elle... Kollajen deposu.
Gezen tavuğu haşlayın, kollajen neymiş görün?
Kelle paça içebilirsiniz. Gerçekten faydası var. 😁
Ben c vitamini alıyorm
Takviye kullancaksin ben iciyordum tablet seklinde iyi geliyor krem olarak degilde takviyesi daha faydali
Kelle paça diyolaaa 🥴😣
Kolajen arttırıcı günlük bakım kremleri var
Kollajen takviye edilmeli
Takviye alıcaksın xd
Yemah yiyin
Kolejen almalı
Paça çorbası iç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?